|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Gigabyte GA-MA78GM-S2H
Imam jedan iritirajuci problem. znaci ploca je GA-MA78GM-S2H na njoj Athlon 64 4400+ disk je dobro znani ST3250410AS i sve to je pod nadzorom Win XP PRO s SP3 e sada moj problem lezi u tome sto svaki put kada disk radi s fajlovima, dali prebacujem mjuzu, ili odzipavam nesto na zvucnicima cujem visoko frekventno piskanje, koje se ponavlja kako disk uzima fajl po fajl i npr ako je fajl malo veci piskanje je dulje a ako je kraci onda je krace. Da se razumijemo to nije piskanje diska, jel je nov novcat, jucer kupljen, vec bas digitalan ton reproduciran na zvucnike, jedan mozda bitan detalj je taj da korisitim Maxdata Belinea 1925 S1W (111932) [19" LCD] s integriram zvucnicima. Samo sto taj monitor imam vec 3 godine i nikada nisam cuo takve tonove.
![]() |
#2 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Probaj staviti neke druge zvucnike(makar one najjeftinije desktop po 30kn) pa vidi,moze biti da je do monitora,tj njegovih zvucnika ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
eh, ja imam istu matičnu i isto čujem to piskutanje al samo kad pojačam zvuk na zvučnicima a ništa se ne čuje, inače ih ne čujem. to me iritiralo kad sam gledao film sa slušalicama i kad bude scena u kojoj se ništa ne čuje ja čujem to pištanje i iritira za popizdit. naime ja sam riješio svoj problem tako da sam pojačao output za filmove preko codeca pa nemoram jako pojačavat zvučnike pa ne čujem pištanje više. ako netko zna kako skroz otkloniti problem nek javi. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
problem je bio i s starim diskom, isto sam imao seagate 250 GB ali seriju 7200.9 samo kaj mi je taj hard krepavao/roštao pa sam mislio da je to posrijedi i sada je novi 7200.10 i opet cujem ton. probao sam druge zvucnike isto se cuje ton, probao sam monitor na drugi komp i radi sve 5, nesto je do maticne, dali driver ili nesto ozbiljnije ja neznam
Zadnje izmijenjeno od: McG. 16.06.2009. u 16:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Mislim da ti sama ploča proizvodi te zvukove...probaj otvorit komp pa osluškuj |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
e momci, jedno pitanje, možda ćete mi reć da sam si nekaj zabrijao, al sigurnije je pitat nego živit u neznanju, ne? ![]() dakle, dal bi na ovoj ploči moglo doć do klanja drivera između atieve integruše i recimo neke nvidijne grafičke kad bi ju stavio? il nema frke? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
sličan problem kao gore. znači krckanje, pucketanje i slično. nitko mi ne šljivi temu u soft problemima pa ću i tu pitat. onboard zvučna je ok ali je kvaliteta loša, dok na audigyju imam puno bolji zvuk ali to pucketa kad scrollam. probao sam pisat creativu ali koju god mail adresu da ukucam stalno sere da je kriva (@hotmail.com , @gmail.com, @pu.t-com.hr , @optinet.hr) pa na kraju šta da unesem? probao sam 3 drivera za vistu i sve je isto, stalno pucketa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Jedino mi pada napamet ventilator(njegova loša kvaliteta) odnosno njegova vrtnja koja se pojacava ,sa opterecenjem kompjutera.Ono što sam ja otkrio da se to dešava kad spojim front heder no kad smanjim brzinu vrtnje ventilatora krčanje nestane.
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
malo kasnim i najvjerojatnije vise nema niti smisla odgovarati ali ajde! ja sam na toj maticnoj neko vrijeme imao 8800 gt i nije bilo nikakvih problema na visti |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
evo samo da se i ja javim, regao sam se samo radi ovoga, cijeli vikend se zajebavam, pet instalacija, pet razlicitih drivera, sve zivo prespojio komp par puta, mislio da sam nes zajebao i bas mi je drago da sam vidio post i meni pisti sve, i los je zvuk....cak i winamp svako tolko zasteka sad ne znam dal da vratim i trazim istu ili uzmem neku drugu...a ovo mi bila zamjena za maticnu koja mi rikla prije pet dana... jako sam iritiran joj....pa kakve su to ploce pobogu |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
ma ni nemam ventove, ni za proc nemam, imam pasivca... ploca je u klincu, sad ne znam dal da vracam ili kupim zvucnu ili nes recimo, call of duty multiplayer, treba mu 30 sekundi da se pokrene, na novu instalaciju, ploca nesto steka na prosloj ploci sve radi ok, stavim ovu plocu i samo problemi...steta kazem, ne znam dal da vracam, pa da uzmem istu, pa mozd abudu isti problemi, ili da vratim pa da uzmem nes drugo, ili trece da kupim zvucnu ![]() a neke zvucne dobre su skupe vidim, ja bi sa optickim izlazom, a to dodje 500 kuna ![]() ![]() eh kako mi je zao sto je prosla maticna rikla...sve je radilo super , osim sto je rikla ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
hm, bio sam ja i novu zvučnu stavio i radilo neko vrijeme i opet počelo pištat kad se jako pojača zvuk. Al s toliko problema zamijeni u svakom slučaju, bar za istu ako ne možeš za drugu. Eto sad sam promijenio ventove i nema pištanja(zasad). Baš čudno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
MA78GM-S2H LPT port kabel?
Trebao bi mi lpt port kabel za ovu ploču, moram nekog starog epsona gore spojiti. U manualu stoji da je to "optional", u trgovini gdje je ploca kupljena nemaju. Gdje nabaviti? Ne znam da li bi pasalo od neke stare AT ploce, one su imale tako nesto? Ima nekih adaptera usb-lpt, ali to ne znam kako bi radilo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
![]() |
#20 |
Premium
|
Problem s LPT kablom. Je li moguce da je pin layout na ploci drugaciji od standarda? U manualu od ploce navodi se ovo: Code:
Pin No. Definition 1 STB- 2 AFD- 3 PD0 4 ERR- 5 PD1 6 INIT- 7 PD2 8 SLIN- 9 PD3 10 GND 11 PD4 12 GND 13 PD5 14 GND 15 PD6 16 GND 17 PD7 18 GND 19 ACK- 20 GND 21 BUSY 22 GND 23 PE 24 No Pin 25 SLCT 26 GND Code:
Pin Direction Signal 1 Out Data Strobe 2 Out Data 0 3 Out Data 1 4 Out Data 2 5 Out Data 3 6 Out Data 4 7 Out Data 5 8 Out Data 6 9 Out Data 7 10 In Acknowledge 11 In Busy 12 In Paper Out 13 In Select 14 Out Auto feed 15 In Error 16 Out Init 17 Out Select Input 18-25 Ground |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Koji LPT kabel, kaj si zabrijo? ![]() Ovako, ja u svom kompu imam tu ploču i nemam nikakvih piskutanja, kao ni moj buraz koji ima istu takvu. Čak i kada pustim čistu tišinu i pojačam svoje kučno kino ili Logitech Z2300 do kraja. Upravo provjerio. Međutim, buraz i ja imamo Enermaxovo napajanje. Frend koji ima istu ploču kao i mi, ali neko šrot napajanje koje je dobio s kučištem što je sve zajedno koštalo manje od 200kn ima problem. Čuje se šum visoke frekvencije koji se mijenja u ritmu pomicanja glave harda. Vjerjoatno se samo radi o tome da napajanje nema kvalitetno riješenu masu i uzemljenje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Jesi siguran, jer zadnja promjena od strane modratora na ovoj temi je bila 7.4.'09 s tim da je to bila samo promjena naslova. Ti si normalno postal u ovu temu i nije bilo spajanja ili prebacivanja postova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
jedan i jedini :D
|
ja sam imao isti taj problem sa giga p35-s3. i najvise je zujalo dok sam kopiro file-ove. kad sam stavio novu zvucnu (creative audigy se) piskutanja vise nije bilo. tako da je problem u zvucnoj i sve su prilike da sa novom neces imat takvih problema. jedna stvar koju mozes probat prije zamjene zvucne je da probas iskljucit port za mikrofon, tj mic stavit na "mute" pa probaj dal ti tada radi kako treba btw, sve se odnosilo na autora posta |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
|
lpt adaptera u vemulju za 90 kn i sve radi -->
![]() Citiraj:
Nekako mi ostalo u sjecanju da sam otvarao novi thread s lpt u naslovu...a mozda sam senilan ![]() Kako god, problem s kablom za LPT je rijesen kupnjom usb-->lpt adaptera u vemulju za 90 kn i sve radi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2011
|
AMD Athlon II X4 640 NA PLOCU GA-MA78GM-S2H
AMD Athlon II X4 640 NA PLOCU GA-MA78GM-S2H??? sklapam jedan komp,i sad idem gledat malo na net plocu sta bi mogao,da pase...sklapat... i vidim da ploca NE PODRZAVA TO...??? zanima me da li ce se to moc iskombinirat sta,ili ne... pa onda moram gledat drugi proc... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2008
|
Imaš dvije mogućnosti kako napraviti update BIOS-a. Jedan način je kroz sam BIOS, a drugi kroz Windowse. Za prvi (kroz BIOS), trebaš skinuti F11 BIOS i extrahirati ga na USB stick (vidi str. 64 do 66 u uputstvima koja si dobio uz matičnu ploču). Za drugi način (kroz Windowse), treba ti CD sa driverima gdje se nalazi i program "@BIOS" (vidi str. 67 i 68 u uputstvima). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|