Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.03.2008., 23:32   #1
Munjara
Beerman

Munjara's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Sto napraviti - vemil - konfa i napajanje?

Za sina obiteljske prijateljice sastavio sam popis komponenata (komp za igre) da ode u vemil i sastave ih.
E8200, 2gb ram, p35-ds3l, 250gb (seagate speedy), 9600gt, dvd-rw, fortron 400wpnf, neko najeftinije kuciste 150tak kn.
zena se naravno ne razumije, otisla s mojim popisom (za svaku komponentu sam naveo i rezerve za slucaj da nemaju onog sto je prvo navedeno) i uzela stvari.
Danas popodne odem tamo instalirati windowse, zena zadovoljna da su joj rekli da onaj tko je to slagao da se vidi da se razumije bljuzga itd...
Pogledam racun- mrak na oci- nema fortrona i najeftinijeg kucista nego umjesto toga su joj stavili neko codegen kociste i napajanje 400w combo,300-350kn
Kaze zena da su joj rekli da je ovo bolje kuciste jer ima vise ventilatora...
pogledam napajanje codegen +12V1 8A +12V2 14A - zamalo me srce strefilo

rekao sam zeni da to nije to i da tom promjenom nisam zadovoljan

I sto sad da radim?

Da kazem zeni da ode i inzistira da joj promjene to govno da ne bi bilo sranja (Osim toga su joj naplatili sastavljanje nekih 150-180kn i kaze da da joj nisu to naplatili bi onda morali staviti naljepnicu i imala bi samo 12mj garanciju na sve???)
ili da ostavim vjerujući u najbolje?
Munjara je offline   Reply With Quote
Staro 26.03.2008., 23:46   #2
BladeRunner
Type R
Moj komp

BladeRunner's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Autor Munjara Pregled postova
Za sina obiteljske prijateljice sastavio sam popis komponenata (komp za igre) da ode u vemil i sastave ih.
E8200, 2gb ram, p35-ds3l, 250gb (seagate speedy), 9600gt, dvd-rw, fortron 400wpnf, neko najeftinije kuciste 150tak kn.
zena se naravno ne razumije, otisla s mojim popisom (za svaku komponentu sam naveo i rezerve za slucaj da nemaju onog sto je prvo navedeno) i uzela stvari.
Danas popodne odem tamo instalirati windowse, zena zadovoljna da su joj rekli da onaj tko je to slagao da se vidi da se razumije bljuzga itd...
Pogledam racun- mrak na oci- nema fortrona i najeftinijeg kucista nego umjesto toga su joj stavili neko codegen kociste i napajanje 400w combo,300-350kn
Kaze zena da su joj rekli da je ovo bolje kuciste jer ima vise ventilatora...
pogledam napajanje codegen +12V1 8A +12V2 14A - zamalo me srce strefilo

rekao sam zeni da to nije to i da tom promjenom nisam zadovoljan

I sto sad da radim?

Da kazem zeni da ode i inzistira da joj promjene to govno da ne bi bilo sranja (Osim toga su joj naplatili sastavljanje nekih 150-180kn i kaze da da joj nisu to naplatili bi onda morali staviti naljepnicu i imala bi samo 12mj garanciju na sve???)
ili da ostavim vjerujući u najbolje?
Ovo je istina, i meni su tako rekli kad sam frendu slagao komp. Govna.
Oglas

Oglas
Staro 26.03.2008., 23:47   #3
bobe
teta Mraz

Datum registracije: Apr 2006
ma kakvo vjerovanje, nosit nazad, nek stave u komp ono sta je i platila, a ovo sa sastavljanjem i naplacivanjem ne razumim, tj razumim, i cini mi se da su likovi vidili zenu da kupuje E8200 i dali si truda da je oderu,

EDIT: vidim da su stavili na racun pa povlacim ovo "sta je platila", ja sam imao slucaj isto tako da su bez upozorenja prominili i umisto fortrona + case stavili Chiefa s tvornickim napajanjem, bez da su ista rekli, e tu je bilo galame moje strane, al opet mislim da je za takav PC kvalitetnije napajanje neophodno

bobe je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2008., 00:07   #4
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Prije mjesec dana sam kupio kompletnu konfu u Vemilu - Karlovac.
Ponudili su sljedeće:

1. Sve sastave bez plaćanja no ide naljepnica iza na kutiju i 12mj garancije.
2. Sve sastave i naplate no svaki dio ima svoju normalnu garanciju.
3. Ne sastavljaju ništa, svaki dio u svojoj kutiji sa svojom garancijom.

Uzo ja opciju pod 3

Bilo kako bilo.., to napajanje će durati ali ono.., neće mu lako biti.
stuc je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2008., 00:13   #5
Munjara
Beerman

Munjara's Avatar

Citiraj:
Autor stuc Pregled postova
Prije mjesec dana sam kupio kompletnu konfu u Vemilu - Karlovac.
Ponudili su sljedeće:

Uzo ja opciju pod 3

Bilo kako bilo.., to napajanje će durati ali ono.., neće mu lako biti.
1. kretenizam
2. teski kretenizam
3. ovo ja prakticiram za sebe uvijek, ali kad se radi o nekom trecem onda, poucen iz prve ruke sranjima sa novom robom mi je draze da to oni odmah sastave i budu odgovorni

a znam da ce durat, ali ne bih zelio da se komp pocne resetirati ili nedaj boze da napajanje povuce ostalo...
Staro 27.03.2008., 04:32   #6
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Odi tamo i naguraj im to napajanje u mjesto di sunce ne sija.

pa kakav oblik kretena radi u tom vemilu da mi je znati?
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2008., 09:44   #7
TomG
®

TomG's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
ma kakve akcije,vracaj to nazad.
jos im naseri da nemaju pravo zajebavati kupce,a pogotovo ne tvoju ženu
pa da vidis,gamad jedna...
TomG je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2008., 10:04   #8
Brown Acid
..dno
Moj komp

Brown Acid's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
A što očekivat od ekipe koja je plaćena 2300 mjesečno, ne možeš baš očekivat da će ti tamo radit sam nektar informatičkog svijeta
Vraćaj to!
Staro 27.03.2008., 11:37   #9
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Datum registracije: May 2006
Lijepo to vrati, uljudno reci kako to nije što si dao ženi na popisu, i da ako nemaju, da su ti odmah trebali reći što fali. I ako ima na stranici proizvod, neka ga izmisle u tvojem kućištu.

Kaj se tiče garancija, ako ti oni besplatno sastave kućište 12mj je na komplet. U slučaju da prođe 12mj, ili ti prije nespretno otvoriš to kućište , njihova garancija na KOMPLET nestaje, ali ostaju pojedine garancije. To funkcionira svugdje, i tako to mora biti i kod njih.

Ako nemaju zadovoljavajuću ponudu, postoje druge tvrtke, nije Vemil zadnja stanica. Nemoj uzimati ako to nije to što želiš.
Staro 27.03.2008., 12:00   #10
Munjara
Beerman

Munjara's Avatar

Citiraj:
Autor m4dm4n Pregled postova
Ako nemaju zadovoljavajuću ponudu, postoje druge tvrtke, nije Vemil zadnja stanica. Nemoj uzimati ako to nije to što želiš.
nisam ja bio fizicki prisutan pri kupnji niti je kupovano za mene, a imaju oni sve sto treba.
U Sisku gdje je zena uzimala je Vemil i cijenom i ponudom rekao bih najbolji.

Ali drzim da je ovo sto su izveli s napajanjem i kucistem cista glupost.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.03.2008., 12:21   #11
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Po meni ne mozes nista napraviti , to sto oni nisu ispostovali tvoj popis je njihova stvar , ja uvijek ako netko ide kupovati bez mene a ja cu mu slagati naglasim da kaze da mu daju tocno napisano i da nista ne slazu , dakle sve u kutijama i gotovo , a ako nema neceg sto je napisano neka me ne nazove ...
Router je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2008., 12:41   #12
Munjara
Beerman

Munjara's Avatar

Citiraj:
Autor Router Pregled postova
Po meni ne mozes nista napraviti , to sto oni nisu ispostovali tvoj popis je njihova stvar , ja uvijek ako netko ide kupovati bez mene a ja cu mu slagati naglasim da kaze da mu daju tocno napisano i da nista ne slazu , dakle sve u kutijama i gotovo , a ako nema neceg sto je napisano neka me ne nazove ...
e ali ja nisam slagao komp nego su ga oni slozili.
ja sam dao popis komponenata (ukljucujuci i alternativne proizvode ako nema primarnih) a oni su samoinicijativno stavili drugi proizvod koji je po meni nedostatan za kvalitetan rad te konfiguracije.

Ukoliko recimo to smece napajanje sje.... matičnu, proc, grafičku (mozda je ovo malo drastican primjer, ali nije nemoguć)... da kažem ženi da ode njima i traži ih to sve novo jer su svojom stručnošću stavili tu komponentu?
Staro 27.03.2008., 13:04   #13
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Neka ta žena vrati to računalo i traži ono sa popisa. Jako puno tvrtki podržava besplatno slanje Hrvatskom, ako je cijena iznad 1000 kn, a ta konfa pretpostavljam da je.
Btw, ovaj primjer ti je dokaz da Vemil stvarno NEMA sve što treba.
Primarna greška je greška osobe koja je primila konfiguraciju jer nije složena prema popisu. Čuj, oni su išli metodom APP i prošlo je
Staro 27.03.2008., 13:22   #14
rib@
Premium

rib@'s Avatar

Datum registracije: Oct 2006
A gledaj oni su vjerojatno zeni rekli za kuciste i negdje medju redovima spomenuli napajanje i sad je tu problem. Ona se ocito slozila s njihovim prijedlogom cim je platila.
Sad jedino treba ici do njih i ponovo pokaze popis i trazi napajanje s popisa ukoliko imaju, a ako nemaju nek naruce.
Opet treba reci da se bave lopovskim poslom i uvaljuju zeni (ajooj kak zvuci ) nesto sasvim drugo a ona o tome nema pojma. Zbog toga bi ti trebal ici s njom.
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa
rib@ je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2008., 13:24   #15
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Shvatite da su ljudi u tim prodavaonicama prvenstveno TRGOVCI, a tek onda stručnjaci i cilj im je PRODATI robu. Žena je pogriješila što je uopće uzela tu robu. Trebala je odbiti ono što nije na spisku, a ne se navuć na prodavačevu spiku.
Staro 27.03.2008., 13:42   #16
Munjara
Beerman

Munjara's Avatar

Citiraj:
Neka ta žena vrati to računalo i traži ono sa popisa. Jako puno tvrtki podržava besplatno slanje Hrvatskom, ako je cijena iznad 1000 kn, a ta konfa pretpostavljam da je.
Btw, ovaj primjer ti je dokaz da Vemil stvarno NEMA sve što treba.
Primarna greška je greška osobe koja je primila konfiguraciju jer nije složena prema popisu. Čuj, oni su išli metodom APP i prošlo je
Ma nema potrebe za slanjem kad je zena na 5km od trgovine.
Pitanje je da li Vemil nema ili su jednostavno isli mudrovati. (trazio sam 400pnf i stavio u rezervu 350pnf- tjedan dana prije su imali oba)
Staro 27.03.2008., 13:42   #17
piNheaD
Premium

piNheaD's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Shvatite da su ljudi u tim prodavaonicama prvenstveno TRGOVCI, a tek onda stručnjaci i cilj im je PRODATI robu. Žena je pogriješila što je uopće uzela tu robu. Trebala je odbiti ono što nije na spisku, a ne se navuć na prodavačevu spiku.
Uzeo si mi slova iz tipkovnice,btw poslije hebanja nema kajanja
Staro 27.03.2008., 14:09   #18
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Nekidan sam bio u vemulju i tražio neke komponente (mbo, case sa psu ili samo psu, ram i cpu). Tražio sam jeftine komponente! Od svega navedenoga nisu imali NIŠTA, a nisam tražio neku egzotiku (E2140, Kingmax 667, Codegen 400W). Uzeo sam sličan ram i cpu (E2160 i Kingmax 800) tek toliko da ne izlazim praznih ruku.
Danas idem u lov na bijeli ili sivi case sa 400W napajanjem. Zovem hgšrot za case, a lik mi kaže da nemaju NIJEDAN case (0 komada) u prodavaonici. Šta reć.
Staro 27.03.2008., 14:52   #19
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
e ali ja nisam slagao komp nego su ga oni slozili.
ja sam dao popis komponenata (ukljucujuci i alternativne proizvode ako nema primarnih) a oni su samoinicijativno stavili drugi proizvod koji je po meni nedostatan za kvalitetan rad te konfiguracije.

Ukoliko recimo to smece napajanje sje.... matičnu, proc, grafičku (mozda je ovo malo drastican primjer, ali nije nemoguć)... da kažem ženi da ode njima i traži ih to sve novo jer su svojom stručnošću stavili tu komponentu?
Slazem se i razumjem kako gledas na to - ali sad vise ne mozes puno uciniti , jer kako ces objasniti tocno u trgovini - zasto se bosti sa rogatim ?
Router je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2008., 18:01   #20
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Kaj se tiče garancija, ako ti oni besplatno sastave kućište 12mj je na komplet. U slučaju da prođe 12mj, ili ti prije nespretno otvoriš to kućište , njihova garancija na KOMPLET nestaje, ali ostaju pojedine garancije. To funkcionira svugdje, i tako to mora biti i kod njih.
Au contraire. Kad sam sa jednim kolegom išao kupovati konfiguraciju isto su nam rekli; Ili vam ga slažemo za besplatno i keljimo nalju pa sve komponente imaju garanciju godinu dana ili tražimo 180 KN za sastavljanje pa imate garanciju pojedinačno po komponentama. Ako uzmeš besplatno sastavljanje i dobiješ nalju pa otvoriš konfu, pušiš svu garanciju.

Onda 180 KN za sastavljanje i ne izgleda tako skupo jer ćeš i ovako-ionako nekoga morat vuć za rukav da ti složi komp od 0, pod uvjet da ga sam ne znaš sastavit, a morat ćeš tom nekome uvalit neku paru.

Citiraj:
Autor stuc

Uzo ja opciju pod 3
, ista stvar.
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2008., 18:36   #21
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
nije mi jasno na cega bi se on to trebao zaliti? dobio je sto je placeno, a to sto netko nije obracao previse paznje na njegov popis nije uopce bitno jer musterija je bila s njima u trgovini, zaboli ove u vemilu za njezinog "malog iz susjedstva" i njegove skrabotine. slozili su joj, objasnili i ona je pristala na sve.
IMO jedino sto on sada moze napraviti je preporuciti zeni da kupi posteno napajanje i ugraditi joj ga, par minuta posla. i to je to.
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2008., 19:17   #22
Munjara
Beerman

Munjara's Avatar

Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
Au contraire. Kad sam sa jednim kolegom išao kupovati konfiguraciju isto su nam rekli; Ili vam ga slažemo za besplatno i keljimo nalju pa sve komponente imaju garanciju godinu dana ili tražimo 180 KN za sastavljanje pa imate garanciju pojedinačno po komponentama. Ako uzmeš besplatno sastavljanje i dobiješ nalju pa otvoriš konfu, pušiš svu garanciju.

Onda 180 KN za sastavljanje i ne izgleda tako skupo jer ćeš i ovako-ionako nekoga morat vuć za rukav da ti složi komp od 0, pod uvjet da ga sam ne znaš sastavit, a morat ćeš tom nekome uvalit neku paru.

, ista stvar.
ovo je simpaticno ali nisam siguran da oni mogu ukinuti duzu garanciju komponente, već je ovo prije jedan zgodan trik za izvlačenje novaca

Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
nije mi jasno na cega bi se on to trebao zaliti? dobio je sto je placeno, a to sto netko nije obracao previse paznje na njegov popis nije uopce bitno jer musterija je bila s njima u trgovini, zaboli ove u vemilu za njezinog "malog iz susjedstva" i njegove skrabotine. slozili su joj, objasnili i ona je pristala na sve.
IMO jedino sto on sada moze napraviti je preporuciti zeni da kupi posteno napajanje i ugraditi joj ga, par minuta posla. i to je to.
skrabotine?
bilo je lijepo isprintano i krajnje pregledno.
kako nije obracao kad me jos i zeni pohvalio kak je dobro slozena konfiguracija i kako ocito netko zna sto je slagao?
Na sto bi se trebao zaliti?
Pa na jasnu činjenicu da su ženi uvalili govno od napajanja za koje je upitno kako će napajati tu konfiguraciju, a tražio sam od njih posve drugo i naveo jos i rezervno.
Jasno mi je da su to trgovci, ali i kad na plac dodjes traziti bakicu salatu ne donese ti kobasice, a na e8200 i 9600gt staviti kuciste s codegen 400w smecem koje na 12V1 daje 8A i 12V2 14A i jos zeni reci da je to bolje jer ima više ventilatora pa bolje hladi ne znam kako bih nazvao???

Ovdje ne govorimo da sam trazio pioneer przilicu a dobio lg vec da sam trazio bmw a oni joj ga prodali s motorom od fice...
Staro 27.03.2008., 22:25   #23
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

sta se palis na "skrabotine", mislio sam da je jasno na cega sam mislio...ocito nije

no ok, na stranu to. zaboravljas da nisi ti trazio bmw a oni ti utrpali ficu jer nisi ti uopce bio kupac
upitno je jesu li ju oni uopce pokusali zajebat ili joj ustedjeti neku lovu...pobogu pa u vemilu mi je lik neki dan 3 minute pricao o velicanstvenom BS napajanju - mislis da oni stvarno znaju sto prodaju i za cega isto sluzi osim da zice koje idu iz njega utaknu u ostatak komponenti?
mozda je covjeku bilo samo zao da netko placa napajanje kad ga vec dobija s kucistem a nema uopce ideju da ta dva napajanja nisu ni priblizno ista.
cinjenica ostaje da je nisu zajebali jer joj nisu naplatili nista sto joj nisu ugradili i da ovo sto i jesu ugradili je tamo s dozvolom kupca.

iskreno, mislim da su joj ucinili i uslugu jer ce zena s obzirom na to kako ti reagiras ocito svejedno kupiti dobro napajanje a to codegenovo kuciste sigurno nije ni priblizan srot kakvo bi bilo ono za 150kn koje si ti stavio. ipak je to pristojna konfa i kanta od pretankog lima koja zvrci i na koju se porezes cim ju nezgodno dodirnes nikako se ne bi uklapala s ostatkom stroja
Staro 28.03.2008., 00:28   #24
Munjara
Beerman

Munjara's Avatar

Citiraj:
sta se palis na "skrabotine", mislio sam da je jasno na cega sam mislio...ocito nije
ma jasno je meni da se ti sprdas, ali meni bas nesto i nije tema za sprdnju jer sam jasno trazio jedno, dok su oni vlastitom providnoscu stavili smece i ja cu se osjecati malcice odgovornim ako stvari podju po zlu.

No ok, que sera sera

Citiraj:
no ok, na stranu to. zaboravljas da nisi ti trazio bmw a oni ti utrpali ficu jer nisi ti uopce bio kupac
upitno je jesu li ju oni uopce pokusali zajebat ili joj ustedjeti neku lovu...pobogu pa u vemilu mi je lik neki dan 3 minute pricao o velicanstvenom BS napajanju - mislis da oni stvarno znaju sto prodaju i za cega isto sluzi osim da zice koje idu iz njega utaknu u ostatak komponenti?
mozda je covjeku bilo samo zao da netko placa napajanje kad ga vec dobija s kucistem a nema uopce ideju da ta dva napajanja nisu ni priblizno ista.
cinjenica ostaje da je nisu zajebali jer joj nisu naplatili nista sto joj nisu ugradili i da ovo sto i jesu ugradili je tamo s dozvolom kupca.
Da se radilo o nekom iz moje obitelji (a opet da se radilo bi vjerojatno ja i uzimao i sam slozio) bez ikakvog bi razmisljanja ja odmah tamo odnio konfiguraciju i trazio da izvole rjesiti svoje mudrovanje.

Citiraj:
iskreno, mislim da su joj ucinili i uslugu jer ce zena s obzirom na to kako ti reagiras ocito svejedno kupiti dobro napajanje a to codegenovo kuciste sigurno nije ni priblizan srot kakvo bi bilo ono za 150kn koje si ti stavio. ipak je to pristojna konfa i kanta od pretankog lima koja zvrci i na koju se porezes cim ju nezgodno dodirnes nikako se ne bi uklapala s ostatkom stroja
Slazem se, jer za 300-330tak kn codegen kuciste sa codegen 400w cool mega ultra napajanjem ne samo da je dostatno nego je i overkill jer ona dva plava ventilatora unutra imaju jednak efekt kenwood naljepnici na golfu, barem 30A na 12V i predstavljaju odlican temelj za budućnost
Staro 28.03.2008., 08:01   #25
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

@Munjara...

