Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.04.2008., 18:00   #1
Botlorn
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
odabir maticne do 500-600kn

Pozdrav, vidim da ima dosta tema oko "low-end" komponenti, ali imam "zahtjev" koji nitko ne postavlja.

Naime, moze li me netko uputiti na maticnu (ili Intel ili AMD, iako preferiram AMD) koja ima 2 ata i barem 4 sata ulaza, da je novija (naprimjer, kao amd-ova 780g serija - manje zagrijavanje i slicno) i da nije skuplja od 550, maksimalno 600 kuna.

Bilo bi genijanlo da ima i intergriranu graficku (ali da nija mATX).

Ako nadjete koju, mozete ubaciti i procesor, neki dvojezgreni isto ne preko 550kn. 5000+ be me privlaci zbog overclockanja...

Konfa je pretezno za filmove, muziku, ali i za igranje (povremeno, ne patim na detalje . Trazim integriranu dok ne skupim par sto kuna za neku 3650/2600xt ili slicnu, pa da se s njom "krpam".
Hvala na pomoci, pozdrav.
Staro 13.04.2008., 20:37   #2
Botlorn
Premium
Moj komp

sta nitko nije pametan?

Evo, da vam olaksam, odustajem od 2 ata utora. Samo jedan

Dalje, citam o ovoj ECS 780g s integriranom, u biosu da uopce nema multija za oc procesora. Dal se u WinXP moze jednako "kvalitetno" OC-at? Koliko je optimisticno ocekivat od nove revizije biosa dodavanje te opcije?

ima li tko kakav info kada ce poceti dolaziti malo vise sb700 (780g) ploca kod nas? Samo nalazim Gigabyte mATX, ECS i Asusovu mATX i ATX koja ima i nema integriranu grafu (m3a78-eh) - odnosno, ima GPU, ali ne i vga izlaz

Pomozite, treba mi budget integrirana nove generacije, koja ima barem malo oc potencijala i da nije mATX
Oglas

Oglas
Staro 13.04.2008., 20:43   #3
žile
Banned

žile's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Teško ćeš naći novu matičnu sa dva ata utora,jer mahom sve dolaze sa jednim,a one koje imaju dva uglavnom su via chipset,ako se ne varam.
Drugo,zašto nebi uzeo intel proc,jer koliko god te ovaj privlačio zbog OC-a,E2140 se da bolje nafrljit,a razliku u cijeni potrošiš na recimo P35 ploču koja je ~600kn,doduše imaš onda i trošak za karticu,ali koliko znam bilo šta od 150kn što utakneš u pcie utor služit će ti bolje od integruše.
žile je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2008., 20:49   #4
Botlorn
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor žile1942 Pregled postova
Teško ćeš naći novu matičnu sa dva ata utora,jer mahom sve dolaze sa jednim,a one koje imaju dva uglavnom su via chipset,ako se ne varam.
Drugo,zašto nebi uzeo intel proc,jer koliko god te ovaj privlačio zbog OC-a,E2140 se da bolje nafrljit,a razliku u cijeni potrošiš na recimo P35 ploču koja je ~600kn,doduše imaš onda i trošak za karticu,ali koliko znam bilo šta od 150kn što utakneš u pcie utor služit će ti bolje od integruše.
Nazalost (ili na srecu), proceor (5000+ Black Ed.) je vec kupljen pa je poceo igrati samo AMD. Recimo da sam ga nabavio po malo povoljnijoj cijeni, pa mi se isplatio...
Staro 13.04.2008., 20:53   #5
žile
Banned

žile's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor Botlorn Pregled postova
Nazalost (ili na srecu), proceor (5000+ Black Ed.) je vec kupljen pa je poceo igrati samo AMD. Recimo da sam ga nabavio po malo povoljnijoj cijeni, pa mi se isplatio...
A ok,onda ti nemogu/neznam pomoći pošto nisam u tom điru s amd-om i nForceom pun k već.
I da,na žalost je,neznaš šta propuštaš
žile je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2008., 21:46   #6
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Citiraj:
Autor Botlorn Pregled postova
ALiveNF5SLI-1394
http://www.asrock.com/mb/overview.as...F5SLI-1394&s=n

http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=030509
http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=360

Ovo nije loša ploča, ima ti 2x ata133 i da se ocat, provjereno.
Nema int. graf. na sebi ali bože moj, za 150kn kupi bilo koji drlog ili još bolje,
tu na tržnici nađeš za te pare nešto što će sliku bacat samo jer ionako grafu misliš kasnije kupit bolju.

http://www.diskont24.com/product.php?productid=24111
stuc je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno