|
![]() |
#1 |
žicless surfer
Datum registracije: Dec 2004
|
LG 32LG3000 Scarlet
http://www.arhiteh.hr/shop/index.php...oducts_id=3342 http://uk.lge.com/products/model/det...32lg3000.jhtml Molim mišljenja o 32" lcd tv-u LG 32LG3000. Ako ga tko posjeduje može podjeliti svoja iskustva. Specifikacija: Dijagonala: 32"/82cm Omjer slike: 16:9 Rezolucija: 1366x768 Svjetlina: 500cd/m2 Vidljivi kut: H: 176 / V: 176 Kontrast: 15000:1 Odziv: 8 m/s HD ili HD ready: HD ready Zvuk: 7W+7W, SRS TruSurround XT, Dolby Digital dekoder Tuner: Analogni / DVB-T Konektori: 1x VGA, 3x HDMI, 2x SCART, 1x YUV , 1x S-Video, 1x Composite, 2x RCA stereo Dimenzije: 801.8 x 544.4 x 79 mm Masa: 11.50 Kg Ostale karakteristike: Progressive Scan, Dual XD Engine 2008, Film Mode (3:2 / 2:2 Pull Down), Just Scan, Eye Care, Fresh White
-- by Lepy Zadnje izmijenjeno od: Lepy. 15.05.2008. u 19:58. Razlog: iako u katalogu koji imam piše da se radi o Scarlet modelu na lg-ovim stranicama se vidi da to nije slučaj! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
Sry Lepy, ali da ne otvaram novi topic, ubacit ću se u ovaj ![]() Mislio sam ubosti ovih dana ovaj LG 32LG5000 Scarlet... što vi mislite? Ima li boljih opcija za HDTV unutar nekih 6000 kn? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Eto i mene, jednog koji planira ubost ovo.. Doduše Lepy je u pravu, SCARLET je samo xxLG6000 serija, ali... Meni se čini dobra kupnja, samo ne znam gdje da ga usporedim u realnom radu sa Sony KDL32U3000. I to me zanima DVB-T signal. Ima li neki dučančić u ZG sa TV-ima spojenim na DVB-T?? EDIT: http://www.arhiteh.hr/shop/index.php...oducts_id=3341 je oko 5300 kn, ali je zato 6.5 ms i 50000:1 kontrast. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
žicless surfer
|
Vezano uz taj kontrast: Čini mi se da je samo pitanje vremena kad će se pojavit tv sa kontrastom 1.000.000:1. Realno, teško je utvrditi takvo što. Nisam čuo da postoji neki standardizirani instrument koji mjeri kontrast lcd panela. Svaki proizvođač mjeri to na neki sebi svojstveni način. Objektivno, lcd panel koji ima 50k:1 kontrast je sigurno bolji od onog koji ima 15k:1, ali da li je kvaliteta proporcionalna razlici u kontrastu nebih rekao. Više mi to vuče na dobar marketinški trik nego realnost.
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Nema teorije da ima 50000 kontrast.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Ovako,32LG3000 gledano preko kablovske tv:slika je neloša,boje nisu nešto,ima brdo opcija za njihovo podešavanje-kome se da s tim baviti.frontalno je slika ok,sa strane blijeda.nisam primjetio ghosting nekakav.zvuk ni loš ni dobar,ima eq pa se tu da igrati,dvb-t nemam signala(antene)-neznam.komp preko hdmi-a odličan za filmove i igre,za text-ako se mora,ali nije loš.za 4000 kn brdo priključaka,slika dovoljno oštra s bljedunjavom bojom,po meni isplativo(neznam da ima u tom cjenovnom rangu povoljniji i bolji) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Sve te gluposti sa kontrastom je zakuhao samsung, a to oznacava dinamicki kontrast koji nema veze sa mozgom i najveca je glupost na svijetu ( 1:1000 a dinamicki 1:8000 jeste ali malo morgen)
![]() |
#9 |
žicless surfer
|
Evo uzeo sam taj 32LG3000. U trgovini sam sliku usporedio sa modelima Samsunga, Panasonica, Quadra i Vivaxa u istom cjenovnom rangu do nekih 5k kn i mogu reći da mi se slika činila najboljom baš na LG-u. Ovo što je pyzdek naveo manje više sve stoji, što se tiče blijede slike sa strane kod mene je samo kod većih kuteva pod kojima niti nebih nikad gledao tv tak da nema veze. Za DVB-T čekam da dođe u Međimurje pa ću vidjeti kak radi. Slika sa mog Pioneera DV-400V preko HDMI-a je odlična. Zvuk je po meni vrlo solidan za ugrađene zvučnike, ali ovako i onako sam ga spojio na reciver i vanjske zvučnike. ![]() ![]() ![]() Sve u svemu mislim da se za te novce bolji lcd tv teško može naći i vrlo sam zadovoljan.
