|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2006
|
firewire i graficka - isti IRQ
ne radi mi nova firewire zvucna kartica. tj ona radi, pali se, svijetli, ali u cp-u windowsa pise no audio device. driveri su novi i sve bi trebalo sljakat. danas sam skontao da su mi firewire (TI, integrirani na maticnoj - gigabyte k8nf9 ultra ver 2.0) i graficka (ati radeon x300 se) na istom IRQ broju. naisao sam na clanak koji fino opisuje taj problem kad su zvucne kartice u pitanju, i bas se i spominju maticne s nforce4 chipsetom (moja) kao sklone pravljenju tog problema i pci express utore (moja graficka) na tim maticnim plocama. http://www.soundonsound.com/sos/feb0....htm?print=yes mene zanima postoji li nacin da se IRQ brojevi promijene. iz windowsa ne mogu, opcije su zasjenjene, a u biosu ne vidim nacina. tj vidim da se pci1, pc2 i pci3 IRQ brojevi mogu mijenjat, ali mi kao opis pci1 porta stoji da su na njemu 1394 i display controller - prema tome ako sam dobro shvatio, promijenim li IRQ broj za pci1, opet ce biti za oboje jednak. pokusao sam i s opcijom "load optimized defaults" u biosu, ali IRQ broj ostaje isti. ocito je fakat na tim plocama to tako rijeseno i mos se slikat. ili? hvala! Zadnje izmijenjeno od: funksoulbrother. 15.05.2008. u 22:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
|
pa zar bas nitko ne zna? pokusao sam sa svime sto sam pronasao na ovom forumu. dakle iz windowsa ne mogu mijenjat, pokusao iz biosa i isto mislim da ne mogu. pokusao sam i s opcijom "load optimized defaults" u biosu, ali IRQ brojevi su ostali isti. smrdi mi na kupovinu nove maticne i procesora. no vise od svega bih volio da me netko razuvjeri. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
bih li mogao rijesiti stvar novim pci firewire controllerom? po nekoj logici, irq brojevi tada ne bi smjeli biti isti za tu novu pci fw i za display controller. a s druge strane, kad bi im i bili dodjeljeni isti brojevi, u tom bih slucaju ipak mogao to mijenjat posto to dvoje vise nebi bili na istom pci busu. jos kad bi netko odavde to i potvrdio, da ne kupujem ako necu nista rijesiti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|