|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Kako instalirati win na lap kojem dvd citac ne cita CD?
Probao sam sve i svasta,instalirat win na njegov HDD na kucnom stroju (upalilo na nekim drugim laptopima) pa ga vratit u laptop (blokira taman prije nego pokaze WIN XP logon sliku),probao ocistiti citac,probao staviti 2 przilice od druga dva laptopa,pokazuje IDE ERROR. Na laptopu nema windowsa,jer bi onda probao stavit drugi bios koji se flesha iz WIN , mozda bi rijesio IDE ERROR problem ali ne znam vise sta da radim. Da li mogu instalirati WIN preko externe przilice? Da ne kupujem ide ladicu bez veze ako ne moze. Laptop je TOSHIBA TECRA M2 i u biosu ima opciju da boota sa REMOVABLE DRIVES,ali sam milsio da je netko mozda vec probao..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
probaj s usb sticka. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
čudovište
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
![]() Vidi što sam ja našao nakon nepunih 10 sekundi googlanja - link.
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
E vidis,posto nisi pravi pravcati PCEKSPERT forumas, nisi mi lijepo ponudio link na PCEKSPERT forum s objasnjenjem kako se radi nego si me htio guglizirati s nekim tamo linkovima sa komercijalnog pretrazivaca. Ako budes dobar drugi put dobijes ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pa snimi Windowse na DVD...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Zašto praviti, ako već imaš bootabilni CD? Jednostavno napravi image preko PowerISO-a recimo i snimi ga na DVD.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
čudovište
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Nisam razumio da li možeš izvaditi hard i priključiti na komp. Tada bi mogao sa harda instalirati.
![]() |
#12 | ||
Premium
|
Citiraj:
Sad sam probao boot sa usb-a ali ne ide,ja sam se zahebao, usb boot mi ima PC a ne LAPTOP. E sad,kako da instaliram win sa hdd-a? Ok stavim win na hdd ali kako ga pokrenuti sa HDD-a? Citiraj:
![]() Kako koristiti multiquote :-) http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=113121 Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 14.07.2008. u 12:38. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Napravi 2 particije u FAT32, skini sa interneta boot disketu od Win98SE ili ME (ne izrađuj od windowsa jer nema jednu sitnicu). Na drugu particiju stavi u neki folder cijeli sadržaj Win CD-a (ne baš sve ako znaš što ti treba). Podigni komp sa te diskete sa CD podrškomi pokreni smartdrv.exe. Ovo je važno jer će biti sporo ko krava i vjerojatno neće doći do kraja ako ne pokreneš. Idi u onaj folder i nađi i386\WINNT32.EXE. I to je to. Dalje znaš i sam. Na kraju samo prebaci particije u NTFS. Ova prva odmah može biti NTFS ali ona na kojoj je instalacijski CD ne smije jer ga boot disketa ne može pročitati.
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Rijesio sam prebacivanjem hdd-a na stolni ,instalacijom DOS-a 7.10. Prebacio sam cd on win-a na drugu particiju i od tamo instalirao win na prvu. SMARTDRV.exe se automatski pokrece sa DOS-om 7.10 i time dosta ubrza kopiranje file-ova. Uglavnom hvala svima na pomoci osim lordu koji je nesto napisao a nisam stigao procitati jer je tor izbrisao, heheheh ,sala. . ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|