|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Antifriz ili destilirana voda?
Jucer na poslu mi je jaran donio comp i zeli da mu ugradim vodeno hladjenje.... Kupio ga je polovnog i nije dobio nikakvu tecnost uz njega, mislim na to vodeno hladjenje... To mi je prvi put da se susrecem sa vodenim hladjenjem... Sad ne znam sta da nalijem u to hladjenje... Razmisljao sam o antifrizu jer on ima nesto visu tacku kljucanja, a i pouzdaniji je od vode jer ce comp biti u hladnoj prostoriji. U toj prostoriji, po zimi, temperatura pada i ispod minusa... Ali opet nisam siguran, pa sam razmisljao i o destiliranoj vodi... Sta vi mislite da je bolje? Ili imate neki treci prijedlog? Cak sam i pomisljao da sipam mjesavinu destilirane vode i antifriza... Ima li neko pravilo u vezi sipanja te vode u hladjenje? Treba li ostaviti zraka malo, tj. ne sipati vodu "do vrha"... __________ P.S. Nemojte mi samo reci da ne radim to kad ne znam... Jer bi mi sef odma dao nogu kada bi saznao da to ne znam... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Stavi voda + antifriz - manje će korozije bit a i ljepše izgleda tekućina... ![]() Omjer stavi kakav već propisuje proizvođač antifriza, mislim nije ti bitno smrzavanje nego samo da nebude peviše viskozno...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Mjejas vodu sa antifrizom u omjeru 90% vode i 10% antifriza, odnosno na 900ml vode 100ml antifriza. To sve vani dobro izmjesas ( vodu i antifriz ) i ulijes u sistem, dalje se nadam da si procitao ili ces procitati sticky-e pa tamo naci detalje ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
Evo procitao sam danas skoro sve na stickyu, pa valjda budem dobro ugradio to sve... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|