|
![]() |
#1 |
dark paradise
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() E ovako molio bi malu pomoć vezano uz kupnju ''dobrog'' fotića do 2000Kn! Prioriteti su optički zoom min 4x po mogućnosti 6x, stabilizator slike... Nije važno da bude veličine kutije pljuga već da mu slike budu ok! Bilo bi poželjno da i noćne slike budu vidljive.... Da suzim izbor odlučih se za Canon ali ne i za model pošto ih ima gro! Pa eto svi prijedlozi i iskustva sa dotičnim su dobrodošli!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
samo da te upozorim kako na cijenu uračunaj još i karticu (100-200kn), torbicu (50-200kn) i set od 4 baterije (50-100kn). naravno ako imaš strogi limit od 2k kn. imho ovo je odlično i sve skup ti je brijem ravno 2k kn - canon a720 is makar i da svog konja malo nahvalim, ali je sitno van budžeta - panasonic fz-8 samo ako se odlučiš na ovaj OBAVEZNO prije nazovi i pitaj da li imaju srebrni, pošto ih maltene uopće nema po ovoj cijeni pa si primoran kupiti crni koji košta cca. 300kn više. edit: pogledaj naravno na nabava.net prije kupovine da ne bi ispalo kako ja favoriziram nekoga ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
potpisujem
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Imaš u Linksu na akciji Crucial SDHC 4Gb karticu za 109kn. Baciš je u taj fotić + punjač i 4 Ni-MH 2500mAh baterije (cca. 130kn sa punjačem). Ja sam si upravo naručio A570IS za 1.149kn u hg-u. Koliko sam vidio, najveća fotka mu je velika 3Mb što znači da na tu karticu mogu staviti >1200 slika.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
...pridodajem gore navedenom i... CANON Digital SX100 IS (8.1 megapixel Super HAD CCD,10x) http://www.nabava.net/trazilica.php?...+IS&x=778&y=91 a ako ne mora biti Canon onda razmisli o: Panasonic DMC-TZ3EG-K (u Ve-milu cca 2000kn) review: http://www.dpreview.com/reviews/canonsx100is/ http://www.imaging-resource.com/PROD...S/SX100ISA.HTM Zadnje izmijenjeno od: S3arch1ng. 15.04.2008. u 13:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
dark paradise
|
CANON PowerShot A720 IS pa iskreno najviše mi je taj model zapeo za oko! i po cijeni i po mogućnostima al sam htio čuti mišljenje drugih,...ako se ne varam CANON Digital SX100 IS nema Viewfinder a on dobro dođe ak je mrak ili je sunčano pa se nevidi najbolje na lcd, zar ne? Hmm, baterije imam neke od 2700 valjda će biti dovoljne, a karticu nemam a vidim da coconut ima zanimljiv prijedlog makar mi format kartice nije poznat... da li 720 is prima više vrsta kartica! A našao na dp-u da podržava gro kartica SD, MMC, SDHC ompatible! Znači to je neki best buy za te novce! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kad smo već kod fotiča i ja gledam neke. Zasad sam stao na Sonyju H7. Ono što tražim je velik optički zoom (10x min), da nije ko igrača mali nego da lijepo stoji u 1 ruci, a od ostalih stvari... ne mislim ga držat na automatici, slikanje stvari u pokretu, dobar za noćno slikanje, obavezno! elektronski okular i IS, super makro, dalje mi sad niš ne pada na pamet, osim da je cijena oko 2100-2200 max ali sam fotič. Ovaj H7 ima i daljinac što je najveća prednost. Jel ima koja dobra alternativa njemu ili ne trebam gledat dalje jer sam u onom rangu di je "rupa" sa izborom... Ty Načitao sam se reviewa ali da čujem mišljenja ostalih. ![]() EDIT: U biti ono što tražim je blagoslov za taj ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
napuni i spremi... malo će izgubiti kapaciteta ako duže stoje, ali ako se dobro sjećam bolje im je tako nego da prazne stoje. jel na kraju a720is ili nekaj drugo? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
baterije bi bilo idealno spremati kad su na 3/4 kapaciteta, onda najmanje gube, ali u svakom slucaju ih ne treba nikad prazne ostavljat da stoje. i jedna preporuka u vezi baterija, kupi sanyo eneloop (u vemilu ih ima, za dalje nemam pojma), osim sto dolaze vec napunjene s vremenom ne gube kapacitet jako sporo i bas zbog toga su pogodne za fotice koje se ne koristi ipak svakodnevno. Istina da imaju manji kapacitet od standardnih nimh (2000 vs 2500-2700) baterija, ali nakon tjedan dana stajanja je to izjednaceno, a sve dalje ove samo ostaju jace.
![]() |
#12 |
Inquisitor DeathWatch
Datum registracije: Feb 2006
|
Ja sam u petak uzeo Canon A720 IS + 2gb kartica + torbica ravno 1977kn, imao sam od discman punjive baterije 2100 mAh i punjac isto tako da sam tu ustedio 100-150kn. Preporucam da umjesto obicnih punjivih uzmes ove panasonic 2100mAh , jer traju skoro pa duplo duze od obicnih punjivih. ali zato i dojdu nekih 40kn mislim. I fotic je mrak, slike su odlicne, zoom je ostar i moze se zamijenit objektiv ako nekom njegov originalni nije dovoljan. a baci oko i ovdje i pogledaj u koju klasu su stavili tog canon-a. http://www.dpreview.com/reviews/default.asp?view=rating ja ga iskreno preporucam. Sad si razmisljam o stativu, a negdje sam nasao i podvodno kuciste za njega. uglavnom preporuka. ![]()
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ja sam isto kupovao fotić prije dva mjeseca sa buđetom 2000kn. Meni je bio uvjet da je tanji jer sam imao model kao Sony H7 i kad ideš negdje to je preteško za nosit i rukovat. Uglavnom, nakon gledanja i ispitivanja sam se odlučio za CANON 950 IS. Zadovoljan, aparat radi super. http://www.nabava.net/proizvod.php?p=20106 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
dark paradise
|
Yes kako kome paše, pošto nisam ne znam kakav pro. fot. i ne slikam svakodnevno veličina nije presudna...a i mislim da što je manji fotić da ga negdje moraju zakinuti sa mogućnostima (al zato stane u džep od košulje i nevidi se ![]() Evo još jedno univerzalno pitanjce za sve aparate, da li utječe i kako brizina memorskijih kartica na same aparate? Jer vidim razne cijene 4gb-tnih kartica sa različitim ''brzinama''! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Čisto sumnjam da bilo koji fotić ima brzinu spremanja materijala ravnu brzini rada kartice. Ipak mora nešto obaviti i softver fotića. Uzeo sam si Crucial SDHC 4Gb karticu u Linksu za 109kn. Na njoj piše da je klasa 6 što znači da joj je brzina 6Mb/s. Mislim da je to dovoljna brzina za bilo koji fotić danas.
![]() |
#18 | ||
dark paradise
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |