|
![]() |
#1 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
Kako prolazi fotooprema na našoj carini?
Uzeo bi si ovaj digitalac I sad pošto ima toliko opreme uz njega mene zanima kako bi to prošlo na carini? Iskustvo koje imam sa hrv carinom i nije baš najbolje jer su me satrali da im nabavim račun za 8800gtx preko ebaya. A lik koji mi je proda, kaže da od 10 ljudi kojima je proda niko nije ima problema sa carinom te se pomučio napravit račun s manjom cijenom. Kad sam se savjetovao oko fotića ekipa mi je predlagala da uzmem nešto opreme preko ebaya i sad zanima me jel se isplati i koliko je zapravo sigurno uzet ovakvo nešto u kompletu preko ebaya. Koliko vidim prodavač je na dobrom glasu i nebi trebalo bit problema s njim, ali opet tu je Hrvatska carina ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
carina nema ali ti naplate pdv i eventualno troskove carinjenja. Uglavnom naplacuju pdv na cijenu i postarinu. A mozda ti ni ne naplate nista...i faktor srece je u igri |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Mar 2008
|
naša carina ti je nešto prežalosno..prijatelj mi je prije 1 godinu kupio grafu preko ebay...nakraju grafi je dobio tek za pola godinejer su grafu jedno 3 mjeseca držali zapljenu jer nije imala računa i ovi na carini su je sebi uzeli..nakon što je čovjek JEDVA nekako dobio račun onda su ga još 2 mjeseca ubijali u pojam jel to taj račun....i nakraju kad je dobio grafu zbog glupe carine ju jeplatio više nego što nova košta u trgovini. moja preporuka ti je da nekupuješ prek ebay jer naša carina je prestrašna što se toga tiče. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
To je nesto nevjerojatno. nema valjda zemlje u eu na cijoj granici nisam bio i prije sengejskih sporazuma i sranja samo sa nasim. Najneljubazniji, najzlocestiji i nazdrtiji. I to je neosporivo. Policajci ko da idu oni najgori po kazni raditi na granice. Sve me strah sto stranci misle o nama kad dodju na granicu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
[QUOTE=Smartguy;986985]Uzeo bi si ovaj digitalac I sad pošto ima toliko opreme uz njega mene zanima kako bi to prošlo na carini? Iskustvo koje imam sa hrv carinom i nije baš najbolje jer su me satrali da im nabavim račun za 8800gtx preko ebaya. A lik koji mi je proda, kaže da od 10 ljudi kojima je proda niko nije ima problema sa carinom te se pomučio napravit račun s manjom cijenom. Kad sam se savjetovao oko fotića ekipa mi je predlagala da uzmem nešto opreme preko ebaya i sad zanima me jel se isplati i koliko je zapravo sigurno uzet ovakvo nešto u kompletu preko ebaya. Koliko vidim prodavač je na dobrom glasu i nebi trebalo bit problema s njim, ali opet tu je Hrvatska carina ![]() Na foto opremu nema carine...ne-ma. Bitno je da je roba popračena sa računom. Na iznos robe platiš 10kn carinske takse + 22% pdv-a. Na to dodaj još 20-30kn naše poštarine i to je to. Više puta provjereno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
[quote=maxxp;987306] Citiraj:
SVE što dolazi iz zemalja trećeg svijeta (npr Kina) se carini. Ja sam preko ebaya kupio novi canon s3 i još dobio na poklon stalak, punjač ...a svejedno su mi carinili i to 2 tjedna je bio u Zg (?!) premda sam donio i račun s ebaya, paypala, mailani račun, sve što sam mogao, carinica je prvo rekla max 400 kn a da bi na kraju ispalo 900kn i ja im j... majke. Koliko vidim oni baš i nemaju nekakav cjenik po kojem rade nek te opauče kako hoće. Stoga je najbolje kupovati (po meni) iz SAD i EU. ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Spiderpig
|
A sad nisam pametan..... kad bi sve ovo u Hrvatskoj uzima ispalo bi me preko 5000kn a ovako s pdvom na onu cijenu, poštarinom itd. ispadne oko 4400kn. Možda rađe uzet ode aparat a tamo samo filtere i par objektiva? Ima li neko iskustva baš sa fotoopremom preko ebaya? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
[QUOTE=LouisCyphere;987393] Citiraj:
![]() |
![]() |
#13 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
ne isplati se za%ebavat sa nasom carinom jer su nesposobni i ne znaju kako i sta naplatit, porez ce ti udrit garant, a ako udru carinu udru je na iznos+porez, ne znam nisam pametan kad je rijec o ovakvim slucajevima, nitko nije i nitko ti ne moze rec tocno sta ce ti sve zakacit, bilo bi najbolje da imas nekoga u Sloveniji pa da posalje do njega a od tamo skupis kad iden, ili takva kombinacija
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
![]() ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
PizzoZder
|
![]() ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Spiderpig
|
Uzeo bi ja G9 odavno da mi je samo do aparata... ali treba mi širkokutni konverter. A za 500€ ga imam i u hrv(mislim na aparat)... čak i jeftinije ![]() Meni je više do opreme, filtera i razno raznih konvertera. Jel uzimaš ti šta preko ebaya ili samo iz ital? Zadnje izmijenjeno od: Smartguy. 28.03.2008. u 19:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
[QUOTE=Perki;987459] Citiraj:
Naglasio sam, ako račun prati robu ne smije biti problema. Foto oprema se ne ocarinjuje. Na gornjem primjeru naplaćen je pdv+carinska taksa+upravna pristojba. Znači vrijednost robe bi bila cca. 4000kn. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
PizzoZder
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|