|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Koji i kakav printer uzeti?
Poštovanje, Vidim da tu ima puno tema o printerima, ali konkretno mene zanima sljedeće: Trebam printer za printanje kako crno bijelih, tako i color dokumenata, mjesečni ispis je 500-1500 stranica maksimalno. Sada imam color laserski printer OKI C3300, ali potrebno je mijenjati sve tonere i bubnjeve što mi nakon 2 godine korištenja nije isplativo. Sada se nekako mislim da si uzmem od HP-a OfficeJet Pro L7590 All-in-One Printer, Fax, Scanner, Copier (CB822A) (http://h10010.www1.hp.com/wwpc/hr/hr...-81409907.html), po cijeni od oko 2500 kn, što je manje nego li novi djelovi za OKI-ja. Uz to bi uzeo i neki manje crno/bijeli laserski printer, da smanjim troškove ispisa računa i dokumenata koji su samo crni tekst. Moje je pitanje, dali je to ispravna odluka za printanje raznih materijala, između kojih ima i dosta prospekata u boji, sa slikama i tekstom, na papiru od 120g. To radim preko ljeta samo, nekih max. 200 primjeraka mjesečno (A4 dvostrani). Dali bi cijena tiska s ovim OfficeJet-om mogla biti OK, ako uzmemo u obzir da mi je sadašnja cijena (prosječna) 1 stranice oko 0,85 kn, i to samo toneri, ne računajući bubnjeve koji su eto sada za mijenjanje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Najnovija kombinacija mi je da uzmem isti onaj HP multifunkcijski, i uz njega jedan printer kojeg pogone jeftina zamjenske tinte, kao npr. CanonPixmaIP4500. HP bi bio stroj za sve, a Canon bi bio u pogonu za te prospekte što radim, jer su mi zamjenske tinte za njega niti 15 kn svaka. Bi to bila OK kombinacija? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Banned
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
Sve ovisi o tome kako gledate na oficijelnu ponudu potrošnog materijala naspram alternativnih opcija. Ukratko razlika po jenom otisku je 1 : 10 Inače za vas bi bio idealano rješenje za iste novce HP Office Jet Pro K 550 Dtn + CISS. Znači dvije ladice +duplex + mreža + 400 ml tinte. Sve ostalo isto kao kod fficeJet Pro L7590 osim što nije MF. Pogledajte si možda još neki Samsung ili Xerox MF uređaj. Imate za njih jeftine zamjenske tonere, međutim i u tom slučaju odnos cijene otiska je i dalje 1 : 10. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Razmišaljam sada ovakvu kombinaciju... Da si uzmem za te prospekte što radim jednu CanonPixmaIP4500 inkjet, znači samo i isključivo za to, vidio sam printer na djelu sa zamjenskim tintama (5 komada koštaju nekih smiješnih 60-tak kuna), otisak je zadovoljavajući na kvalitetnom papiru (ništa spektakularno, ali onome za što treba i više nego dobro). Printer ima i dupleks ,i printanje na DVD-e, što bi mi isto bilo interesantno jer imam i dosta promiđbenog materijala koji pržim i dijelim u obliku filma na DVD-u... I onda uz to uzmem multifunkcijski HP, za print svega ostalog, faks, skeniranje, kopiranje i ostalo. To mi se čini kao dosta isplatovo, jer me ta dva printera dođu nekih 3200 kn, a laserski HP je sam oko 4000 kn. A mislim da bi ovo i po cijeni tiska, pogotovo tih prospekata, što mi je i najveća stavka (ovo ostalo nije u tolikoj količini da mi je bitko dali je cijena 30 lipa, ili 80 lipa), ispod cijene laserskog. ?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2009
|
Poštovanje |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2009
|
Poštovanje Interesira me dali je Vaš oki 3300 n još negdje na "životu". Ja imam isti takav ali sam nešto po njemu "radio" tako da je neispravan , pokošao bih od dva složiti jedan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Banned
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
Zato uzmite radije novoga == 2000 kn jer su zamjenski povratni toneri za njega cijeli set == 800 kn + PDV |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|