|
![]() |
#1 |
[SW]'V^idO
Datum registracije: Dec 2006
|
Problem sa baterijama
Pozz, valjda sam u dobar dio foruma stavio ovo ![]() Imao sam prije digitalni fotić i njemu je jednom crknuo ccd i bio je na servisu, otkad su ga vratili ima probleme sa baterijama, tj non stop javlja da su prazne iako su svježe napunjene i prije nije bilo problema. Baterije su Sanyo Ni-MH 2100 HR-3U veličine AA. Sad sam dobio od T-coma novi Olympus FE-310 ali on također javlja da su te baterije prazne. Provjerio sam ih na multimetru i napon je 1.25V (rejtane su na 1.2). Kad ih stavim u miš ili tipkovnicu normalno rade. Također fotić neće ni sa Ni-MH Duracellkama da radi. Normalno radi sa alkalnim. Za stari fotić nisam siguran kako stoji sa alkalnim. Punjač je oriđiđi od Sanya. U čemu je problem? Glupo mi je da nemam punjive baterije u fotiću, a ne mogu ga natjerati da radi (pokaže se samo zaslon da je baterija prazna).
![]() |
#2 |
čudovište
Datum registracije: Dec 2007
|
Vjerojatno ga buni niži napon koji daju punjive baterije... To mi se čini kao jedino logično objašnjenje ako radi sa normalnim alkalnim baterijama... P.S. Tnx na postu, taman sam i ja mislio potpisati ugovor sa rozim vragom radi tog fotića, ali me prošla volja nakon ovog. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Back on topic: imas valjda garanciju i odnesi u Recro da ti to vide.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Beerman
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
on topic: nek nosi na servis ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
Ja sam prije imao Olympusa s punjivim baterijama i iskreno s tim nikad na zelenu granu.. Izmjenio sasm par setova baterija, istina nekih kineskih firmi, i na kraju sam kupio sanyo punjac i 4 baterije sa 2500 mAh, sto je onako poprilicno jako..i opet sam s njima mogao jedva uslikat 50 slika..najbolje rijesenje je s njegovom li-Ionskom baterijom... IMHO |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
čudovište
|
![]() |
#8 |
Chipokemon
Datum registracije: Mar 2006
|
Piracy helps stop global warming.Insted of driving to get CDs, buying pre-packaged software from megacorporations and wasting energy,you can help fight Global Warming by using P2P.Help save resources,fight pollution and save the enviroment. -It`s what Jesus would do. Zadnje izmijenjeno od: B3mt1. 07.07.2008. u 23:35. Razlog: male promjene |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
čudovište
|
Citiraj:
http://en.wikipedia.org/wiki/NiMH Citiraj:
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Punjive baterije imaju napon od oko 1,2V, dok 'obične' alkalne imaju 1,5V. I tu može biti problem. Ima uređaja koji trebaju baš 3V i zato se u njima mogu koristiti samo alkalne baterije.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
kak ti nije jasno. nakon kaj se baterija napuni napon na njoj poraste do oko 1.4v nakon kaj ju počneš trošiti on pada. dok ti dođu opet na 1.2V NiMH baterije moraš ih opet napuniti. moje napunjene stoje malo više od tjedan dana i napon na njima je oko 1.36V moguće je da su ti i baterije pri kraju života i više se nedaju napuniti
![]() |
#12 |
[SW]'V^idO
|
Tnx na odgovorima. Čitao sam manual od aparata i kaže da nije preporučljivo koristiti alkalne baterije osima ako baš nije potrebano ![]() Inaće, preporučaju svoje Olymups Ni-MH baterije ali koja razlika i di bi toga bilo za kupiti? Baterije nisu pri kraju jer rade sasvim normalno u drugim uređajima (osim u ta dva aparata) a isti problem je i sa relativno novim Duracellovim Ni-MH baterijama koje imam.
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
čudovište
|
Daj ne picajzlirajte. ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Jedino kad se one opterete napon im padne na nekih 1.2-1.3 i tad rade. kad padne napon ispod toga (radni napon) onda najcesce se uredaj gasi. naravno da je sad faktor i kapacitet, ali onako ugrubo je i ovo dosta. mislim, prvo istestiraj nesto prije neg napadnes covjeka koji zna.
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Rising Power, NHF ali laprdas.. Naravno da baterija koja ima deklarirano 1.2V kad je napunjena ima 1.4V. i kad radi napon padne na 1.2-1.3. kad padne ispod uređaj se gasi..tako je isto s mobitelima, baterija koja je deklarirana na npr 3.6V, kad se napuni ima 3.9 V, a kad je na 3.6 mobitel vam javlja da je baterija prazna.. Ako nesto ne znas, nemoras onda omalovazavat necije (ispravno) misljenje.. Zasto sam pitao na kojim to uređajima te baterije rade? Iz tog razlkoga sto je on ako se ne varam spomenuo daljinski upravljac ili tako nesto slicno. Naravno da tamo rade, ti uređaji su puno jednostavniji i samim tim manje zahtjevni za strujom. U daljinski kad stavite one baterije s Hrelica (5kn->10 kom) rade mjesecima, a digitalac se ne moze s njima ni upalit..tak da to sto rade u daljinskom ne znaci da bi trebale radit i u foticu, sto naravno ne iskljucuje da je problem u baterijama.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
[SW]'V^idO
|
Uređaji su bežićna tipkovnica i miš (Logi LX-710 tipkovnica i LX-7 miš), satovi, daljinski i autić na baterije ![]()
![]() |
#19 | |
Chipokemon
|
1.14 V, druga --> 1.15 V -->
svjeze punjene: obje --> 1.44 V Citiraj:
skroz prazne: prva --> 1.14 V, druga --> 1.15 V svjeze punjene: obje --> 1.44 V
Piracy helps stop global warming.Insted of driving to get CDs, buying pre-packaged software from megacorporations and wasting energy,you can help fight Global Warming by using P2P.Help save resources,fight pollution and save the enviroment. -It`s what Jesus would do. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
čudovište
|
Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Ajd nek mi netko onda objasni zašto akumulator od auta ima 14V, zato što MORA! Ako ima 12V nakon punjenja spreman je za otpad. Tako vjerujem i te baterije imaju više od deklariranih 1.2V sigurno. Sad sam tek pročitao šta je De5st0yer napisao ![]()
![]() |
#22 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() objasnjenje je tu. ovo ostalo je samo subjektivan dojam... ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2008
|
U istom sam sosu pa molim pametne, iskusne, za pomoc... ![]() Kupiti punjive baterije? kakve, sta? nesto drugo? trece? ove Panasonic baterije sto se dobiju zajedno s aparatom nisu punjive ili? bilo kakva pomoc, hvala... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Baterija problem
I ja imam isti problem sa svojim fe-310. Nakon nekoliko snimaka mi na Varta 2100mha baterijama javlja da su prazne (punjene su 17,5 sati), ali kada ga uštekam na usb na ekranu fotića mi pokaže da je baterija puna(zelena). Mislim da će to riješiti problem jer sam imao problem sa spajanjem fotića na komp (uspjelo je nakon 5 puta), ali kada ga je jednom prepoznao više nemam problema s tim.Probat ću snimati ovih dana pa ću se javiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
kupite eneloop baterije i rijesen problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
Problem sa fokusom
Da li ste ikada imali problema sa fokusom na fe-310(ponekad moram pokušati i desetak puta da bi da bi dobio zeleno svjetlo za okidanje)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
Poslao sam fotić na servis i rekli su mi da je brza potrošnja baterije uzrokovana pokvarenom elektronikom.U Zagrebu to ne mogu riješiti pa su poslali fotić u centralu u Češku. Nadam se da ću fotić dobiti nazad kroz 2-3 tjedna. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|