Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.04.2008., 14:41   #1
Atrax
Premium
Moj komp

Atrax's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Question problem sa rozim slikama(Vista picture preview)

ovako, da se vratim na nedavno postan problem (u Vista tutorijal threadu).

kad otvaram slike, budu potpuno roze, na slici se ništa ne vidi, sve je jednolično rozo.
kad otvorim onaj slideshow, slike su ok, i u thumbnails su normalne, al kad otvaram preview jednu po jednu, tu su roze.
u svim drugim programima slike su normalne, tak da je očito u visti problem.
imam vistu sp1, konfa je iz siga.
mislio sam da će novi catalyst možda riješit stvar, al nije pomoglo(očito nema ni sa grafom to veze)

da li netko zna više nešto o tome, i kako bi to uklonio, il je reinstall jedino riješenje? boli me glava čim pomislim na reinstall, a pogotovo ak mi ne riješi problem.

na xp-u mi se to događalo u photoshopu kad sam nešto prtljao po postavkama, al na windowse nije utjecalo. sad ni nemam photoshop na visti, tak da ne znam u čem je problem.

i još nešto, problem se javio čim sam instalirao vistu, i nakon instaliranja sp1 je ostao, tako da nije moja neka greška.

eto ak neko ima ideju....
hvala
Atrax je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2008., 21:32   #2
Atrax
Premium
Moj komp

Atrax's Avatar

Talking Sam svoj majstor

Vidim, svi su se nešto raspisali, mora da je čest problem (čitaj: Rijetki sam pehista)

No, na stranu sa mojom (ne)srećom, problem je riješen. I kako to uvijek biva, "riješenje" (ako ga mogu tako nazvati) je bilo krajnje debilno i banalno-brisanje drivera za MONITOR. Da, dobro ste pročitali.

Napravio sam reinstal Viste, i išao po redu. Instalirao programe koje koristim, sve bilo u redu, instalirao catalyste i sve je bilo još uvijek ok, ubacio Philipsov cd, instalirao drivere i SmartVision (kao control panel za Philips), i dalje je sve bilo ok.

Sve dok nisam sa Vista update-a skinuo "preporučeni"(lol @ that) novi driver za monitor, tada su slike u picture preview postale roze. Maknuo sam taj driver, ostavio default Vistin, i sad je sve ok.

Izgleda da kombinacija Viste i tih drivera shebe stvar (a možda i kombinacija sa HD3870), jer kompić ima XP, GF9600 i identičan monitor, i nema nikakvih problema.

Al pre smiješno je da jedan pišljivi driver za monitor poremeti sliku u windowsima.

To bi bilo to.
Oglas

Oglas
Oglas Oglasni prostor

Staro 27.07.2008., 21:56   #3
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2008., 10:26   #4
Atrax
Premium
Moj komp

Atrax's Avatar

Thumbs up

Citiraj:
Autor thopok Pregled postova
issss, kak si to iskopao, i još na MS-ovom supportu.
googlao sam satima za taj prob, i samo mi izbacivao nekakav Win XP pink edition, transformation pack neki, i slične gluposti.
znači sada imamo dva riješenja za dotični problem.
hvala
Staro 01.08.2008., 00:21   #5
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
meni se događao takav problem, samo su meni sve slike dobivale onaj "sepia" efekt, sve su bile u žutkastim tonovima...
Gabre je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno