|
![]() |
#1 |
RPG player
Datum registracije: Sep 2006
|
novi disk, a možda i externo kućište za njega
imam 2 eksterna kučišta ovo http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=014739 sa seagate 320 GB sata i http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.603.031 sa seagate 200 GB ata problem je što se sad oba dosta griju (procjena je oko 45 stupnjeva, zimi nije bilo problema) razmišljam da kupim neki 750GB disk, da ne moram nositi ova dva okolo npr http://www.links.hr/index.php?option...kl=051.510.057 sumnjivo mi je jeftino to je dobra cijena ??? 625 kn za 750GB samsung disk, u adm-u je 861 kn i da li da zamijenim kućište (ovaj canyon koji je sata) za npr ovo http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.603.077 firewire i esata nisu bitni bitno da je brzina barem 30MB i da se ne grije jako to bi bilo oko 850 kn za disk i kućište što mislite ? da li se isplati prodati ova 2 seagate diska (320gb+200gb) i kupiti jedan 750gb samsung ? da li se isplati mjenjati ono canyon kućište za ovaj novi icy box ? hvala
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Za 625kn kupiš u linksu 6 spindlova po 50 Verbatim dvd-a i spržiš sve na njih, tako da ne moraš nositi oba okolo. Btw, koja je svrha nošenja oba? Držati 520Gb podataka na diskovima je totalno besmisleno. Rekapitulacija: težina dvd za nosanje = 0, zagrijavanje = 0.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
RPG player
|
ne nosim oba okolo, nego imam laptop i ne mogu staviti diskove unutra ![]() puno skidam (oko 900GB mjsečno) i ne stignem pržiti svaki dan, tako da je količina diska bitna jer kad skinem u jednom danu 50GB onda to treba prebaciti na externi disk, pa treba urediti fileove (rename, convert itd) prije prženja i to traje i zato treba veliki disk kupio bih novi disk da imam sve na jednom mjestu, a i ne vjerujem pržilici (nije beš neka kvaliteta) disk je puno brži, ima puno toga, sve na jednom mjestu, brže se nađe, ne moram se ustati i kopati po ladici s dvd-ima nego imam disk omah pored mene ![]() uglavnom disk kupujem taj samsung, osim ako imate nekih boljih prijedloga (naglasak na što manjem grijanju jer će cijelo vrijeme biti u externom kućištu i radit 10 i više sati na dan) sada je samo pitanje ako se isplati kupiti onu icy box ladicu i zamjeniti ju za onu canyon tj da li će biti neka veća razlika
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
1. Ako je disk u neventiliranom kućištu, i temperatura je 45 stupnjeva po ovoj vrućini, po meni to nije problem... da je 55 to bi već bilo mrvicu previše, a ovo mu je normalna radna temperatura (mislim vani je 35 u hladu, što očekivati). 2. Kažeš da ne vjeruješ prži, pretpostavljam da se radi o prži u laptopu? Koja god bila, ne, nemoj joj previše vjerovati. Možda da probaš s eksternom pržom (recimo Samsung SH-S204N ili LG GSA-E60N, daju se naći za 350kn) koja će ti kvalitetnije snimiti (uz prave medije) iako ne puno brže (propusnost USB-a zna varirati, iako najčešće nema problema za 16x prženje). Hardove ostaviš kako jesu. 3. Eh da, 50GB dnevno? Pa šta skidaš toliko, planiraš li osnovati konkurentsku mrežu Internetu pa za svaki slučaj skidaš sve što je na njemu? ![]() p.s. Nemoj mi odgovoriti na 3. pitanje.
![]() |
#5 |
RPG player
|
1. ok, onda canyon ostaje ![]() 2. za sada se dobro ponaša, zahebala je par dvd-a od 300+ koliko ih je do sada snimljeno što nije loše, zato obavezno kupujem verbatime (i moraju biti + jer - ne voli ??) btw laptop je toshiba a200-1mi eksternu pržu bi kupio ako bi se ova pokvarila bez mogućnosti popravka jer je ova z sada ok 3. na faksu imam 100Mbit vezu na raspolaganju (većina ljudi tamo skida s torrenta, a ja po 10MB/s s rapida) i imam 4 RS accounta pa to treba iskoristiti a što skidam, pa trailere za igre i filmove, tekstove pjesama, wallpapere itd ![]()
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja upravo danas otišao po dotičnog Samsunga, na sniženju je već par tjedana, tako da sam sada upotpunio kolekciju, 750, 500, 400, 200 i 80 ![]() Cijene diskova su strašno pale, mrzim pržiti dvd-ove, sporo je i podaci mi nisu na dohvat ruke, ovaj miša ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
RPG player
|
pa i trebaju konačno, sada samo da se cijene ssd-ova malo spuste jer su previše skupi thnx na pomoći
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|