|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
Trenutno najbolji ISP?
Bjezim sa ISkona, ne volem s-scum, dakle Metronet, Amis ili Optima. Svi su mi dostupni. Treba mi dobar ping za igre, da ne puca veza i da router nije zakljucan. Koliko god googlam nekome se nesto negdje ne svidja, sve se mijenja od danas do sutra, pa vise ni sam ne znam. Za sada mi Optima djeluje najmanje uvjelrjivo, ali mozda sam samo naletio na krive postove. Takodjer, je li ovaj Thomson Speedtouch sada moj nakon odradjenog ugovora sa Iskonom? Ili im ga moram vratiti? hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
T-com je trenutno jedan od najjefitnijih, u kombinaciji flat+veće brzine. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
http://forum.pcekspert.com/showthrea...=47184&page=32 http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=47184 http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=64358 http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80697 http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=67794 Ima mali milion tema na ovom podforumu o tome. Evo, pa uživaj. Osobno bi išao na Metronet ili Optimu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Iskon dodje isplativiji, no kasnije zna biti problema na ovaj ili onaj nacin. Nije pravilo, ali generalno gledano u periodu od 1g mislim da je T-Com najbolje rjesenje bez obzira sto dobar dio ekipe pljuje po njima. Ne znam sto bi neki drugi provider trebao ponuditi da predjem kod njih. Mozda iznad 10/2mbita + dobar i stalan ping i veza + telefonija za do 300kn mjesecno. Sve ispod toga mi je neprihvatljivo jer malo slabije od toga imam kod T-Coma.
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Trenutno je fakat najbolji, nisu ga ostali pratili sa spustanjem cijena. Sad ako uzimas vece pakete+flat, T-com najbolji izadje. Za nize brzine i nezahtjevno surfanje dobro dodje bilo koji ISP, jer su svi jefriniji od njega u tom segmentu. A sad ovisi o kvaliteti pojedinog. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
sam svoj aka
Datum registracije: Oct 2007
|
H1 je odličan što se tiče cijena, sad jedino treba vidjet kakva je kvaliteta.....za sad su pokrili samo Split i Zagreb..... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
To i je problem kod vecine providera. A da ne govorim o pingu, onome na sto vecina ljudi ne obraca pozornost jer uglavnom surfaju i downloadaju. Znam masu gamera sto su probali i Optimu i Metronet i Bnet pa su se na kraju pokajali i cak i vracali na T-Com radi gore navedene karakteristike veze.
![]() |
#12 | |
1oo1 NooB
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Da sad mjenjam otišao bi na T-com bez obzira na posebno telefon. Inače sve VOIP verzije jako pate na kvalitetu parice, jako......
IT IS EASY TO KILL FIVE HUNDRED NOOBS. BUT THERE IS STILL FIVE HUNDRED AND ONE AND YOU ARE OUT OF AMMO! 1oo1 NOOB - POWER IN NUMBERS! Good judgment comes from bad experience and a lot of that comes from bad judgment. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
![]() Jedino sto dosta tih gamera "osjeti" razliku izmedju pinga 50 i 60 pa se onda vracaju na T-Com radi te razlike od 10ms... Iako se sad stvar popravila, pogotovo ako je server u austriji.
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Evo ovaku, centar Slav. Broda pokrivaju vjerovatno sve mreže, ja živim kilometar od centra i nije mi dostupan ni Iskon Duo (mogu onaj drugi iskon neki), ni metronet, ni optima a kako vidim nemaju neku namjeru pretrgnut se da rašire mrežu Pozivi vjeroatno ništa nebi napravili jer sigurno zbog par usera nece proširiti jos par kilometara mrežu Bit će da sam osuden na TCom, eh... jel čemu onaj fotić što nude za potpis novog ugovora?
![]() |
#16 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
hmmm... čisto oke, mada mi zapravo ni ne treba toliko digitalac, pošto nisam previše lud za slikanjem, a kad trebam nešto slikat uzmem od sestre I nema ni memorijske kartice... c-c-c Neznam, uzeo bi ga tek tolko da nešto izvučem iz t-coma, kolko sam im para već dao, al opet, ko zna dali ce za par mjeseci iskon ili netko drugi raširit malo mrežu pa bi želio preči...
![]() |
#18 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#19 | |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Obratit cu pozornost ovih dana i na ping, bas da vidim koliki je.
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
najbolji ISP ? pa T-com... kad je monopol i kod njih bar sljaka vise manje sve kaj bi trebalo sljakati bar ja ih od 9mj. nisam zvao szk za prijavu kvara mada neigram pa neznam koliki mi je ping pa nemogu reci jel veliki mali ili srednji ping ![]() najeftiniji neznaci da je i najbolji obicno biva ona stara poslovica kolko para tolko muzike ja sam uvijek za da platim vise pa da imam posteno nego da platim manje pa da imam sranja oko zivkanja zbog kvarova, recimo tri puta sam bio zvao prosle godine i likovi mi se nacrtaju pred kucom za tocno 15/20min kako su i bili i rekli i obaviju za nekih 10-15min problem, sto je po meni stvarno za pohvaliti |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
čudovište
Datum registracije: Dec 2007
|
T-Com je definitivno najbolji ISP. Istina je da su kapitalisti kojima je profit ispred korisnika i da u matičnoj zemlji imaju puno jeftinije usluge dok nama gule kožu, ali pristup Internetu preko njih radi bez greške i tu nemam apsolutno nikakvog prigovora. Koristim ADSL preko 2 godine i nikada ,baš nikada nije bilo problema osim krajem prošle godine kada je požar na nekom mostu u ZG zahvatio nekakav glavni vod... Konkurencija sucks, hrpa preprodavača sa marginalno nižim cijenama i nepouzdanim uslugama.
![]() |
#24 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Još uvijek Zyxel i Dlink... Koliko god htio napisati nešto durgo - ipak je t-com i dalje najpouzdaniji i najkvalitentniji (sam sebi sam smješan kad ovo pišem) provider u rvata. Nažalost. Ostali - puno priče, malo muzike... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Bio sam na T-comu od prvih mjeseci kako su ponudili ADSL pa sve do prije 4 mjeseca. U početku sam bio prosječno zadovoljan, ali kako je vrijeme prolazilo sve manje i manje, na kraju nikako (što zbog cijena, što zbog usluge). Odlučio sa uzeti OPTIMU i sam prelazak bi bio ok da mi T-govna nisu stvarala probleme oko MSN brojeva koje nikad nisam koristio, tako da sam čekao da me oslobode ugovora 2 mjeseca i još mjesec da mi optima sve složi. S optimom sam super zadovoljam (zasad), cjene su korektne, a i usluga. Sam račun mi je 40% manji nego kod t-coma za duplo bolji paket. Veza mi je stabilna, brzine konstantne, ping ok. Naravno sve ovisi prema kome se spajam... Svima koji favoriziraju t-com na ovom forumu, mogu samo preporuciti promjenu ISP-a, pa nek onda komentiraju druge provider-e ... ovako bez ijednog prelazka niste kompetentni (ni subjektivno, ni objektivno). |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Moderator
|
Slazem se, no takodjer se moras malo vise uputiti u ponudu, cijene i imena operatora (ne zovu se T-govno, cime pobijas pricu o kompetentnosti). Optima za privatnog korisnika nudi 6144/640 za 258kn uz FLAT rate paket, dok vece nazalost ne nudi, cime mi odmah otpada jer ih niti ne uzimam u obzir. Kod T-Coma je 8192/512 278kn sto ne cini cak niti 10% razlike za 25% vecu brzinu downloada te istina - nekih ~12kbyte/s uploada sto je zanemarivo kod bilo kojeg ponudjaca ADSL linije. T-Com nudi i 16mbita uz 14mbita efixasno sto sam i sam probao. Sve ima svoje prednosti i nedostatke, neki losa iskustva sa T-Comom neki sa Iskonom neki sa Optimomom, no i dalje stoji da 90% gamera recimo u CoD zajednici sto znam koristi T-Com. Zasto? Najnizi i stalan ping. Bez zamjerki naravno... ![]()
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Apsolutno točno. Svi su jako pametni, a nisu isprobali nijednog drugog operatera osim t-coma. Ja sam imao i t-com i sad optimu pa mogu usporediti. Ni s jednim ni s drugim nisam imao većih problema osim što kod optime ušparam mjesečno blizu 100kn, a brzine downloada i uploada kod 2mbita su veće kod optime... Što se tiče pinga. Igram samo cs source i nema tu nekih pravila. Na nekim serverima bolji ping ima optima, na nekim t-com. Sve dođe na isto... |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Pristupna brzina 2048/384 kbps je cisto dovoljna za ono za što koristim internet. Pretpostavljam da je dovoljna i većini hrvatskih korisnika, a tu optima (a i neki drugi ISP-i) jednostavno premašuje t-com. Druga je stvar ako si net gamer i megaloman u skidanju (a takvih je mnogo manje nego prosječnih korisnika) ... onda ti naravno treba maksimalna brzina, mali ping i sl., isto kao i dobra PC konfiguracija, pa pretpostavljam ni novci nisu u pitanju ... uzmes kod lopovskog provider-a sve najbolje i amen. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
OMG, thats the funky shit
Datum registracije: Aug 2005
|
Što se tiče pinga i T coma, pa i nije baš najbolji, neznam za druge operatere ali sam sam imao T com i sad imam Bnet, i mogu reći da mi je u svim igrama koje sam igrao na bnetu bolji ping za 5-15ms. Vjerovatno zato što mi bnet radi na potpuno novoj mreži (a ne t com di su kablovi postavljani prije 20ak godina u mojoj zgradi) te time što je manja zagušenost EDIT: Zaboravio sam reći da do jedno 300metara od moje zgrade ide optika a dalje ide po koaksijalnim kablovima ![]()
![]() |
#30 |
P.E.B.K.A.C.
Datum registracije: Jan 2007
|
Pa o tome bi se dalo prodiskutirati, ja sam osobno na T-Com-u i imam 8mbit... Koliko sam ja upucen najnizi ping imaju korisnici kabelske..... DCM-a tj mislim da je sada B-Net.... Uglavnom imaju manji ping nego ja i to za dvostruko (meni je recimo na bosanskim 31, kompicu 14 ![]() A ja na 8mbit ![]() EDIT: evo @Dawar me prestigao...
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/ Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|