Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.06.2008., 18:09   #1
MP950
64VT klon
Moj komp

MP950's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
USB produžni + USB Hub

Mene zanima ovako, pošto mi je malo daleko komp od mjesta di sjedim, razmišljao sam jel bi bilo moguće stavit 4.5M produžni kabel za usb ili da ga jednostavno napravim, i onda na to ovaj usb hub i onda bi ja na to spojio miša, tipkovnicu, ponekad usb mem key ili nešto slično, muči me duljina, kažu da je max duljina usba 5 metara, a pošto je ovo 4.5m produžni, hub ima još pol metra valjda i onda još tipkovnica i miš svaki po 1.5 metara, kako bi to išlo?? i jel bi moglo to sve preko tog jednog huba radit istovremeno?? I što znači da je taj hub bez adaptera?*?
MP950 je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2008., 18:20   #2
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
To znači da se napaja iz USB utora a ne iz dodatnog adaptera...

Inače sa hubovima se teoretski može tih 5m (to je za pojedinačni kabel) produživati skoro kolko ti treba ali je pitanje sa takvim malim hubom koji se napaja iz same lajne kako bi to u praksi uopće išlo...
I da nebi nikako preporučio da hub kabal + kabal bude preko 5m jer je to isto kao i kabal veći od 5m u komadu, zapravo još gore...

Onda pitanje je kolko će pouzdana veza biti...

Neki preporučuju da se za slične stvari napravi USB preko cat5 kabela jer su manje smetnje, drugi da se jednostavno uzme wirless oprema, ti sam vidi ali IMHO što se miša i taste tiče puno lakše bi ti bilo sa nekim wireless desktopom...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.06.2008., 18:26   #3
Mad_Duke
Guest

Ako se hub napaja sole, ne bi trebalo biti problema, ovako bi moglo.

USB je fijasko od standarda ako se gleda kako bi to trebalo biti na papiru (i znam da nista na papiru nije kako je u stvarnosti, ali sto se tice skaliranja, napajanja, smetnji, zaje su debelo).
  Reply With Quote
Staro 15.06.2008., 18:32   #4
MP950
64VT klon
Moj komp

MP950's Avatar

Problem ja kaj trebam spojit tipkovnicu, miš, gamepad, i ponekad usb mem, pa ne bi bila mala investicija za wireless desktop, pogotovo kvalitetan, a još i gamepad, i još uvjek bi se morao dizati do kompa da spojim taj usb mem stick.
A ako stavim produžni 2 metra, na to stavim taj hub pod pretpostavkom da je 0.5m kabal, i onda još tipkovnica metar i pol i miš i gamepad istovremeno, to je cca negdje oko 4 metra , to bi u teoriji trebalo raditi, jelda? sad me još zanima oće li biti problema pošto čudno mi je kak 3 uređaja prek jednog jedinog usba ide tak istovremeno, bude moglo to?
Staro 15.06.2008., 19:17   #5
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Da ali znaj da što se više izdužuje kablovinje veće su šanse za smetnje a smetnje znače probleme...

Inače sve osim USB stika ti je u rangu 10% bandwitha USBa ili manje tako da tu neće bit problema, to ti je ujedno i odgovor kako ide kroz jedan USB više toga, hub ih pakira i šalje kao što to radi modem/router...
Staro 15.06.2008., 19:27   #6
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Ama uzmi produžni od 2 ili 4m i na kraj stavi USB Hub koji ima svoje napajanje.
Moš kačit onda šta god hoćeš sljedećih 5m.
stuc je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2008., 19:46   #7
klint.istvud
Premium

klint.istvud's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Da i ja kažem dvije-tri ovdje...

Ja sam radio produžni usb kabel od 14m. Kupiš stp kabel (kao lan kabel, samo što je "oklopljen") i na njegovim krajevima zalemiš muški i ženski usb konektor. Najlakše ti je uzeti najmanji produžni usb kabel, prerezat ga i onda lemiti žicu na žicu. Usb ti ima 4 žice, znači u stp kablu će ti ostati još 4 žice viška. Dobro izoliraš spojeve i na kraju omotaš alu folijom da povežeš oplete od kabela i to opet izolirkom omotaš. Na ovaj način navodno možeš napraviti produžni do 15m.

Ja sam napravio 14m i radilo je. Da li će ti raditi i kako, ovisi o potrošaču sa jedne i struji koju matična može dati sa druge strane.

Konkretno u mom slučaju sve je normalno radilo sa wlan usb adapterima (edimax i dlink) i DFI NF4 ultra i Gigabyte P31 pločama s druge strane. Dok recimo kad sam spojio na Abit NF7-SL rev2, radilo je ali na USB 1.1.
klint.istvud je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2008., 20:37   #8
MP950
64VT klon
Moj komp

MP950's Avatar

to sam isto mislio, jer imam produžni od cca metar ili manje, ali kad ide usb hub i na njega 3 uređaja(miš, tipkovnica, gamepad) istovremeno jel bi to radilo? ma budem sutra upiknuo taj hub jer mi u svakom slučaju treba, pa razrežem taj produžni i produžim ga, a ko nebude radilo kupim produžni od 2 metra
Staro 15.06.2008., 20:46   #9
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Gle dok god je od kompa do huba (u to se račina SAV kabel dakle i onaj koji je na samom hubu jel) manje od 5m mora radit, iznad toga će vjerojatno radit na smanjenoj brzini ili s greškama, preko 10ak m teško da će uopće radit..
Staro 16.06.2008., 06:28   #10
borgy
kenova

borgy's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Meni se na produznom kabelu od 5m dogadjalo da stick moram vise puta iskopcat-ukopcat da ga prepozna, a nekad bi isprve.
borgy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.06.2008., 09:51   #11
Vejita
Hurr durr
Moj komp

Vejita's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Dali mozda trebas ovakvo nesta, ako da imam ti ja od 5m koji mi stoji doma i koristen je 1-2 puta.

' alt='' border=0>
Vejita je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2008., 20:53   #12
MP950
64VT klon
Moj komp

MP950's Avatar

Evo samo sam htio javit da mi je stiglo iz diskonta produžni 3m, hub ima kabel 0.5m, uz to imam otprije produžni 1 metar i još sam dobio sa usb wlan adapterom 1m, i spojim ja sve zajedno, s tim da sam na front usb spojio koji je na još pol metra od front panela tdo matične, 0.5+1+1+3+0.5+(1.5m tipkovnica ili miš ili gamepad) = 7.5m sve troje istovremeno spojeno radi nisam još uspio neki prijenos podatak isprobat počela tekma, a vejita, ne bi bilo loše još koji metar da mogu zaokružit oko cijele sobe da ne ide posred sobe, kolko tražiš za to, jel bi bila moguća neka proba? ja dođem kod tebe sa 7 metara kabla ili mi posudiš ili nešto
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno