Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.09.2008., 20:41   #1
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
dual view me kolje!!!

do sada sam imao stari 17" monitor spojen analogno, a 22" digitalno. i sve je lijepo šljakalo, lijevo je bio 17" sa 1280x1024, desno je bio glavni 22" sa 1680x1050. sve je radilo super.
s obzirom da stavljam u pogon novi komp, napravio sam sljedeću stvar:
22" monitor sam umjesto preko digitalnog, spojio preko analognog konektora, i slika je otišla u bananu. 17" se prvo proglasio glavnim, desni je imao neku smežuranu rezoluciju, dodajmo tu pivot i dobio sam kažin. ajde nekako sam maknuo rotaciju iz priče, sad su barem oba landscape.
ali tu priči nije kraj, lijevi (17") je i dalje glavni, sve se otvara na njemu, iako je podešen kao secondary (1280x1024), dok desni (22") je sad kao glavni, čak je start traka na njemu, ali neće u 1680x1050. mogu ja to podesit, ali slika se samo rastegne i zadrži mi prikaz 1280x1024, i uopće ne mogu doć do desnog dijela ekrana, miš ode desno ali ga ne vidim.kad prebacim u 1680x1050 , u info meniju od monitora uopće ne ispiše rezoliju, kao da ju nezna. vrtim auto setup na monitoru ko luđak, i jebem mu po rezolucijama, ali ništa. šta je tako teško podesit jebeni dual view preko analognih izlaza? uzmem laptop, prištekam kabel u njega i paf - dual view: 1400x900 na ekranu od laptopa, 1680x1050 na 22" samsungu.
u pitanju je ati radeon x1600, a drugi analogni izlaz dobijem preko dvi-vga adaptera.
svaka pomoć dobrodošla.
sasuke_the_king je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2008., 20:55   #2
TomRi
Can You Hear Me? 142.8 dB
Moj komp

TomRi's Avatar

Datum registracije: May 2006
a jesi preko Catalyst Control Centra podesio koji je glavni, ili probao swap display... ?

meni je tako svaki puta prilikom instalacije novih vga drivera: primary lcd tv, umjesto PC ekrana
(iako je tv ugašen, i bez obzira na koji je DVI-HDMI utor prištekan)
pa samo napravim taj SWAP, i nadalje sve 5.

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Novi hobby: RC model + HD kamera
TomRi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.09.2008., 21:23   #3
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
svašta sam probao - neće.
kad podesim kako spada, printscreen mi izađe ok (kao i tebi, osim šta je meni 17" s lijeve strane), ali na ekranu je nešto sasvim deseto (vidi slike). monitor ih baš odreže, a u njegovim opcijama niman niš za podesit, niš.

nekakva ideja?
sasuke_the_king je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno