|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2008
|
Trebala bi hard disk 320 Gb
Da je iz ve-mila...čim jeftinije...ali opet da nije sporo... fala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ako baš mora bit od tamo uzmi si onog 320GB hitachia sa 16mb cachea sigurno će te dobro služiti... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2008
|
a ve-mil ti je meni najbliže,fala idem sutra po njega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Ne, nemoj Hitachija! Ima čudan zvuk, imam ga u par PC-a i nije baš nekaj posebno brz! Radije si zemi Segatea ili WD-a! Mislim, kaj ja znam, Hitachi i nije loš, no taj zvuk, argh! Mrzim to! :P A Segate ovaj je dosta brz! ![]() A ako ćeš radije negdje drugdje kupovati nekaj od WD-a! ![]() *HDD Seagate ST3320620AS, 320 GB 16MB, S-ATA300, NCQ3, 7200 Istina Seagate je i skuplji... ali eto... kaj je tu je... :P A jeli ti treba Sata ili Ata disk??? Zadnje izmijenjeno od: lordVerdranius. 30.06.2008. u 02:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nemoj Seagate jer se dosta kvare Hitachi ili WD @lord definiraj ''čudan zvuk'' i jesi li ga utišao AAM-om? Imam doma tri komada 2x 250 + 80GB i niti jedan ne ispušta nikakav čudan zvuk
![]() |
#7 |
Moderator
|
koliko čujem od ekipe iz servisa rikavaju svi od .10 pa na dalje znam samo da je zasad WD AAKS serije jedan od najpouzdanijih diskova
![]() |
#8 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Uff izgleda da je rak onda u pravu s onim da je mehanika u Seagateima flawed... ![]() Kuc kuc u drvo moji rade ok jedan već peko godinu i pol a drugi par mjeseci ali definitivno nevolim takve stvari čut, ipak zadnje sam i imao 3g Maxtora 160GB i nije crko pa valjda će bit i ovaj put anomalija... ![]() ![]() Anyway definitivno ću uzeto onaj 640AAKS samo mi se nikako neda jahat do ADMa po njega, tja najkasnije kad napunim ove diskove morat ću oću neću... ![]()
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Errrrrm. ovo za Seagate, pa i da WD, mislim da je to sve bullshit. Tj da krepeva onima koji ne znaju slozit, ili nemaju para za komp kak spada (tj da im se grije ko blesav jer ili imaju jadno kuciste ili prevec komponenti),jerbo evo, ja sma dosad imao 3 Seagatea, jedan imam vec jedno 3 godine, jedan gdinu i pol, i jedan 9 mjeseci, i nijedan mi nije krepao, niti radio ikakve probleme, a WD-a su mi 2 odhebala, jedan za malo manje od 2 god, a jedan u roku nekoliko mjeseci. I eto, ja nisam imao apsolutno nikakvih problem sa 3 Seagatea (razlicitih tipova - PATA, SATA, cacahe razlicit, ono, totalno druge serije, izmedju ostalog desetku trenutno), a sa WD-om sami problemi, iako evo, jedan imam vec nekoliko godina, i kuc kuc, dobro me sluzi unatoc cudnom zvuku skoror pa otkad je kupljen. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Moderator
|
Citiraj:
I samo prenosim ono što čujem od ostalih, činjenica je da se vraća više Seagate nego WD
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Mislim da se dosad već mogla postići suglasnost o tome da se ne može generalizirati nešto tipa "XY diskovi su majka, najbrži, ne kvare se i kad su u idle-u kuhaju ti kavu da budu od koristi" ili "ŽŠ diskovi su ti šrot, ja imao jedan pa mi crko, nemoj to ni u bunilu kupovati". Unutar svake marke proizvođača postoje bolje i lošije serije. Najbolji primjer za to je u današnje vrijeme Seagate (stvarno treba znati koji model da ili ne kupovati). SVI diskovi crkavaju kad im je ćeif! Zato služi backup. @Wolv - Glede toga koji se diskovi vraćaju, jel to u postotku ili kvantitativno? Jer nije isto s obzirom da se neki brandovi prodaju više od drugih pa je prirodno da ima povrata više. Prije nekoliko godina imao sam pouzdane podatke na razini jedne veće firme u nas gdje su u prvoj godini (razdoblje kad su svi proizvođači srezali garancije s 3 na 1 godinu, pa se i gledala ta 1 godina) sve marke imale vrlo podjednak postotak reklamacija (5%, promil vamo-tamo), a samo je jedna odskakala većom pouzdanošću (manje od 3%). Nije bitno koja marka jer to nema veze s današnjom situacijom, a da ne ispadne da drukam za nekoga. Imaš li možda kakve brojčane podatke o pouzdanosti (u postotku)? I na kraju, on topic... jamnica nije navela treba li ATA ili SATA disk, ali ako se radi o SATA, u Vemilu baš i nije neki izbor 320GB modela. Novi Seagate (613AS) je brz u TR-u, ali ima grozan RAT i probleme s pouzdanošću, stari Seagate (620AS) nije tako brz, naročito ako se naleti na onaj s AAK fw-om, a ni Hitachi nije neka sreća glede brzine. Ako proširimo vidike i na druge trgovine, Samsung F1 je u sličnoj situaciji kao i prvi Seagate (brz TR, ali loš RAT, upitna pouzdanost), pa bih osobno išao na WD AAKS.
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Yippie-Ka-Yay
Datum registracije: May 2007
|
Imam Hitachi Deskstar HDT7250.... 320GB, radi savršeno, brz je i tih(dosad ga nisam čuo da proizvodi čudne zvukove). Kupio ga u Hgspota za 558kn u 10. mj. prošle godine, koliko vidim ima ga i u ve-mila. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Hm... Ja imam Seagatea od 500gb serije .11 i fino radi i full je brz... A tempa je najviša oko 30 stupnjeva i više NE IDE! Dok na druga dva pc-a jedan 160 giga - Hitachi - temp 45C, a drugi 320gb - isto Hitachi - oko 40C... I malo su sporiji... SVI SU SATa! A taj zvuk me iritira, ko da je disk star sto godina, onak kvrči ko oni stari diskovi ako se sjećate... A nema fini duboki zvuk dok čita sa HDD-a, kao Seagate ili WD! Ma, WD je zakon, imaju najbolje diskove i to godinama! Kupujem njihove diskove od kada znam za sebe, te tako i moj stari... No, kaj se tiče ovih PC-eva, zalomilo se da je Seagate stavljen u njega, ali sljedeći će biti WD od oko 640 giga i još jedan pa fino u RAID1 ![]() Možda najbolji izbor za takvu cijenu!: http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=5719 Ali treba doć vrijeme kada će jedna tera koštati ko sada 400gb! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
Sve te diskove si imao? Tako puno? Oće ko kupit moje WD da si kupim Seagate? Imam 2 pa se bojim da mi ne riknu.
![]() |
![]() |
#17 | |
Moderator
|
Citiraj:
Znam da se mora uzet u obzir i broj prodanih primjeraka Ne raspolažem s točnim brojevima ali za to slobodno cimni masnog pa će ti reči koliko se čega vratilo ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Po pitanju diskova imao sam stvarno sve i svasta tokom godina najvise WD i prije par IBM-a ali u prastara vremena. Danas koliko vidim WD ima najbolju pouzdanost kao sto nije ni spor toliko. Seagate AAK.3 500gb je uzasno spor bolje receno vucara se pa okey... ali 2x250gb maxtora koja su stara cca 2.5god su mi najbolja nikakvih problema sa njima brzi i pouzdani niti se cuju previse malo rostaju ali kontam da ih je i zub vremena malo nagazio. Danas da preporucujem rekao bi da si cura uzme WD AAKS nekako su dosta tihi brzi i pouzdani nisu top class al su okey. Tolerira se 5% skarta u proizvodnji kod vecine stvari tako i kod diskova! to me nista ne cudi... to je normalno e sad sve ovisi kakve si srece. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
The Kwisatz Moderach
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
Decki ovdje govore o cinjenicama, a ako su nekima njihova iskustva bazirana na svega par diskova mjerodavnija onda daljnji razgovor nije nuzan.Sve je receno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
![]() Bilo bi dobro vidjeti neke konkretne podatke koliko ih kojih crkava, ali sto ti to znaci kad trebas dulji vremenski period za dobiti dosta velik uzorak, a za to vrijeme doticne serije ionako nestanu iz ducana. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ne postoji marka diskova koja nikad nije imala pokvarenih primjeraka. Davno su to bili IBM (famozna 'Deathstar' serija), pa WD (bar 2 serije koliko ja znam), onda je Maxtor došao na tapet, a vidim da se u zadnje vrijeme dosta spominje Seagate. Da sada uzimam za sebe, najradije bi uzeo Samija ili WD. Svaki od njih ima i prednosti i mana.
![]() |
#23 |
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Datum registracije: Jan 2008
|
Imam seagate diskove jedan iz 7200.9 i jedan iz 7200.10 serije. 80gb iz 7200.9 s njim nikad problema i ne čuje se nista, 7200.10 250gb 410AS mi je izgoria 2 sata nakon sta sam ga kupia i nista se ne čuje. Temperature su im od 40-46! |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
Joj joj, kako sam zaboravio na tog Maxtora! Ajme! Imao sam 4 diska od njih, u starom pc-u od 1.7GhZ-a, još do nedavno sam ga imao, te kada sam ga probao prebaciti u drugi PC je riknul nakon nekog vremena, ah nema veze... Stvarno su bili najizdržljiviji i dobro su radili svoje! Šteta kaj ih više nema za kupiti kod nas... Neznam za danšnje verzije Maxtorovih HDD-ova, ali oni stari su bili brutala! ![]() EDIT: E, a od kada je Maxtor pod Seagateom... ??? ![]() Evo pročitah da je od 2006. omg... To nisam znal... Al kaj je tu je... :P http://www.seagate.com/maxtor/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Ja sam također imao problema s Segatom od 120GB koji je prije par dana crknuo pa sam opet uzeo Seagte od 160GB;ali u drugom kompu imam segate od 80Gb koji radi već 4godine i nikad nije nish mu bilo tako da sve ovisi na koji model naletiš |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
covjek se bavi hardovima za pare... ukratko jel.... inace wd aaks moja preporuka.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|