|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Trganje SATA konektora
Pročitao sam ovaj članak na Anandtechu: http://www.anandtech.com/storage/sho...spx?i=3185&p=1 , te pošto sam do sada instalirao samo PATA diskove, zanima me koji je najbolji način spajanja SATA kablova na diskove zbog njihove fragilnosti. Da li je netko od vas potrgao SATA konektor na hard disku? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Najbolji način? Pažljivo ![]() Nisam do sada uspio nijedan, a bilo ih je - paaaa, recimo samo da ih je bilo i više nego dovoljno za poštenu statistiku ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Spojio sam do sada sigurno 200 diskova i nijedan konektor nisam polomio. Moraš samo paziti da ga ukopčavaš/iskopčavaš okomito jer je na mrdanje lijevo, desno, naprijed i natrag manje otporan od PATA/IDE konektora.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
A hbga cimao sam ga previše kad sam natezao kablove da ih sakrijem u starom caseu i malo sam ga načeo, onda nije ošo do kraja ali se držao na "časnoj rječi" i kad sam kupio CM690 zaboravio sam da je takav sav nikakav a nemam one kutne nego rave sata konektore i u CM690 je to jako blizu lima, i zaboravio sam da moram spigati žicu odma iza knektora pod 90 da ne zapne stranica i KVRC... ![]() Tja...
![]() |
#7 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Desila mi se ista stvar ko i u tome članku, na WD-u u 2. compu, samo su na njemu listići ostali, mogu izvuć kabel cijeli ![]()
![]() |
#8 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Gay is OK... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
meni puko sata konektor. ono, listici ostanu a plastiku izvucem. zapravo ostane u sata prikljucku na kabelu. no sve je rijesilo kap brzoljepljujuceg ljepila. problema nije bilo, osim dok nisam nasao snage da to zaljepim (cca godina) bilo je zabavno onako pazljivo namjestati kabel da ne svines listice. no za urarsko preciznu ruku macji kasalj ![]() ![]() ![]() i to je to. ![]() edit: zaboravih rec. niti sam natezao niti sam savijao konektor. jednostavno je s jednim izvlacenjem kabela plastika ostala u njemu. rekao bi visa sila. no, ionako je odavna upokojen ![]()
![]() |
#12 |
EMP moderator
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
ja neznam koji je to "inzinjer" napravio tako debilan konektor... ono jednostavno nemogu vjerovati al sto je tu je. potrgao sam 2-3 sata kabla nisam jos nijedan sata konektor na hardu skrsio jer stvarno pazim... ustekao sam ih jaaaaaaaako puno ![]()
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
ja sam danas baš jedan kabel potrgao, tj. malo je pukao na vrhu, ali radi. To je onaj žuti Gigabyteov i sjetih se da sam i prije jedan pokidao na sličan način, idem uštekavat kabel i samo vidim da fali jedan dio... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Beerman
Datum registracije: Aug 2007
|
ja sam sata silovao kod preslagivanja i iskapcanja na sigejtu i cvrst je mali ![]() ali s druge strane sad sam se malo zamislio |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
I'm nightrider
Datum registracije: Mar 2005
|
hehe...i ja sam ih dost preštekao...nisam strgo ni jedan...štaš...nježne ručice... al bilo je par načetih onih crvenih kablova..al svi rade... inače, udoba sata1 standarda sam imo dost problema sa ispadanjem kablova sa konektora, al odkak ovi žuti imaju one metalne osigurače...sve 5... mislim da moraš bit onak dost siledžija da to strgaš.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
EMP moderator
|
Malo sutra, tako sam polomio par IDE kabela, onaj konektor ode u 3 pm kad se naglo povuče...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
decki decki meni je pukla plastika na jebenom maxtor disku jer mi je guzva sa kablovima i svim tim u kucistu disk je pokraj crijeva od vodenog hladenja i to crijevo ga je sjebalo i lijepo uzeo plastiku super lijepilo i zaljepio malo mi je super ljepila kapnulo po cipu ali disk je ziv i vrti se heheheheh ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#23 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
to se i meni dogodilo...pogledam ide kabal kad ono ima samo jedan za maticnu i jedan gore...nisam odma skuzio sta je...kada ja uzmem iz ladice drugi kabal i pocnem gurati u przilicu kad ono nece dok sam ja skuzio da je ovaj puko i ostao unutra...odma klijesta i cupaj...ali sata nisam ni jedan jos smrdao fala bogu prestekavam ga svaki 2 dan hehe ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Ja sam jedan disk dobio sa napuknutim SATA power konektorom i normalno da je komadic plastike koji je napuknuo otpao skroz. Uzeo cyanofixa, slijepio to kirurski i gotovo da se ne kuzi da je ista bilo puklo ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Extreme scratch builder
Datum registracije: Mar 2007
|
ja sam krstio satu na samsung disku, potego sam slučajno dok sam zavlačio kabel neki isspod, ostao pipac plasticni u kablu, zaljepio super ljepilom, finim šmirglom potego po kontaktima i ko novo. Drugi je bio na ploči, al to nije moja greška, osto mi cjeli konektor s ploče - iščupo se van, uspio sam ga vratit i radi ![]()
![]() |
#27 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
Eto nahebao i jedan moj segate ovako.. Kopam po caseu i vjerovatno rukom zapeo za kabel i pukne onaj q plasticni na konektoru i ostane u kabelu. Brijem da je krivac osim mene i sata kabl sa kukicom, tj onaj sto se zakvaci na hdd da ne ispade, ali kad ispadne pokupi i komad hdd-a sa sobom. I kao za qurac mi SMART poceo prosli tjedan error bacat i radim backup da ga mogu poslati na servis, a sad se mogu hebat. Na servisu kad vide konektor samo ce mi ga vratiti nazad :S |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Lalalallalaaaaaa
Datum registracije: Mar 2009
|
ja sam na matičnoj skoro strgo konektor tak.. dvd i dva harda mi idu prek sate i ono, malo cici-mic, krk, kvrc, al radi. bilo ih je sranje namjestit doduše -.- Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 28.03.2009. u 23:24. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|