|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
6 pina za graf na SATA naposki - adapter?
Kao sta naslov kaze da li postoji ovakav kabel da pojasnim, znaci 6 pinski konektor za napajanje graficke koji se inace spaja na dva (ili jedan) molex 4 pinski kabel (koji inace sluzi za HDD ili DVD), meni treba u varijanti kada se spaja na SATA naponski kabel (uticnicu) guglao sam guglao ali naso nista nisam ![]() pa sad Vas pitam jel neko naletio na ovakav konektor i da li uopce postoji, jer nisam bas nas ti sa strujama (snagama) i specifikacjama SATA naponskog kablovinja drugim rjecima jel to uopce fizicki izvodivo Fala i pozdav ![]()
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
6 pin na sata, ne bih rekao da postoji. Nisam ferovac i sl. da znam zašto, ali diskovi koriste 3.3V, 5V i 12V linije, a 6pinski ima samo 12V pa sumnjam da je izvedivo pretvoriti to tako. A zakaj ne koristiš molex to sata adapter? Ili logičnije, pravi sata konektor iz tagana ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
na zalost ovaj tagan ima cjelu hrpu SATA naponskih kablova i samo 4 molex 4 pina i to tako da su 3 na istom kablu a 4 je sam (kao extra za grafu ili hard) i dva zasebna 6 pinska za grafe pa ako krenem na SLI za drugu grafu cu vuci struju sa ova dva vesela kabla, a posto na jednom imam 3 molex-a na drugom 1, malo me strah da struja nece bit ili da bi mogla bit (recimo tako) losa tj grafa bi mogla radit probleme zbog slabe stuje dobio sam sa ovim napajanjem i adaptere za sata na molex ali u najmanju ruku djeluju jefino i nepouzdano (da ne kazem nesto drugo) http://www.tagan.de/pages/products/d...tg700_u25.html druga slika dolje ljevo
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
I nemoj se bojati pospajati konektore kako ti volja, svako bolje napajanje ima svakavih zaštita od preopterećenja....pa se PSU zgasi ako preopteretiš pojedini rail. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
ok, sad jos trebam (samo) jednu 9800 GTX ![]() pa da vidimo je'l ce prodimit ili ne ![]() a 8600 GTS cu ostavit da vrti Nvidija fiziku pa ako svu tu potrosnju izdrzi ovo napajanje (a bogme i osiguraci) onda je tagan zakon ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
700W...najbolje da ne izdrži... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Pa teoretski i nema nekog logičnog razloga da se PCI-e ne spoji na SATA konektor isto je u biti kao i da spajaš na molex - samo konektor ima još i dodatne +3.3V vodove i to je sva razlika između SATA i molex formata,a ti konektori ti jednostavo netrebaju, isto kao što ti netreba niti onih +5V koje imaš i na SATA i na molex priključcima... ![]() Inače iskreno rečeno - nemam pojma dal takav adapter postoji u opticaju tj dal ga ko radi, nisam vidio nigdje tako nešto obično se SATA smatra "terminalnom utičnicom" koja se u ništa više ne pretvara nego se druge pretvaraju u nju ako treba (molex) ali rekoh - teoretski nikakav problem nije napravit to jedino kaj su na SATA konektoru malje kontaktne pločice pa treba pazit na snagu koaj se preko njih vuče ali mislim da za svaki napon idu 2 ili 3 pa kad se to raspodjeli nebi trebalo biti problema... Problem u cjeloj priči je di nabavit konektor za SATA a da ga ne odlemiš s nekog diska... ![]()
![]() |
#8 |
Premium
|
naso sam nesto sta izgleda ok http://www.amazon.co.uk/SATA-to-Mole...f=pd_sbs_ce_11 ali jos je interesantnije vidit sta se jos uz ovaj adaper cesto kupuje "5.25" Molex to PCI Express Graphics Card Power Cable" http://www.amazon.co.uk/Molex-Expres..._bxgy_ce_img_b tj ocu rec da nisam jedini sa idejom da napajam grafu sa sata naponskih kablova a ne sa molex (HDD/DVD) naponskih uticnica-kablova nadam se da ce uskoro nac neko pametan i napravit gotovo rjesenj SATA na 6 pina za PCI grafe, a ne da moras imat adaptere i metre kablova ![]()
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|