1)dali si napisao ili rekao ženi da uzima to i samo to a ako nema -da daju alternativu (koju ti odabereš naravno) ili da te nazove i pita za savjet što uzet ako toga nema?
2)zašto nisi išao s njom?
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2008., 13:00   #26
Munjara
Beerman

Munjara's Avatar

Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
@Munjara...

1)dali si napisao ili rekao ženi da uzima to i samo to a ako nema -da daju alternativu (koju ti odabereš naravno) ili da te nazove i pita za savjet što uzet ako toga nema?
2)zašto nisi išao s njom?
1) stavio fortron 400pnf primarni i 350pnf rezervni (+molex ata adapter)
tjedan dana prije imali i dva tjedna prije isto
2) nije bilo sigurno kad ce tokom dana moci a i ja sam imao obveza pa bas nisam mogao biti cijeli dan na raspolaganju

A znam da bi bilo najbolje da sam ja otisao sam, ali jednostavno nisam ocekivao ovakvu glupost i nestrucnost od njih

Nista, ostavit cemo na ovome, pa ak codegen posustane javim a dotad jos jedan palac dolje za vemil ...
Staro 30.03.2008., 03:27   #27
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Citiraj:
Slazem se, jer za 300-330tak kn codegen kuciste sa codegen 400w cool mega ultra napajanjem ne samo da je dostatno nego je i overkill jer ona dva plava ventilatora unutra imaju jednak efekt kenwood naljepnici na golfu, barem 30A na 12V i predstavljaju odlican temelj za budućnost
a jesi uporan, pa nije napajanje nesto sto se ne moze naknadno ubaciti, neka zena ode i kupi. ako nema sad love to napajanje sto je dobila izdrzat ce joj dok ne skupi neke pare. jedino ne treba sad s ovim ici u neki teski OC
a sad kad si spomenio plave ventove....mislim da znam i koje kuciste su joj ubacili, kakav kic....
no eto, barem fancy izgleda
Staro 31.03.2008., 01:40   #28
gunther
Premium

Zanimljiva je problematika garancije na slozene konfe u Ve-Milu...

Netko je pitao dali oni mogu "ukinut" garanciju na komponentu koja ima 3 godine i dat jednu?
Medjutim treba imat na umu da oni nisu prodali kupcu komponente vec kompjuter za kojega garantiraju da ce raditi godinu dana.
Jednako kao kada kupimo recimo TV i na njega imamo neku garanciju, a nemamo na svaki pojedini dio koji cini TV
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
gunther je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2008., 01:55   #29
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor gunther Pregled postova
....
Jednako kao kada kupimo recimo TV i na njega imamo neku garanciju, a nemamo na svaki pojedini dio koji cini TV
A ne baljezgaj molim te. TV je jedna cjelina koji i nasi shopovi dobiju, jel? Mislis da ve-mil dobije gotove konfe iz uvoza ili uvezu pa sklapaju, pih razmisljanja....

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2008., 02:20   #30
gunther
Premium

Citiraj:
Autor nino Pregled postova
A ne baljezgaj molim te. TV je jedna cjelina koji i nasi shopovi dobiju, jel? Mislis da ve-mil dobije gotove konfe iz uvoza ili uvezu pa sklapaju, pih razmisljanja....
I?
Kakve veze ime jel komp sklopljen u nekoj robovlasnickoj firmi na Tajwanu ili Ve-Milu?

Jer ako sam dobro upoznat sa problematikom, Ve-Mil, osim sto je prodavac racunala, on je i proizvodjac racunala, tako da kupivsi kod njega racunala sa otraga nakeljenom naljepnicom, kupio si proizvod Ve-Mila , na koji su oni odlucili dat garanciju od jedne godine. Ako ti je garancija pre mala, kupi racunalu u Hg-Spotu ili Taiwanu, ako daju vecu garanciju.

AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
gunther je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno