|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Jul 2007
|
Neče da instalira XP na formatiranu particiju, boot from cd.... problem ??
Pomozite mi please, neznam šta da radim. Imam comp i laptop Hp6715b (dvije particije C: i D ![]() Nakon restarat pojavio se crni ekran gdje piše BOOT FROM CD press any key... i čeka 5 sec da potvrdim ili ne potvrdim Normalno kliknuo sam odmah enter i otvorio se plavi ekran SETTUP WINDOWS, gdje sam formatirao particiju C:. nakon copying files itd. slijedio je automatski restart i dolazi opet onaj crni ekran ali sad više nema ona poruka BOOT FROM CD press any key ... tako da se opet otvara onaj isti plavi ekran SETTUP WINDOWS i opet traži formatiranje particije i tako stalno ponavlja isu radnju. Kod prijašnjih instalacija nakon pojave BOOT FROM CD press any key... ako nebi ništa pritiskao nakon 5 sec bi započimljala instalacija windowsa. Ne mogu nikako da započmem instalaciju, zašto se više ne pojavljuje ono BOOT FROM CD press any key.., pomozite šta da radim kako da instaliram windowse na C: i spasim podatke sa D:. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Pa kada ti se resetira komp nakon prvog PLAVOG screna onda jednostavno izvadi CD i on više neće bootat sa CDa. Ako sam te dobro shvatio on staln se diže sa CDa ??? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
|
Tako je stalno se diže sa CD-a i traži formatiranje. Kako da započmem instalaciju, to je problem. U normalnim okolnostima nakon formatiranja i restarta pojavi se ono BOOT FROM CD press any key ali sad toga više nema nego stalno ponavlja istu radnju |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Pa nakon plavog screena kad se resetira, izvadi CD. Uđi u BIOS (ako MBO nema F8/F12 za boot meni) i stavi first boot device HDD 0. Nakon toga bi trebala nastavit se instalacija sa HDDa! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
Uradio sam to, u Biosu sam odredio first boot device da bude HDD i nakon restarta dolazi poruka INVALID PARTITION TABLE. Da li je to nešto problem sa particijama, šta dalje da radim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Provaj to rjesit sa FDISK-om... http://www.datarecovery.com.sg/data_...tion_table.htm |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nemoj koristit FDISK ako bašnemoraš, isti ćešto napravi više štete nego koristi. Pazi da ne pregaziš service particiju (na njoj su service alati, predinstalirani os, . . .). Ovdje je najprije problem šta je hard disk SATA tipa i treba u BIOS - u uključiti Compatibility mode dok instaliraš XP i dodaš driver za SATA kontroler. Ako spominjane opcije nema u BIOS - u onda treba "sljepit" driver za SATA kontroler na instalacijski cd. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|