|
|||||||||||
|
|
#1 |
|
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
c++ pocetak?
ovako,na www.tutorijali.net sam malo vidio neke pocetnicke fore,jer evo igrom slucaja pocinje mmalo programirati...pa me nekaj zeza vec na pocetku.. tu na slici je prvi program... a ovo je error...gdje grijesim hvala |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Gore u zagrade probaj dodat void,znači int main (void). Moraš imat i #include <stdio.h> odmah na početku. Sad neznam za c++ funkcije te šta rade,u c običnom bi bio printf pa taj hello world tekst. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#3 | |
|
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Inace, s programom kao takvim ti nije nista krivo. DevCpp je glup. Doduse, vidim da imas ekstenziju .rc, pa vjerojatno problem lezi u tome (kao sto rekoh, DevCpp je glup i ima razlicite kompjlerske postavke ovisno o ekstenziji). Promjeni ekstenziju u .cpp i trebalo bi biti ok.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
code je svakako ureu (nema bash mjesta za pogreshku )i meni je nekako bojanje koda(nikad nisam koristio DevCpp) cudno trebao je "int", "using", "namespace", "return" obojat. kao sto bubba kaze greska je u postavkama programa (ili u samom programu ) |
|
|
|
|
|
#5 |
|
motocross
|
ne sljaka ni kad upisem izmedu zagrada void,a niti kad promjenim ekstenziju u cpp...inace imas kakvu preporuku za koji drugi program,jel evo i meni pocetniku je jasno da program bas ne radi kak treba.... |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Sto se tice IDE-a, pogledaj ovo: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...t_environments Kao compiler uvije mozes koristiti gcc (tj. g++).
|
|
|
|
|
#7 |
|
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Jel to bloodshed devcpp?Ko nas se na faksu zna zblesirat isto da sintaksno korektan kod izbacuje grešku,a kada ugasiš i ponovno uđeš u program radi normalno. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
motocross
|
je,blodshed,pokazivao mi je dvije greske,ali sad samo jednu i to sintax..sad skiam gcc,pa cu probat s njim...javim ak zapnem! kak instalirat g++ an windows?skinuo sam 70-ak mb file i nema neku instalaciju.. Zadnje izmijenjeno od: komer. 04.05.2008. u 22:32. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
Dev-cpp je jedan od boljih programa u svojoj kategoriji i nema potrebe da ga mijenjas. Osim ako zelis veliki i mocni razvojni alat. Tada je pak jedini izbor Visual Studio. Ti si vjerojatno otvorio projekt krivog tipa te on pokusava kompajlirati tvoj kod s krivim kompajlerom. I onda naravno dobis errore. Probaj opet krenuti od pocetka... ![]() EDIT: Evo, bas gledam... Ti si otisao na New > Resource file... A to nije dobro. Moras otici na New > Source file i zatim taj file spremiti s .cpp ekstenzijom. Druga opcija je da prvo kreiras projekt. Tada u opcijama projekta obavezno biras Console Aplication i C++ Project. |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
motocross
|
Citiraj:
evo sljaka ![]() ps.ja skinuio visual c++,inace registraciaj je besplatna pa dobijete cd eky đabe ![]() idem ja malo kemijat po pokusaju pisanja programcica,pa kad zapnem javim tu! |
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |