|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
PCI-E pitanje
Evo jedno pitanjce u vezi grafa i ploča. Sve nove grafe su pci 2.0, pa me zanima jel bi te grafe radile na starijoj ploči koja nema podršku za 2.0? Sigurno bi, jer vidim da ih preporučujete ljudima sa starijim pločama, al sad me zanima jel ikako to utječe na performanse. Ili je stvar samo u napajanju dodatnom? Ili ? Ili? Nek pojasni tko zna! ![]() Ne znam gdje bi stavio ovakvo pitanje, pa evo, nek bude ovdje! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
"Starije" (bazirane na Intel 965P, nForce 570 Ultra i sl. čipsetima) ploče imaju PCI-E 1.1 i grafičke kartice deklarirane za PCI-E 2.0 rade bez ikakvih problema i gubitka performansi na tim pločama. Mada da je i riječ o ploči s recimo nForce 4 čipsetom koja ima PCI-E 1.0 i dalje nema govora o gubitku performansi, pošto kartice većinu potrebne snage dobivaju preko šest ili osam pinskih PCI-E konektora s napajanja. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Naravno da bi radile... Što se brzine tiče i ektremniji zahvati se rade s spajanjem 16x grafa na (logički ne fizički jer nebi stale) 8x pa i 4x utore, a da ljudi niti neznaju da su im grafe spojene preko 1/4 svoje propusnosti na sustav... Što se spajanja tiče sve PCI-e specifikacije do sada su međusobno kompatibilne što se napona i ostalog tiče, samo treba biti odgovarajući utor (1x, 4x, 8x ili 16x) veličine slobodan na ploči i to je sve...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|