Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.03.2008., 23:40   #1
Smartguy
Spiderpig
Moj komp

Smartguy's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Kako prolazi fotooprema na našoj carini?

Uzeo bi si ovaj digitalac

I sad pošto ima toliko opreme uz njega mene zanima kako bi to prošlo na carini? Iskustvo koje imam sa hrv carinom i nije baš najbolje jer su me satrali da im nabavim račun za 8800gtx preko ebaya. A lik koji mi je proda, kaže da od 10 ljudi kojima je proda niko nije ima problema sa carinom te se pomučio napravit račun s manjom cijenom.

Kad sam se savjetovao oko fotića ekipa mi je predlagala da uzmem nešto opreme preko ebaya i sad zanima me jel se isplati i koliko je zapravo sigurno uzet ovakvo nešto u kompletu preko ebaya. Koliko vidim prodavač je na dobrom glasu i nebi trebalo bit problema s njim, ali opet tu je Hrvatska carina

Staro 28.03.2008., 01:03   #2
Pugsley Adams
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
carina nema ali ti naplate pdv i eventualno troskove carinjenja. Uglavnom naplacuju pdv na cijenu i postarinu.
A mozda ti ni ne naplate nista...i faktor srece je u igri
Pugsley Adams je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.03.2008., 01:15   #3
Gordon Freeman
Banned
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
naša carina ti je nešto prežalosno..prijatelj mi je prije 1 godinu kupio grafu preko ebay...nakraju grafi je dobio tek za pola godinejer su grafu jedno 3 mjeseca držali zapljenu jer nije imala računa i ovi na carini su je sebi uzeli..nakon što je čovjek JEDVA nekako dobio račun onda su ga još 2 mjeseca ubijali u pojam jel to taj račun....i nakraju kad je dobio grafu zbog glupe carine ju jeplatio više nego što nova košta u trgovini.

moja preporuka ti je da nekupuješ prek ebay jer naša carina je prestrašna što se toga tiče.
Gordon Freeman je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2008., 02:05   #4
marac
Premium

marac's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Autor Gordon Freeman Pregled postova
moja preporuka ti je da nekupuješ prek ebay jer naša carina je prestrašna što se toga tiče.
Carina uvazava isprint paypal transakcije za taj predmet te onda po tome obracunava carinu i pdv.
marac je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2008., 06:46   #5
LouisCyphere
Premium
Moj komp

LouisCyphere's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Meni su za canon powershot s3 naplatili 900 kn carine.
Staro 28.03.2008., 08:12   #6
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
To je nesto nevjerojatno. nema valjda zemlje u eu na cijoj granici nisam bio i prije sengejskih sporazuma i sranja samo sa nasim. Najneljubazniji, najzlocestiji i nazdrtiji. I to je neosporivo. Policajci ko da idu oni najgori po kazni raditi na granice. Sve me strah sto stranci misle o nama kad dodju na granicu...
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2008., 08:24   #7
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Bez brige oni za*** samo nas a sa stranicima sve najbolje, napokon oni "donose devize" i nemoraju se vratit a mi moramo...
Staro 28.03.2008., 10:55   #8
maxxp
Premium

maxxp's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
[QUOTE=Smartguy;986985]Uzeo bi si ovaj digitalac

I sad pošto ima toliko opreme uz njega mene zanima kako bi to prošlo na carini? Iskustvo koje imam sa hrv carinom i nije baš najbolje jer su me satrali da im nabavim račun za 8800gtx preko ebaya. A lik koji mi je proda, kaže da od 10 ljudi kojima je proda niko nije ima problema sa carinom te se pomučio napravit račun s manjom cijenom.

Kad sam se savjetovao oko fotića ekipa mi je predlagala da uzmem nešto opreme preko ebaya i sad zanima me jel se isplati i koliko je zapravo sigurno uzet ovakvo nešto u kompletu preko ebaya. Koliko vidim prodavač je na dobrom glasu i nebi trebalo bit problema s njim, ali opet tu je Hrvatska carina

Na foto opremu nema carine...ne-ma.
Bitno je da je roba popračena sa računom. Na iznos robe platiš 10kn carinske takse + 22% pdv-a. Na to dodaj još 20-30kn naše poštarine i to je to.

Više puta provjereno.
maxxp je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2008., 12:58   #9
LouisCyphere
Premium
Moj komp

LouisCyphere's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
[quote=maxxp;987306]
Citiraj:
Autor Smartguy Pregled postova
Uzeo bi si ovaj digitalac

Na foto opremu nema carine...ne-ma.
Bitno je da je roba popračena sa računom. Na iznos robe platiš 10kn carinske takse + 22% pdv-a. Na to dodaj još 20-30kn naše poštarine i to je to.

Više puta provjereno.
Hmmm. to je istina ali ne u cijelosti.
SVE što dolazi iz zemalja trećeg svijeta (npr Kina) se carini.
Ja sam preko ebaya kupio novi canon s3 i još dobio na poklon stalak, punjač ...a svejedno su mi carinili i to 2 tjedna je bio u Zg (?!) premda sam donio i račun s ebaya, paypala, mailani račun, sve što sam mogao, carinica je prvo rekla max 400 kn a da bi na kraju ispalo 900kn i ja im j... majke. Koliko vidim oni baš i nemaju nekakav cjenik po kojem rade nek te opauče kako hoće.
Stoga je najbolje kupovati (po meni) iz SAD i EU.
Staro 28.03.2008., 13:35   #10
Smartguy
Spiderpig
Moj komp

Smartguy's Avatar

A sad nisam pametan..... kad bi sve ovo u Hrvatskoj uzima ispalo bi me preko 5000kn a ovako s pdvom na onu cijenu, poštarinom itd. ispadne oko 4400kn.
Možda rađe uzet ode aparat a tamo samo filtere i par objektiva? Ima li neko iskustva baš sa fotoopremom preko ebaya?

Oglas
Staro 28.03.2008., 13:38   #11
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Na G9 ne idu objektivi
i kupuju skupe lance

Srdan je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2008., 13:48   #12
Perki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
[QUOTE=LouisCyphere;987393]
Citiraj:
Autor maxxp Pregled postova

Hmmm. to je istina ali ne u cijelosti.
SVE što dolazi iz zemalja trećeg svijeta (npr Kina) se carini.
Ja sam preko ebaya kupio novi canon s3 i još dobio na poklon stalak, punjač ...a svejedno su mi carinili i to 2 tjedna je bio u Zg (?!) premda sam donio i račun s ebaya, paypala, mailani račun, sve što sam mogao, carinica je prvo rekla max 400 kn a da bi na kraju ispalo 900kn i ja im j... majke. Koliko vidim oni baš i nemaju nekakav cjenik po kojem rade nek te opauče kako hoće.
Stoga je najbolje kupovati (po meni) iz SAD i EU.
Ovdje je posrijedi neki gadan zayeb. Je si li siguran da pričaš baš o carini, a ne o pdv-u? Ako si platio 900 kuna carine, to bi značilo da su ti robu procijenili na nekih 9000 kuna, što je suludi iznos za taj aparat.
Staro 28.03.2008., 14:17   #13
bobe
teta Mraz

Datum registracije: Apr 2006
ne isplati se za%ebavat sa nasom carinom jer su nesposobni i ne znaju kako i sta naplatit, porez ce ti udrit garant, a ako udru carinu udru je na iznos+porez, ne znam nisam pametan kad je rijec o ovakvim slucajevima, nitko nije i nitko ti ne moze rec tocno sta ce ti sve zakacit, bilo bi najbolje da imas nekoga u Sloveniji pa da posalje do njega a od tamo skupis kad iden, ili takva kombinacija

bobe je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2008., 14:31   #14
nex
Premium

nex's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
Policajci ko da idu oni najgori po kazni raditi na granice.
Upravo suprotno, doci na granicu je ko dobitak na lutriji i zbog toga se potezu teske veze. Vjerujem da mozes pogoditi razloge
nex je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2008., 14:31   #15
Smartguy
Spiderpig
Moj komp

Smartguy's Avatar

Citiraj:
Autor Srdan Pregled postova
Na G9 ne idu objektivi
krivo sam se izrazio... nastavci(konverteri itd.) sam mislio
Staro 28.03.2008., 14:50   #16
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
A valjda je meni dobar horoskop kada nisam do sada (~20 godina kupi/prodaj), u svim poslovima sa carinom prolazio dobro, cak i odlicno po mene.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2008., 15:51   #17
Smartguy
Spiderpig
Moj komp

Smartguy's Avatar

Ti uzimaš stalno u Italiji(koliko ja znam), ali ako tako dobro prolaziš moga bi onda preko tebe naručit?
Staro 28.03.2008., 16:51   #18
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

A da nebi bilo 1. put..., nego gledam taj fotic je u IT ~509€ bez opreme, Link, tako da i da platis 20% vise, izadje te jeftinije. Ili uzmes ovaj preko mene za 499€

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
Staro 28.03.2008., 18:39   #19
Smartguy
Spiderpig
Moj komp

Smartguy's Avatar

Uzeo bi ja G9 odavno da mi je samo do aparata... ali treba mi širkokutni konverter. A za 500€ ga imam i u hrv(mislim na aparat)... čak i jeftinije
Meni je više do opreme, filtera i razno raznih konvertera.
Jel uzimaš ti šta preko ebaya ili samo iz ital?

Zadnje izmijenjeno od: Smartguy. 28.03.2008. u 19:32.
Smartguy je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2008., 19:48   #20
maxxp
Premium

maxxp's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
[QUOTE=Perki;987459]
Citiraj:
Autor LouisCyphere Pregled postova

Ovdje je posrijedi neki gadan zayeb. Je si li siguran da pričaš baš o carini, a ne o pdv-u? Ako si platio 900 kuna carine, to bi značilo da su ti robu procijenili na nekih 9000 kuna, što je suludi iznos za taj aparat.
Nisam to ja trgovao, ali ova nam trgovina može služiti za primjer.Nije bilo računa.

Naglasio sam, ako račun prati robu ne smije biti problema. Foto oprema se ne ocarinjuje. Na gornjem primjeru naplaćen je pdv+carinska taksa+upravna pristojba. Znači vrijednost robe bi bila cca. 4000kn.
maxxp je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2008., 20:43   #21
Pugsley Adams
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor nex Pregled postova
Upravo suprotno, doci na granicu je ko dobitak na lutriji i zbog toga se potezu teske veze. Vjerujem da mozes pogoditi razloge
Policija nema nesto previse veze s tim. Carinici (ekipa u svijetlo plavim uniformama) su vec druga prica.
Pugsley Adams je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2008., 21:56   #22
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Citiraj:
Autor Smartguy Pregled postova
U....
Jel uzimaš ti šta preko ebaya ili samo iz ital?
Preko e-baya: iPhone, sluske za SE, IR tipkovnicu, m2 2gb za SE, neka igrica za pc...itd-

Ostalo IT.

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno