|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Virtual desktop
Pozz, dal zna itko dobar program za virtual desktop, ali da na svakom mogu imati drugačije fileove? Sad imam DeskSpace, al ne mogu izgleda mijenjat fileove po njemu bez da se to odnosi na drugog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Eto ga, opet tražim neš slično.. Znači da imam 2 ili više virtual desktopa, al da imam ikonice zasebno po oba. Znači da ne moraju na oba bit iste ikonice. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Nov 2008
|
skini si desktop cube imas 6 desktopa !!! super stvar |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
evo da ne otvaram novi topic pa cu ovdje pisat trazim misljenje korisnika a ne sto proizvodaci pisu pa zato me nemojte napadat sto nisam googlao. malo jesam ![]() koje su prednosti u radu kad se koristi virtual desktop u odnosu na alt tabanje? hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Daleko je ALT+TAB od bilo kakvog virtulanog desktopa. S ovim prvim načinom si tak i tak na jednom desktopu i samo mijenjaš između pokrenutih aplikacija, dok s virtulanim desktopima lagano slažeš kaj te volja na bilo koji desktop. Bez ikakvih problema odrediš koje aplikacije hoćeš na "ovom", a koje na "onom" desktopu i onda samo prebacuješ između tih vritulnih desktopa, bez da imaš sve nagurano na jednom desktopu s "milijun" pokrenutih aplikacija i taskbarom razvučenim do pola ekrana. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
radim na laptopu pa mislim da cu tesko brzo naci drivere za linux. sta mi nije jednostavnije odmah instalirat virtual desktop? koliko rama zauzima virtualni desktop? recimo da bih koristio 2 desktopa, jedan za rad, a drugi net i msn. hvala McG |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
-------
|
Zato sam spomenul Live distribucije, jer ti za njih ne trebaju nikakvi driveri niti trebaš kaj instalirati, sve se vrti s CDa i kad si gotov nema nikakvih tragova na tvojem trenutačnom sustavu i nemreš ništ zeznuti. Je, lakše je da instaliraš neki virtualni desktop na XP, ali ovo s Live distribucijom moreš probati čisto iz znatiželje. Potrošnja sistemskih resursa ovisi o tome kolko virtulanih desktopa složiš, tj. čim više ih imaš tim više memorije zahtjevaju i ovisi koji virtulani desktop manager instaliraš, pošto ne troše svi istu količinu resursa. Izaberi si neki manager, instaliraj ga i vidi kak se ponaša i dal ti se opće takav način rada dopada, tj. dal ti odgovara. Makar velim i s nekom Live distribucijom moreš probati istu stvar, bez potrebe za bilo kakvim instalacijama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
sry ali nisam znao sta znaci Live distribucija. hvala ti na objasnjenju, ali nisam toliko znatizeljan ![]() instalirao sam sva 3 koja si mi predlozio... malo prckao dok sam bio na faxu, ali ne previse... vise cu isprobat nakon Prison Breaka... koji ti koristis? moze li par savjeta o koristenju, ako itko imas vremena? hvala ![]() EDIT: trenutno imam premjesten desktop direktorij. dali se moze namjestit da svaki virtual desktop ima svoj direktorij? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
-------
|
Ne koristim ni jedan virtulani desktop manager na Windowsima, a koristil i služil sam se samo s onima koji dolaze u Linux distribucijama, pa otud i iskustva s virtulanim desktopima. Od ona tri koje sam linkal na temi o desktopima, IMHO Vista/XP Virtual Manager ima najviše mogućnosti, pa možda (vrlo vjerojatno pošto nudi zasebne postavke za svaki desktop) i nudi opcije zasebnih desktop direktorija. Kaj se tiče savjeta, nema nekih posebnih savjeta ili pravila korištenja. Nakon isprobavanja si odabereš jedan od ova tri (ili neki drugi ako ti ni jedan od njih ne odgovara u potpunosti) koje si instaliral, složiš kolko ti treba virtulanih desktopa i to je to. Seliš aplikacije kak te volja i po potrebi prebacuješ između desktopa. Ništ posebno zahtjveno ili komplicirano. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
dali tko koristi ovaj XP/Vista Visual Desktop Manager? ne javlja mi novu poruku na msnu dok sam u drugom desktopu. probao sam deaktivacijom msg prozora ali opet nista ima li tko kakav prijedlog? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|