|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Jul 2007
|
Izmjena video bitrate u "VirtualDub"
Imam dva Avi fajla (video clip 6 mb i film 920 mb) koji imaju sve identične karakteristike osim video bitrate-a, te ih zbog toga ne mogu spojiti nijednim programom. Kako u Virtualdubu da video clipu promijenim Video bitrate na vrijednost filma, kako bi ih mogao spojiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
pisem iz glave, nisam virtualdub koristio godinama pa ako nesto bas nije 100% kako sam napisao ali zvuci slicno - klikni ![]() otvoris clip virtualdubu, ide na video, compression i odaberes codec. tada bi trebao imati aktivno dugme configure, ides na to i podesis bitrate u kojem zelis da video bude. i onda file/save(as) i spremis file. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Gle da spojiš fajlove ovako kao ti misliš (stikjedan na drugi bz konverzije) moraju biti apsolutno identični, dakle isti format, ista reza i ratio, ista verzija (pa i revizija vjerojatno) video i audio codeca, isti bitrate i isti FPS inače ako to nije zadovoljeno uvjek možeš oba raspakirati u neki raw format i u nečemu to spojit i smrvit u jedan video - ako imaš dovoljno diskovlja... E sad s obzirom da se bitrate obično kalklkulira iz ostalih parametara onda očito nešto nije dobro postavljeno, provjeri opet, a ako fiksiraš rate a ne popraviš ostle nekaj drugo će ti "izletit" i provjeri si postavke varijabilnosti kodeca ako ih ima...
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Koliko ja znam, bitrate ti za obično spajanje dva AVI filea nije uopće bitan. Bitno je samo da je isti frame rate, veličina slike i format videa/audia. Otvori prvi file, pozicioniraj se na kraj, odi na File > Append Segment, nađi drugi, spremi kao direct stream copy i to je to.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Jul 2007
|
Kolega mi isto kaže da bitrate nije važna za spajanje Avi fajlova ako je sve ostalo identično. Evo sad sam išao spojit u VirtualDub i dolazi poruka: "Cannot append segment "C:\TempV-a Violetera.avi": The video streams use different compression schemes." Pogledajte po ovome jasno se vidi da je sve identično, osim Video bitrate. ![]() Ali jednostavno ne mogu vjerovat, da več 10 dana nijednim programom ne mogu spojiti ova dva fajla. Nikako da rješim moj problem, jeli moguče da nema nade za mene. .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Svašta... Probaj Easy Video Joiner, ali mislim da nije freeware...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|