-- by Lepy Zadnje izmijenjeno od: Lepy. 17.05.2008. u 11:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
U kojoj trgovini? I ja bi usporedio.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Evo baš si planiram uzeti gore navedeni model, jedino sam u dilemi između modela 32lg3000 i 32lg5000. Naime, ovaj drugi ima kontrast 50000:1 što mi se čini ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
Kupio ga. Jedva nasao. Za ovih 12 sati kolko ga imam, jako sam zadovoljan. Ono sto je pyzdek rekao, stoji. Malo je bljedunjavo sa strane, ali ostalo je zakon. Ja TV i sat gledam preko HTPC-a i jos nisam nabavio HDMI kabel, ali VGA daje fenomenalnu sliku. Tu na forumu je netko spomenuo problem sa citanjem texta na LCD TV-u, OK covjek je u pravu, nije za neki dulji rad. Vidjecu sta kaze HDMI kad ga nabavim. I'll keep you update. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
![]() |
#16 |
Registered User
|
Pa ono, preblijeda, prezrnata, mutan text itd. Jednom rjecju, nevalja. Lihto, vidim da ti imas X1250 onboard na svom HTPC-u. Koji driver koristis i da li ti gledas HTPC preko HDMI-a? I kak to kod tebe ide?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
The Dark Side of Moon
|
e pa tako sranje i mene zeza,probao sam hrpu drivera ali ista stvar,čak i na HD3870 dogodi se totalno isto,tak da sam i ja kontao da je to do TV-a. Jel netko spojio taj TV spojit sa HDMIjem a da mu je normalna slika?
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Meni je ok,spojena na 3870 onim atijevim dvi-hdmi adapterom na hdmi u tv,nemam zamjerki,nije toliko oštra kao na monitoru,ali iovako gledam s 3 metra. samo ja sam spojio samo tv na kartu,a stolni monitor išteko,nisam još spajao oba u isto vrijeme.neznam ako to opče ima veze kakve. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Registered User
|
Citiraj:
Mozda je u tome problem. Probacu si nabavit taj adapter.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
The Dark Side of Moon
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2008
|
Pozdrav ,ja se ispričavam za dizanje mjesec dana stare teme ali namjeravam kupit ovaj prijemnik i zanima me dvb-t tuner. Pošto će većina programa biti emitirana u mpeg4 jel ovaj lcd to podržava ili podržava samo mpeg2? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Registered User
|
znači za digitalni hrt,novu,rtl i ostalo moram kupit resiver za mpeg4? onda mi se ne isplati uzimat resiver s dvb-t. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Fugitive
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Registered User
|
znači ovi normalni programi su u mpeg2? onda cu kupit ovaj lcd jer slika na analogiji je jako loša.kako onda gledat ovaj HTV HD,ili HRT2 HD? moram kupit resiver za njih iznači. ili neki sonyev lcd sa mpeg4 resiverom. Ima možda kaka adapter ili nešto poput toga da se lupi u scart pa da lovi i mpeg4? Jer ima mpeg4 modula ali mora tv imat CI utor |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Fugitive
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |