Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.09.2008., 06:04   #1
raven34
Premium
Moj komp

raven34's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Talking Problem sa Kingmaxom 2x 1MB DDR 400 u nF4

Imam problem sa Kingmax 1gb DDR 400 memorijama koje neće raditi u DFI Lanparty UT SLI-D. Processor je AMD Athlon 64 3200+. Trenutačno imam unutra Crossair-ove module sa pasivnim hlađenjem 2x512 MB. ( Samo Bog i ja znamo koliko je trebalo promijeniti postavki u BIOSU-da bi to radilo kako treba). Ne pali ni default, ni optimizirana konfiguracija.Ne radi ni na postavkama za Crossair, digne se do učitavanja windowsa i stane. ( Dobro je da ima 4 banka za spremanje konfiguracije,jer u protivnom bi svaki reset BIOS-a bio put u žutu kuću nakon 10 pokušaja).

Dali netko ima iskustva s time , na koju voltažu da ih stavim i koji timing? Jrr je očito tu problemčić, barem mislim.Nažalost na NET-u ima vrlo malo , ili skoro ništa , podataka o nF4 LanParty UT SLI-D polčama sa 2x 1GB Kingmaxom. Hvala unaprijed ako se netko potrudi.
raven34 je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2008., 10:45   #2
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
To je vjerojatno zato jer raja koja ima tu ploču baš i nije pucala na kingmax...

Ja bi rekao da za početak saznaš koji čipovi su ti točno na tom kongmaxu i onda pogledaš koje su druge memorije s njima bile u opticaju i na kojim postavkama su ih vrtili...

Imaš u overklok sekciji veliku temu o toj ploči IIRC pa pogledaj i tamo...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.09.2008., 22:16   #3
zlikovski
Mutant Year Zero
Moj komp

zlikovski's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
2x1 gb kingmax isprobano radi na toj ploči, pročitaj pod "overclock" je bila stara tema sa hrpom postova.
Mislim da je fora bila da si trebao pogodit u kojim slotovima radi i staviti pravi bios.
zlikovski je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno