Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.08.2008., 17:31   #1
tpint10
Premium
Moj komp

tpint10's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
HITNO!!!-outlook 2003

Pozdrav svima!

Ovako,kolegici sam napravio recovery podataka nakon kaj joj je sistem pal na laptopu, uspio sam više manje sve vratiti, i kaj treba i kaj netreba.Za to sam koristio Power Data Recovery 4.1.1 CENSURED. Problem je u outlooku, htio bih povratiti sve podatke koje je imala znači poslane mejlove,spremljene, kontakte i slično tomu. Na koji način se to radi, jer mi nije uspjelo ono sa open data file,koji mi je i povratio. Jel uopće postoji način ili da zaboravim ??

EDIT BY MOD:
Ti detalji nam nisu potrebni...
http://forum.pcekspert.com/faq.php

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 14.08.2008. u 12:11.
tpint10 je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2008., 10:03   #2
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Svi su se razbjezali jer spominjes serial key.

Kad si spasavao podatke trebao si spasiti bazu i "potrebne" fileove od outlooka 2003. I onda te fileove prenijeti u folder od outlooka. importirati ih i tako dalje.

prepustati takve stvari nekom softwareu nije profesionalno. uostalom 2003 ima backup sto ga nije radila. nije to express pa da joj treba specijalni software.

za spasavat baze podataka trebas malo vise znanja. nitko ti nemoze jednostavno pomoci na racun sturih informacija o koristenju jednog bezveznog programa cija svrha nikad nece biti do kraja ispunjena
gospar je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.08.2008., 14:20   #3
tpint10
Premium
Moj komp

tpint10's Avatar

OK,prvo se ispričavam onima koje sam prestrašio spominjući serial key, i zahvaljujem administratoru kaj me nije kaznio za kršenje pravila.Drugo, to kaj ti veliš zvuči jednostavno, no problem je što sam ja sad, istini za volju prvi put radio tako nešto kompleksnije od povrata pjesama koje su mi nestale kad se prebacio hard u onaj blesavi mod.Pitanje je ovakvo, koje informacije ti trebaju da bi mi mogao pomoći jer su njoj vrlo važne stvari tamo, ja samo raspolažem s fajlovima koje imam u folderu lost files, odnosno fajl po imenu Outlook data file. Pretpostavljam da je to taj fajl koji je bitan za povratak podataka, ili se nalazi negdje u program file-sima, koje neznam dal sam uspio vratiti, a i nemogu provjeriti jer mi laptop nije tu, a što se tiče back up-a se slažem s tobom.
Staro 14.08.2008., 15:36   #4
gospar
Faraon

gospar's Avatar

http://support.microsoft.com/kb/287070

ovdje ces dobiti uvid za sto koji file u outlooku sluzi, proguglaj outlook 2003 to outlook 2003 import export itd
Staro 14.08.2008., 15:46   #5
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Citiraj:
Autor tpint10 Pregled postova
Jel uopće postoji način ili da zaboravim ??
Postoji način ali košta. Naravno, ako ga nisi generalno uništio. Cijeli hard bi pomogao umjesto da presnimavaš file.

Procedura je duga i opširma. Radi se na hex nivou ali stvar radi. Nemoguće je za objasniti na forumu. Uostalom, od toga živim pa...

A ne volim to raditi jer je najgluplji posao na svijetu.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2008., 18:18   #6
tpint10
Premium
Moj komp

tpint10's Avatar

Da vidio sam danas, odnosno bio na stranici koja se bavi takvim stvarima i cijene su paprene ali ako se radi o bitnim podacima cijena nije važna.Malo sam pretražio ovaj nanaš forum i našao par stvari koje moram provjeriti, tako da ću probat, btw našao sam i na ovom linku nekaj zanimljivoga. Ak uspijem nekaj napraviti, vodim na
Staro 14.08.2008., 23:55   #7
gospar
Faraon

gospar's Avatar

ja bi za svoje podatke od firme platio 10.000kn i ne bi trepnuo, cijene nisu paprene za ono sto ti nude, otkup grijeha.

ljudi se klosare , nemaju backup rjesenje, neulazu, ne zele potrositi na informatizaciju, nezanima ih ni raid ni backup mnogi ne uzmu ni ups niti im se trosi na solidnu zastitu niti na odrzavanje i sto onda za nekih pisljivih 2000kn jednom u 10 godina Rak bi trebao da vas oslobodi od grijeha. i ustedi 118.000kn neutrosenih na odrzavanje racunala. ja bi kad mi neka firma koja zaradiva par milijuna godisnje dode s jednim diskom i kaze unutra nam je sve propucao sebi nogu.
Staro 15.08.2008., 00:31   #8
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Zapravo sam vidio svašta. Nekada ljudi nisu krivi, nego je kriv splet nesretnih okolnosti, pohlepa servisera, korištenje uređaja prema specifikacijama proizvođača koja su glupost, dječja igra i sl.

Što reći kada lik ode kupiti NAS kako bi napravio backup i formatirao 6 računala, a nakon toga utvrdi da taj NAS više ne radi? Ili kada automatizirani backup sustav jednostavno zataji? Ima svega.

Sve je dobro kada se može spasiti sve. A što kada se ne može? Uglavnom zbog toga što se daje raznoraznim wanabe informatičarima da rade ono što ne razumiju.

Već vidim da će tpint10 uništiti i zadnju nadu u spas tih mailova. Ne bi bio prvi niti zadnji. A šanse da nešto napravi su zapravo minimalne.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2008., 00:52   #9
tpint10
Premium
Moj komp

tpint10's Avatar

Istina sve to stoji kaj vi velite i to bi svi trebali uzeti u obzir i zapitati se kaj su oni napravili po tom pitanju.Ja sam se evo osigurao na taj način da imam dva kompa, na jednom sam ja na drugom brat kod kojeg su još dva harda na kojima su više manje svi podaci koje ja imam sada ovdje i nemože se valjda dogditi da će mi oba riknuti u istom trenutku i da ostanem bez svega,nadam se da se neće takvo nekaj dogoditi.Ja sam možda evo imao sreću da sam uspio 99% mailova vratiti svojoj kolegici,jedino sad nemre naći taj mail koji joj je važan, al svi ostali kaj se tiču njezine firme su vraćeni kaj je meni bilo bitno jer sam to prvi put radio i sad sam bogatiji za još jedno iskustvo kaj se tiče kompjutera i sad kužim neke stvari.A to da su ljudi neozbiljni i da nerazmišljaju što ako se dogodi ovak nekaj to treba prepustit njima,jer svi nauče kad se opeku,pušu i na hladno...
Staro 15.08.2008., 08:27   #10
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Citiraj:
Autor RAK Pregled postova
Što reći kada lik ode kupiti NAS kako bi napravio backup i formatirao 6 računala, a nakon toga utvrdi da taj NAS više ne radi? Ili kada automatizirani backup sustav jednostavno zataji? Ima svega.
najjeftinije ok rjesenje:

nikad nebi dopustio da i u jednom trenutku u vremenu ne zadovoljavam oba uvjeta u potpunosti: imam vise od 1 verzije backupa na dva dislocirana mjesta ( vrlo bitno NE diska jer mirror raid nije backup jer riskiramo gubitak podataka i radi virusa i radi udara struje ) . znaci 2 racunala ili 1 racunalo i eksterni disk.

makar mi cijeli backup bio 200GB na dan uzme se disk od 500GB i prethodna verzija se nikad ne prebrisiva. u tom slucaju izvor je backup za backup.

sta je taj mislio sto mu je backup za NAS kad je formatirao izvore . cijene spasavanja podataka kako god okrenes posve prihvatljive.

premda se igram s time kad mi netko rece da ima pjesmice i filmove pa moze i izgubiti nesto za bilo sto ozbiljno obavezno RAK.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno