Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.06.2008., 12:39   #1
Ipsens
Premium

Ipsens's Avatar

Datum registracije: May 2005
TOSHIBA Satellite Pro A300-15V

Imam baceno oko na ovaj laptop.

Bit ce koristen za:
----------------
Programiranje: - Koristim PHP i MySQL u kombinaciji sa Apache serverom.
Za to je i vise nego dovoljno 512Mb ram-a i Sempron od 2400+ (desktop)

Dizajn: - Koristim Adobe Web Premium CS3 (Skupina alata od Photoshopa CS3..., pa do...), e to je sad vec intezivnijea app.

Ono sto je meni vazno je:
1.) - iznimna kvaliteta "ekrana"
2.) - Autonomija od bar 3h pa navise. 5h+ idealno (tako da mogu radit i na plazi naprimjer)

TOSHIBA Satellite Pro A300-15V
Plus mu je iznimna kvaliteta zvuka(HK zvucnici), jer ja JAKO cijenim zvuk i obavezno pustam deep trance, psy trance ili ambiental trance dok kodiram!
Osvjezava me!

E sad..., on ima 2gb i T8300(2.4Ghz) Penryn i cuo sam de se bez beda da dignut nad (2.8Ghz). T9300 kuca na 2.5Ghz.
Trazio za postupkom OC-a na googlu ali nista za mobile T8300.
Zna li iko link?

PS: Ima i jaku graf za lap, tako da ponekad mogu i zaigrat nesto
Staro 20.06.2008., 13:06   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Čisto sumnjam da će ti baterija trajati 3h, a o 5+h možeš samo sanjati (pogotovo ako ima neintegriranu grafu kao ta Toshiba). Da ga ostaviš na stolu u idle-u, ne bi toliko trajala. Ako još tome dodamo da ima Vistu, onda ni teoretski ne može toliko izdržati.
Imaš tu poseban sticky vezan za klokanje desktop procesora pa baci oko. Međutim, sam si rekao da ti je za tvoj posao dovoljan i Sempron. Za koji će ti qrac onda naklokani proc? Naravno, u tom slučaju trajanje baterije drastično pada zbog raznih faktora (povećan napon za proc, veće zagrijavanje pa cooler radi više i brže,...). Osim toga, hlađenje laptopa je dimenzionirano baš za proc koji se nalazi u njemu i ako naklokaš proc, ono više neće biti dovoljno za pristojno ohladiti proc. Zaključak, nema smisla klokati proc na laptopu.
Oglas

Oglas
Staro 20.06.2008., 13:16   #3
Ipsens
Premium

Ipsens's Avatar

Datum registracije: May 2005
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Čisto sumnjam da će ti baterija trajati 3h, a o 5+h možeš samo sanjati (pogotovo ako ima neintegriranu grafu kao ta Toshiba). Da ga ostaviš na stolu u idle-u, ne bi toliko trajala. Ako još tome dodamo da ima Vistu, onda ni teoretski ne može toliko izdržati.
Imaš tu poseban sticky vezan za klokanje desktop procesora pa baci oko. Međutim, sam si rekao da ti je za tvoj posao dovoljan i Sempron. Za koji će ti qrac onda naklokani proc? Naravno, u tom slučaju trajanje baterije drastično pada zbog raznih faktora (povećan napon za proc, veće zagrijavanje pa cooler radi više i brže,...). Osim toga, hlađenje laptopa je dimenzionirano baš za proc koji se nalazi u njemu i ako naklokaš proc, ono više neće biti dovoljno za pristojno ohladiti proc. Zaključak, nema smisla klokati proc na laptopu.
Zelim info o klokanju, za vrijeme kad lap bude stariji i za naravno, kada radi u desktop modu(doma prikljucen na napajanje).
Na terenu ga drzim na defaultu.

Da ali osim programiranja, sam napisao da cu koristit vrlo mocne applikacije koje se nalaze u CS3!
Min recomended je 2GB za tu app, koliko taj lap ima!
A ne samo kodiranje.
Photoshop jako voli jak proc!

Da, ima i jaku radeon grafu od 512Mb, kad je na desktop modu, mogu bacit i koju igru, ali zaista rijetko!
Posao je prvi!

Baterija je za taj model 9cell umjesto 6cell.
Ocekujem oko cca. 3:30 autonomije
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno