Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.05.2008., 19:58   #1
mydante
Banned

Datum registracije: Jul 2007
Neče da instalira XP na formatiranu particiju, boot from cd.... problem ??

Pomozite mi please, neznam šta da radim.
Imam comp i laptop Hp6715b (dvije particije C: i D i prije par dana u laptop kao da je ušao neki vrag tako da sam bio primoran reinstall windows XP.
Nakon restarat pojavio se crni ekran gdje piše BOOT FROM CD press any key... i čeka 5 sec da potvrdim ili ne potvrdim
Normalno kliknuo sam odmah enter i otvorio se plavi ekran SETTUP WINDOWS, gdje sam formatirao particiju C:. nakon copying files itd. slijedio je automatski restart i dolazi opet onaj crni ekran ali sad više nema ona poruka BOOT FROM CD press any key ... tako da se opet otvara onaj isti plavi ekran SETTUP WINDOWS i opet traži formatiranje particije i tako stalno ponavlja isu radnju.
Kod prijašnjih instalacija nakon pojave BOOT FROM CD press any key... ako nebi ništa pritiskao nakon 5 sec bi započimljala instalacija windowsa.
Ne mogu nikako da započmem instalaciju, zašto se više ne pojavljuje ono BOOT FROM CD press any key.., pomozite šta da radim kako da instaliram windowse na C: i spasim podatke sa D:.
mydante je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2008., 21:28   #2
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Pa kada ti se resetira komp nakon prvog PLAVOG screna onda jednostavno izvadi CD i on više neće bootat sa CDa.

Ako sam te dobro shvatio on staln se diže sa CDa ???
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.05.2008., 12:14   #3
mydante
Banned

Tako je stalno se diže sa CD-a i traži formatiranje.
Kako da započmem instalaciju, to je problem.
U normalnim okolnostima nakon formatiranja i restarta pojavi se ono BOOT FROM CD press any key ali sad toga više nema nego stalno ponavlja istu radnju
Staro 04.05.2008., 12:20   #4
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor mydante Pregled postova
Tako je stalno se diže sa CD-a i traži formatiranje.
Kako da započmem instalaciju, to je problem.
U normalnim okolnostima nakon formatiranja i restarta pojavi se ono BOOT FROM CD press any key ali sad toga više nema nego stalno ponavlja istu radnju
Pa nakon plavog screena kad se resetira, izvadi CD. Uđi u BIOS (ako MBO nema F8/F12 za boot meni) i stavi first boot device HDD 0. Nakon toga bi trebala nastavit se instalacija sa HDDa!
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2008., 13:09   #5
mydante
Banned

Uradio sam to, u Biosu sam odredio first boot device da bude HDD i nakon restarta dolazi poruka INVALID PARTITION TABLE.
Da li je to nešto problem sa particijama, šta dalje da radim.
Staro 04.05.2008., 13:35   #6
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Staro 04.05.2008., 14:38   #7
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Nemoj koristit FDISK ako bašnemoraš, isti ćešto napravi više štete nego koristi. Pazi da ne pregaziš service particiju (na njoj su service alati, predinstalirani os, . . .).
Ovdje je najprije problem šta je hard disk SATA tipa i treba u BIOS - u uključiti Compatibility mode dok instaliraš XP i dodaš driver za SATA kontroler. Ako spominjane opcije nema u BIOS - u onda treba "sljepit" driver za SATA kontroler na instalacijski cd.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno