|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
HITNO - Gainward 6800 ultra
Evo već sam rezervirao ovu grafičku ( gainward 6800 Ultra Golden Sample, 256M, TV-out, Dual DVI, bulk ) pa sad imam samo par pitanja 1. Je li istina da gainwardova kartica radi na 430 Mhz umjesto 400 Mhz što je default za 6800 ultra ? 2. Zbunjuje me taj bulk ; to znači da ću dobiti grafičku bez softvera ? Da li će biti zapakirana u kutiji kao i retail samo neće imati cd-e jer mi je prodavač rekao da ću je dobiti u "vrećici" - valjda nije mislio ozbiljno. 3. Koje drivere mi trenutačno preporučate da skinem ? HVALA ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
A čuj, definitivno se može dogoditi da je dobiješ u vrečici bez drivera, kablova i ostalog. Bulk služi ionaku za sastavljače gotovih konfiguracija tak da uz to i ne ide bundle... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
ne znam za takt, ali s obzirom da se kakti radi o GS modelu, enhanced mod bi mogao biti tih 430mhz. ono kaj je meni tu jako zanimljivo jest to da ja u zivotu nisam cuo za Gainward BULK karticu, a najmanje da se jos radi o GS modelu. I ziher sam da kad bih pitao Gainward dobio odgovor da oni to nemaju... Jedina mogucnost je da ti tip prodaje sample koji je dobio... u takvim kutijama znaju doci kartice HGspotu, Ve-Milu i sl. Naravno, Gainward misli da ih oni nece prodavat neg da ce ici na testove i tako to okolo. Ala su naivni!
![]() |
#4 |
Premium
|
Da , rezervirao sam u ve-milu. Nego , kažeš da je to primjerak za testove ? Pa SUPER jer obično za testove daju NAJBOLJE kartice je li tako ? E koje mi drivere preporučujete ( ima ih puuuuuno ) ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
doktor, trekkie, amd-ovac
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
kad dobiješ da vidimo što to VeceMil kuha.OK?Čudno, dobro ti kažu...možda ne samo da je review kartica nego čak možda i nije final sample, ne znam.Gainward bulk...hm. PS:Note-pogledaj pod kolonu garancija-prazno je, što možda baš potvrđuje naša nagađanja |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Kako to misliš da je review kartica , a da nije final sample. Ako je review kartica onda je PUNO BOLJA od običnih kartica ( čitaj: bolje se clocka ) jer proizvođači obično daju najbolje kartice za recenzije ; je tako. Ali uvijek postoji ono ALI što ako nije ? Nego nek mi neko kaže dal da kupim ili da čekam drugu ! P.S. Odlučio sam sutra nazvati Ve-Mil pa ću ih pitati P.P.S. Neka mi netko više kaže koji su trenutačno najbolji driveri ! :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
PC Ekspert
|
Gle, takve kartice nisu nista bolje niti losije od ostalih sto se tice clockanja - ako mislis da oni provjeravaju semplove tako, grdno se varas. S druge strane, moze se desiti da ima neki rani BIOS, da pati od nekih problema i sl. jer generalno gledano sempl kartice su uglavnom LOSIJE od produkcijskih varijanti. Lakse proizvodjacu reci meni "gle, mozda nekaj ne shtima, radi se o ranoj kartici" a daj ti to objasni nekome tko je iskeshirao BRDO para. Inace, kolku ti garanciju daju? Gainward inace daje 3 godine, no sempl kartice uglavnom imaju garanciju 0.
![]() |
#8 |
|
Pametno, pa nam javi kako stoji... Driveri-ne znam točno-ali probaj one s kojima je pcekspert testirao, mislim 61.34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
|
Citiraj:
da bi dobio samo vrećicu.Sve bi to trebalo dobro provjeriti prije ubacivanja u takvu, nemalu investiciju. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
I što paške kaže ? Je li imao kakvih problema ? Što je sve dobio ? Kako je grafička bila upakirana ( u vrećici ili kutiji ? Bio bi zahvalan za sve informacije ! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
E , da ne zaboravim . Imam napajanje codegen 480 wata. Amperaža na 12V je 20A , ali problem je što imam samo 2 neovisne žice koje se dalje granaju. Sredio sam tako da mi je na jednom neovisnom kabelu spojen harddisk , dvdrom i cdrw pa mi ostaje još samo jedan neovisni 12V kabel koji se grana na 3 priključka . Naime ja imam dosta priključaka za 6800 ultra , ali negdje sam čitao da u svaki power konektor treba spojiti neovisni 12V kabel. Pa hoće li ovo raditi ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
...
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
|
Da, i mene zanima...no to će mo saznati kad se paske pojavi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Pa ako je Paške sretan onda ću i ja biti sretan , je tako ? Još ću sutra nazvati Ve-mil pa ću odlučiti , ali ako u HR nema nigdje drugdje kupit tu grafičku onda mi se neda čekati jo 2 tjedna. Što mislite kako će se Gainward 6800 ultra GS uklopiti Msi 865PE NEO2 LS P4 2.4c @ 3.0 GHz Zalman 7000Cu 2 X 512 Mb Kingmax Superram 433 MHz Codegen 480W Western Digital 80Gb 8Mb cache Gainward 6800 ULTRA Golden Sample ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
|
Citiraj:
Mislim da će biti dobro, makar ti je grafa čak i prejaka za cpu. Ja si planiram athlona 64 + to, ali ne budi nestrpljiv-pričekajmo da se paske javi.Tada ćemo moći oboje odlučiti što dalje, jer i mene zanima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ekspert iz sjene ...
|
**** Ovo je samo copy/paste odgovora Fyksiju **** Eh ovako .... kartica je kao prvo ziher Gainward. S njom dobiješ samo pišljive ( stare ) drivere. Kaj se tiće garancije - 12 mjeseci piše na računu. Dali je proizvodna serija i nisam 100% ziher - jerbo je pokrov coolera default Nvidia koji se pojavljuje na test sample karticama. Stekao sam dojam da su iste kartice slali ljudima koji su ih prvi testirali - U TOM GRMU LEŽI ZEC. Naime .... kartice koje idu prve na testove su obićno poprilično kvalitetni napravljene i imaju dobar OC. Razlog je jednostavan - prvi review-ovi odlučuju dali će se kartica prodavati ili ne. Istina je da pred produkcijske kartice ponekada imaju i lošiju overall kvalitetu - ali ja sam napravio leap of faith. Kocka, ali se na kraju isplatilo. Pogledaj recimo Pny karticu - max OC na 315 GPU. Svoju sam dignuo SAMO na Ultra, jerbo sam nervozan bez vodenog hlađenja ići dalje, ali je vrlo veliki broj ljudi dignuo do 435/1300 - a to je već ZVIJER ![]() .... nastavak slijedi.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Ekspert iz sjene ...
|
Koji je BIOS ne znam, jerbo ga ionako ne mogu mijenjati. Kada se krajem godine malko stabilizira stanje stavit ću gore BIOS od ultre. Što se tiće problema - kucnem o drvo - nikakovih. Sve radi bez problema. Stabilno i brzo. Driveri su: 61.71 - skinuti s neta. Sad .... koliko se kome isplati ispljunuti 500 € odmah, umijesto čekati Novu godinu i Božić - to gospodo draga ovisi o vašem novčaniku. Osobno me ljuti realnost paper launcha. Jelc je u pravu. Jedine kartice koje su u principu dobavljive su pre product. Doduše Ati kod nas ima Powercolor i to je to :fuming |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
|
Puno hvala, Paske.Pomogao si meni, a nadam se i drugima koji ovako nešto smjeraju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
PC Ekspert
|
Moze biti i da su kartice gotove ali kutije nisu bile (na vrijeme). nego Paske, koje je boje ta tvoja kartica (PCB)?
![]() |
#22 | |
Ekspert iz sjene ...
|
Citiraj:
FYI danas sam mailom upitao Ve-mil o garanciji. Obziroma da je uz karticu izdan garantni list zajedno uz račun - baš me interesira odgovor ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
|
Citiraj:
Možda baš i jesu finalne, samo su sad takve okolnosti. Piše li išta gdje na PCBu? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Ekspert iz sjene ...
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
hmhm...zzz svima...
Datum registracije: Mar 2004
|
Mental daj isprazni pm
![]() |
#28 |
Premium
|
Hvala Paške , puno si pomogao . I ja sam zvao Ve-mil za garanciju pa mi je rekao da će mi danas javiti jer mora provjeriti . Znači ako tebi sve radi dobro onda će (NADAM SE) i meni. Nego koliko se može overclockat ? Koliko sam čuo jezgra najmanje ide na 430 jer je to golden sample - ima enhanched mode , a memorija na 1200 ; ali ja mislim da bi memorija morala ići i više ( ipak je to DDR3 ) , a za jezgru neznam ? Što vi kažete ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
nVidia GF 6800 Ultra Golden Sample, 256M, TV-out, Dual DVI, bulk Dakle-opet dobiješ karticu sos najlon kesu ![]() ![]() ![]() Za mizernih 4800 krznatih...hijaooooooo.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |