|
![]() |
#1 |
u borbi protiv sna
Datum registracije: Jan 2006
|
![]() Ako možda niste primjetili, TerraTec-ovci su malo promijenili svoj sajt i dodali par zanimljivih stvarčica, a svakako najzanimljivija jest HD upgrade kit koji se NEmože downloadati, već se mora kupiti i košta ravno 10 eura. Tako da pretpostavljam da će se sa tim kitom i u budućnosti moći bez beda gledati HD materijal bio on u MPEG-2 ili MPEG-4/H.264 formatu. link: http://www.terratec.net/en/products/..._Kit_9762.html Podsjećam da su i izdali NOXON aplikaciju - nešto kao home media server, al mi se to neda instalirati, ak se kome da, nek javi kak to izgleda i jel kaj valja. Uglavnom, vjerojatno zato te kartice koštaju malo više od ostalih, koje imaju čak identične čipove na sebi...upravo zbog odličnog razvoja TerraTecovih inženjera koji manje više sve što je aktualno ukomponiraju u softver. (sjećam se još vremena kad nije bilo ni sleep timera, pa sam pizdio kad sam morao gasiti komp kad se zbudim u cca 3 ujutro) Jedino kaj me zanima, hoće li taj upgrade kit biti dostupan kod nas za kupit (jer 75 kuna fakat nije niš ako valja, a i pitanje je hoće li ga tko share-ati do Eura...), i hoće li stvarno tih 50MB kodeka pomoći u prikazivanju HD-a? - tako da i ovim pitanjima otvaram diskusiju ! ![]() Vuco, željno očekujem i tvoja razmišljanja! (pozz! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Pohvale vrijedan potez za Terratec, naspram recimo dzubradi iz Leadteka koji jos ni dan danas nisu napravili driver za x64 XP za TV2000XP Deluxe (unatoc obecanjima)...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Uh, opet dobre vijesti od Terrateca ![]() Hvala ti na informaciji za taj HD Upgrade kit, no iskreno, može se i bez njega pratiti sve HD kanale kod nas. Vjerojatno košta 10€ jer koriste tuđe codece koji koštaju, a ne bi bilo fer da se može jednostavno to skinuti ![]() NOXON sam probao, ali se nažalost u njemu nisam snašao. To bi kao trebala biti fora poput MediaPortala, da se ima jedan server - a više klijenata sa Home Cinemom, koji bi se onda spajali na njega. Dodatan plus jest što se to isto može (navodno; meni nije uspjelo) gledati program i preko browsera (FF ima plugin koji meni ne radi ![]() Iskreno, ja sam mogao gledati sve HD i SD kanale kod nas. Istina, trebalo se malo pomučiti i isprobavati par kombinacija postavki u DVB Vieweru (a fora je kaj se te postavke svako malo mjenjaju ![]() Tih 75kn bi vjerojatno skratilo ljudima muku i porihtalo Home Cinemu za prijem svega i svačega, što je ok. Nekome se neda to istraživati samome, pa mu ovo skrati muku. A i kasnije dobro dođu ti codeci, vjerojatno. Nego, sad sam se sjetio da sam ja uspio na čistoj instalaciji Windowsa XP SP2, instaliravši samo HomeCinemu (neku beta verziju, ubij me ako znam koju) i PowerDVD 7-icu (radi codeca za H.264/AVC) dobiti također sliku i zvuk na svim SD/HD kanalima u Zagrebu. Radilo je bez problema dok nisam počeo ostale programe za gledanje instaliravati (onda se valjda nešta pogoršalo). Tako da, meni osobno taj upgrade kit nije potreban, ali dobro će doći većini (koji su ljeni ![]() EDIT: NOXON trenutačno nema Help-a. Piše "The manual will follow soon" ![]()
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 20.05.2008. u 01:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
u borbi protiv sna
|
Kužim ja da se može sve složit experimentiranjem sa kodekima, manje više i meni HD radi bez beda, ali najbolje bi bilo kad budem sljedeći put stavljao friške vindouze da si nemoram 3 dana misliti i eksperimentirati koji ono kodeki mi rade a koji ne...mislim bilo bi ljepo nabaviti taj kit, puknut ga gore, i doviđenja...znaš da možeš gledat HD i to je to. Vidit ćemo kako to izgleda...tko prvi nabavi, slobodno mi javi na PM ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
Taj upgrade kit se moze u VEMILu kupiti.. takodjer se prodaje i sa karticom XXS koju ja imam ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
u borbi protiv sna
|
Jep, vidim da se može kupiti u Vemilu...malo kasnim...dugo nisam gledao ovu temu. ![]() Uglavnom, ajde ako je netko to i kupio, da javi koji se kodeki uopće s tim dobiju, i jel to bolje ili nije od onih koje dobijemo s Power DVD-om i Core AVC-om...i kako to sve šljaka s tim HD kit-om. Pozz! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
|
|