Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.08.2008., 00:29   #1
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Hiper 630W Type M - nova nada u klasi do 600kn

OklahomaWolf je završio test Hiper 630M napajanja, i ono se je pokazalo izvrsnim. Velika snaga, fenomenalna regulacija, i tih rad su dobri atributi.

Cijeli review možete pročitati ovdje.

Evo koja slikica...

Citiraj:
Summary
Hiper keeps on with the goodness brought by their 880W flagships with the Type M 630W. Offering excellent performance in a not too expensive package, this unit promises to be a solid choice for anyone looking for just enough power to run a single high powered video card.
The Good:
  • excellent regulation
  • good ripple and noise suppression
  • quiet
  • kept the fan running on power off
  • well sleeved
The Bad:
  • mesh case hurts, rather than helps with the cooling
The Mediocre:
  • loose heatsink screws again (but they're fixing that)
Cijena kod nas je povoljnih 529kn u HGspotu. trenutno nema isti model, ali u ponudi je slična PU verzija. - Link. Iskreno, nemam pojma koja je razlika u PE i PU verzijama Edit: Možda Europe/US

Ovo napajanje je jako dobra alternativa Corsairu 650TX, cijenom su slični, a pogriješiti ne možete niti s jednim.

Zadnje izmijenjeno od: Gilbert5. 07.08.2008. u 11:38.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2008., 11:32   #2
wireless_os
Premium
Moj komp

wireless_os's Avatar

Cini se stvarno dobro napajanje...steta sto ga nije bilo kad sam ja kupovao. Moj 580M doduse radi sasvim dobro, cak je i prestao cvrcati , sada je posve necujan.
wireless_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.08.2008., 11:59   #3
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
cini se ok, al ja bi ipak prije donosenja pravih zakljucaka o njegovoj kvaliteti malo sacekao, i ona stara type r napajanja nisu izgledala lose, sve dok nisu pocela crkavat. 650tx je seasonic ipak, a ja sam nekako ziheras i dat cu jos tih 10% na cijenu da budem siguran da nesto stvarno valja

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder
Windows 7 Enterprise

Trenutno nepostojeci

antrax je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2008., 12:19   #4
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Citiraj:
Autor antrax Pregled postova
cini se ok, al ja bi ipak prije donosenja pravih zakljucaka o njegovoj kvaliteti malo sacekao, i ona stara type r napajanja nisu izgledala lose, sve dok nisu pocela crkavat. 650tx je seasonic ipak, a ja sam nekako ziheras i dat cu jos tih 10% na cijenu da budem siguran da nesto stvarno valja

A čuj, bilo je testova CWT vs Seasonic (550VX vs 520HX) i CWT je odnio pobjedu.

A i činjenica da TT, Chieftec, Hiper i Corsair...imaju top modele zasnovane upravo na CWT proizvodima.

A kaj se tiće neke usporedbe u real life-u, razliku u radu između nekog prosječnog hipera za 400kn i HX-a za 800kn nitko neće vidjeti. Mogu će je jedino da vele da je glasniji vent i da su kablovi kraći

Nego, zašto ne vjerovati JG sajtu, kada dosada nisu griješili i vidi se da su stručnjaci u tom području. Ako vele da valja - onda valja.
Staro 07.08.2008., 12:20   #5
wireless_os
Premium
Moj komp

wireless_os's Avatar

To je istina, vrijeme najbolje pokaze koliko je nesto zaista kvalitetno...ali opet,nema svatko vremena cekati toliko..
Ja sam misljenja da svako brand name napajanje nece otici samo tako,i pokositi pola kompa sa sobom (mada je i to moguce,ako si pehist) tako da kada se vide prvi znaci da nesto nije uredu, odem i kupim drugo (ako je napajanje u pitanju uopce) ...
wireless_os je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2008., 12:49   #6
Zmalamuth
Inquisitor DeathWatch
Moj komp

Zmalamuth's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
ja sam ga dobio kao zamjenu za 580 type-r na kojem je prosvirao vent.
I da mi se reklamacija nije oduzila jer je bilo kupljeno preko firme nebi uzeo ovog corsa 620Hx, jer je napajanje jako dobro ima dosta safta na 12v railovima, tiho, hladno.
Nakraju sam ga frendu prodao i prakticki sam se razmisljao dali da mu prodam corsaira starog tjedan dana ili tog Hiper-a.

i7 4770K cooled by Noctua NH-D14
Asus Sabertooth Z87
Corsair Vengeance Pro 2x8Gb 1866Mhz
EVGA GTX 1080 - 8gb -FTW GAMING
Logitech G500 & G510 Keyboard
OCZ Vertex4 256gb/Samsung SSD 850 Evo 500G /640Gb WD Black/2TB WD Black/3x2TB WD in sharkoon docking station
LG GH22
Corsair HX620W
Corsair Carbide 678c
Arctic Bionix F140mm x3
Phillips Brilliance 240PW - 24'''
Zmalamuth je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2008., 17:30   #7
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
gilbert, ja pricam o crkavanju napajanja i povlacenju ponekih komponenti s njima, sa seasonicima, tj corsairima 450/650 toga nije bilo, dok hyper (ciga god repakirana napajanja to bila zapravo - dont give a damn) nije takav. To je kao tagan, moze te zadesit mega serija, a opet mozes dobiti smece kakvog nema, tko je kockar u dusi moze mu se posrecit, tko nije kupi nesto sto je sigurno dovoljno kvalitetno.

ne kazem da napajanje ne valja, ne daj boze! vrlo je vjerojatno da je cak i izvrsno i pouzdano, al nek prvo odlezi svojih ~godinu dana na trzistu pa cemo onda ocjenjivati njegovu stvarnu kvalitetu.

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder
Windows 7 Enterprise

Trenutno nepostojeci

antrax je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2008., 17:41   #8
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Citiraj:
Autor antrax Pregled postova
gilbert, ja pricam o crkavanju napajanja i povlacenju ponekih komponenti s njima, sa seasonicima, tj corsairima 450/650 toga nije bilo, dok hyper (ciga god repakirana napajanja to bila zapravo - dont give a damn) nije takav. To je kao tagan, moze te zadesit mega serija, a opet mozes dobiti smece kakvog nema, tko je kockar u dusi moze mu se posrecit, tko nije kupi nesto sto je sigurno dovoljno kvalitetno.

ne kazem da napajanje ne valja, ne daj boze! vrlo je vjerojatno da je cak i izvrsno i pouzdano, al nek prvo odlezi svojih ~godinu dana na trzistu pa cemo onda ocjenjivati njegovu stvarnu kvalitetu.
A jbg, da tak razmišljam, ne bih nikada imao nešto novo. E6700 bi kupio za 2 godine, 8800 GT 2009. g. a Lenovo 2010.

Al ok, svako ima pravo na svoje mišljenje.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno