Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.08.2008., 14:36   #1
nobie
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Nakon Windowsa dolazi Midori

kaj mislite o ovome??? i jel se zna nesto vise o tome???

http://www.bug.hr/vijesti/index.asp?id=89328
nobie je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2008., 18:08   #2
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ja mislim da MS neće preživjeti ako krahira windows koncept, na tome su postali to što jesu i ako toga nebude neće biti niti MS više jer dva puta nešto takvoo lansirati malo ko uspije čak i u svjetu najvećih...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.08.2008., 18:10   #3
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

ups dupli post...

Zadnje izmijenjeno od: yedwy. 04.08.2008. u 18:32.
yedwy je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2008., 18:24   #4
nobie
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Ja mislim da MS neće preživjeti ako krahira windows koncept, na tome su postali to što jesu i ako toga nebude neće biti niti MS više jer dva puta nešto takvoo lansirati malo ko uspije čak i u svjetu najvećih...
imas pravo ali ako ce ikome uspjeti 2 puta lansirati nesto takvo onda je to definitivno MS jer ipak je on najveci.... bez obzira kaj izmedu normalnih izdanja windowsa zna izbaciti i neko "sranje"....

"U budućnosti će, najavljuju nam iz Googlea, i obične, svakodnevne kompjutorske radnje, a ne samo one zahtjevne, biti distribuirane drugim računalima, pa korisnik neće morati za njih koristiti snagu vlastitog računala.

Već danas za pretraživanje interneta zapravo koristimo snagu Googleovih računala, a jednog dana ćemo isto činiti i za pisanje tekstova, sastavljanje tablica, obradu fotografija, igranje i obavljanje svih drugih poslova. Tada nećemo ni morati imati svoje osobno računalo, nego samo tipkovnicu, miš i ekran."

ovome gore se izrazito protivim.... i ne sviđa mi se to uopce, niti malo.....
http://www.cilipi.net/index.php/Nano...lo-za-sve.html

Zadnje izmijenjeno od: nobie. 04.08.2008. u 18:40.
Staro 04.08.2008., 18:29   #5
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor nobie Pregled postova
kaj mislite o ovome??? i jel se zna nesto vise o tome???

http://www.bug.hr/vijesti/index.asp?id=89328

Za mene je i ovo dosta o tome svemu..
tech je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2008., 19:59   #6
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
stari moj neznam sta bi se trebalo desiti da microsoft propadne, pa samo gates ima cca 60milijardi vrijednosti a da nespominjem koliko vrijedi cjeli ms...

nema sanse da propadne jer su preveliki.

Citiraj:
Autor nobie Pregled postova
Već danas za pretraživanje interneta zapravo koristimo snagu Googleovih računala, a jednog dana ćemo isto činiti i za pisanje tekstova, sastavljanje tablica, obradu fotografija, igranje i obavljanje svih drugih poslova. Tada nećemo ni morati imati svoje osobno računalo, nego samo tipkovnicu, miš i ekran."
l[/url]
a ovo je super ono privatnost = 0 , taj koncept ce zazivjeti jedino u web caffeima knjiznicama ili tak necem jer imho nitko sa pola mozga nebi stavio svoje sve podatke na googlov server....

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2008., 20:33   #7
nobie
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Codiac Pregled postova
stari moj neznam sta bi se trebalo desiti da microsoft propadne, pa samo gates ima cca 60milijardi vrijednosti a da nespominjem koliko vrijedi cjeli ms...

nema sanse da propadne jer su preveliki.
znas kak se kaze.... samo su dvije stvari na svijetu beskonacne.... 1. svemir 2. Bilov bankovni racun....
Citiraj:
Autor Codiac Pregled postova
a ovo je super ono privatnost = 0 , taj koncept ce zazivjeti jedino u web caffeima knjiznicama ili tak necem jer imho nitko sa pola mozga nebi stavio svoje sve podatke na googlov server....
tocno to i ja kazem.... nedaj boze da to ikada uspije i da moram sve svoje stvari drzat na tam nekom bog zna kojem serveru...
Staro 05.08.2008., 20:44   #8
2145
o.O
Moj komp

2145's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Microsoft nije ništa bez Windowsa, te ako se njihov novi OS (koji će vjerojatno imati paprenu cijenu) neće zvati Windows *, sumnjam da će ga mnogi koristiti Ipak se mercedes kupuje zato što je mercedes (i zbog znakića ), a ne zbog onog što ima ispod haube i jer je to nekome od životne važnosti.
Osim toga, za svaki drugi pošten M$-ov proizvod, koji nije vezan uz Windowse (sad se mogu sjetiti jedino Windows Livea) opet postoje puno bolje zamjene.

Citiraj:
Ovo isto nema nikakvog smisla, jer treba više procesorske snage za prijenos svih tih podataka preko mreže (čiji U/D opet mora biti 80MBps da bi bilo blizu današnjim desktop računalima i njihovim diskovima) nego da se to obavlja na hostu. A zamislite tek količine podataka koje bi pri tim pristojnim brzinama iznosile i do nekoliko tisuća gigabajta na dan (a znamo da ISP najmanje zarađuju od flat korisnika).

Na kraju, ovo za igre je još veći smijeh. Da mi je vidjeti računalo koje će moći pokretati x^n instanca Crysisa 3 na ultra-very-high 8000*5000 @ 125FPS (jer će to ipak biti standard) bez ikakvog trzanja, divit ću mu se.

Za vas koji se bojite da ćete izgubiti privatnost, ne brinite, ionako je ona u sigurnim rukama dragog nam Billa .
2145 je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2008., 22:51   #9
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Datum registracije: May 2006
Neki su ovdje izgubili vezu sa realnošću
1. Microsoft nije windows i njihova zarada ne ovisi samo o toj vrsti operativnih sustava.
2. @2145 . Ne treba ti nikakva velika brzina veze da bi obradio neke fotografije ili neki 3d projekt ili što već. Naravno, u to vrijeme će i biti brzina veze više manje ovakva što si ti naveo. Ali nije u tom poanta, nego da recimo, pošalješ sliku na server, daš naredbe što da napravi, te kasnije preuzmeš gotov produkt.
3. Teško da će u neko dogledno vrijeme 8000*5000 biti standard jer bi morao imati OGROMAN ekran ispred sebe, što baš i nije praktično niti u krajnjem slučaju zdravo imati blizu očiju. Ali čak i da bude standard, začudio bi se što je moguće postići samo sa 15ak standardnih računala u farmi, a kamoli sa superračunalima (i to još za desetak godina).
4. I osobno mislim i vjerujem da će to biti vrlo realna situacija u dogledno vrijeme gdje će postojati određene tvrtke i na njih će se stavljati podaci i čuvati. Evo,čisto jedan primjer. Netko je stavio fotografiju na cd,dvd,hdd prije desetak godina. Što mislite, kolik je vijek trajanja te fotografije, odnosno koliko će puta u životu ta osoba morati mijenjati medije? Zato će postojati specijalizirane tvrtke koje će vam garantirati dostupnosti podacima i nakon jako puno godina (jer će oni seliti podatke i brinuti o tome).
Naravno, svi vi perverznjaci u glavama mislite, NE DAM ja svoje privatne slike . Čisto sumnjam da se o takvoj vrsti privatnih podataka radi, makar sigurno će postojati određena sigurnosna politika tvrtke o kojoj će ovisiti ugled. Ali o tom po tom, korak po korak.
Staro 05.08.2008., 22:58   #10
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Ja nisam rekao da je MS windows (makar to je zapravo blizu istini jer 99% onoga što rade je direktno vezano na njihovu platformu, pa čak i ove konzolice koje prave u zadnje vrijeme) nego sam rekao da sumnjam da će preživjeti ako krahira windows koncept a ovo kaj su oni nas**li u tome jako smrdi na neke stare koncepte koji su bili "zastarjeli i opsolentni" (ako se dobro sjećam Billove izjave svojevremeno) u novom ruhu, a ako se misle igrati sa time moglo bi im se desit da odjednom skuže da tu ima starih igrača koji neće niti jednom MS samo tako prepustiti svoje igralište...

Inače vrijednost bilo koje kompanije je prilično imaginarna stvar jer kako sad vrijede 100 milijardi sutra mogu vrijediti 0 dolara isto kako se brzo penješ tako brzo i ppadneš u svjetu biznisa - događalo se i prije i to proporcionalno (dakle za ono vrijeme) većim firmama nego što je MS...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.08.2008., 23:22   #11
Punio4
Premium

Punio4's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Punio4 je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2008., 02:24   #12
thopok
Guest

Citiraj:
jer bi morao imati OGROMAN ekran ispred sebe
Kako bi to izgledalo: UHDV.
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2008., 15:19   #13
Punio4
Premium

Punio4's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Potvrđeno od strane microsofta da Midori nije codename nekog budućeg OS-a, već projekt sa strane čiji djelovi će biti potencijalno implementirani u buduće verzije Windowsa.

Eto što se događa kad imate megalomanskog novinara.
Punio4 je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2008., 22:26   #14
2145
o.O
Moj komp

2145's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor m4dm4n Pregled postova
...
2. @2145 . Ne treba ti nikakva velika brzina veze da bi obradio neke fotografije ili neki 3d projekt ili što već. Naravno, u to vrijeme će i biti brzina veze više manje ovakva što si ti naveo. Ali nije u tom poanta, nego da recimo, pošalješ sliku na server, daš naredbe što da napravi, te kasnije preuzmeš gotov produkt.
3. Teško da će u neko dogledno vrijeme 8000*5000 biti standard jer bi morao imati OGROMAN ekran ispred sebe, što baš i nije praktično niti u krajnjem slučaju zdravo imati blizu očiju. Ali čak i da bude standard, začudio bi se što je moguće postići samo sa 15ak standardnih računala u farmi, a kamoli sa superračunalima (i to još za desetak godina).
...
Ideja je da to sve bude u RealTimeu a ne da se mora čekati. Ja doma imam PAL telku (što je valjda 720x540) koja je i dalje veća od mog monitora koji je 1680x1050 tak da, neznaš što će se dogoditi kod količine detalja u monitorima. A ovo sa 15ak računala, ipak bi ih to bilo malo previše po korisniku/workstationu, a da ne spominjemo cijene web hostinga.

No, ovo je već poveći OT, a nema se još puno reć na temu .
2145 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno