|
![]() |
#1 |
Beerman
Datum registracije: Aug 2007
|
Sto napraviti - vemil - konfa i napajanje?
Za sina obiteljske prijateljice sastavio sam popis komponenata (komp za igre) da ode u vemil i sastave ih. E8200, 2gb ram, p35-ds3l, 250gb (seagate speedy), 9600gt, dvd-rw, fortron 400wpnf, neko najeftinije kuciste 150tak kn. zena se naravno ne razumije, otisla s mojim popisom (za svaku komponentu sam naveo i rezerve za slucaj da nemaju onog sto je prvo navedeno) i uzela stvari. Danas popodne odem tamo instalirati windowse, zena zadovoljna da su joj rekli da onaj tko je to slagao da se vidi da se razumije bljuzga itd... Pogledam racun- mrak na oci- nema fortrona i najeftinijeg kucista nego umjesto toga su joj stavili neko codegen kociste i napajanje 400w combo,300-350kn Kaze zena da su joj rekli da je ovo bolje kuciste jer ima vise ventilatora... pogledam napajanje codegen +12V1 8A +12V2 14A - zamalo me srce strefilo rekao sam zeni da to nije to i da tom promjenom nisam zadovoljan I sto sad da radim? Da kazem zeni da ode i inzistira da joj promjene to govno da ne bi bilo sranja (Osim toga su joj naplatili sastavljanje nekih 150-180kn i kaze da da joj nisu to naplatili bi onda morali staviti naljepnicu i imala bi samo 12mj garanciju na sve???) ili da ostavim vjerujući u najbolje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
ma kakvo vjerovanje, nosit nazad, nek stave u komp ono sta je i platila, a ovo sa sastavljanjem i naplacivanjem ne razumim, tj razumim, i cini mi se da su likovi vidili zenu da kupuje E8200 i dali si truda da je oderu, EDIT: vidim da su stavili na racun pa povlacim ovo "sta je platila", ja sam imao slucaj isto tako da su bez upozorenja prominili i umisto fortrona + case stavili Chiefa s tvornickim napajanjem, bez da su ista rekli, e tu je bilo galame moje strane, al opet mislim da je za takav PC kvalitetnije napajanje neophodno
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Prije mjesec dana sam kupio kompletnu konfu u Vemilu - Karlovac. Ponudili su sljedeće: 1. Sve sastave bez plaćanja no ide naljepnica iza na kutiju i 12mj garancije. 2. Sve sastave i naplate no svaki dio ima svoju normalnu garanciju. 3. Ne sastavljaju ništa, svaki dio u svojoj kutiji sa svojom garancijom. Uzo ja opciju pod 3 ![]() Bilo kako bilo.., to napajanje će durati ali ono.., neće mu lako biti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Beerman
|
Citiraj:
2. teski kretenizam 3. ovo ja prakticiram za sebe uvijek, ali kad se radi o nekom trecem onda, poucen iz prve ruke sranjima sa novom robom mi je draze da to oni odmah sastave i budu odgovorni a znam da ce durat, ali ne bih zelio da se komp pocne resetirati ili nedaj boze da napajanje povuce ostalo... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Odi tamo i naguraj im to napajanje u mjesto di sunce ne sija. pa kakav oblik kretena radi u tom vemilu da mi je znati? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
ma kakve akcije,vracaj to nazad. jos im naseri da nemaju pravo zajebavati kupce,a pogotovo ne tvoju ženu ![]() pa da vidis,gamad jedna... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
A što očekivat od ekipe koja je plaćena 2300 mjesečno, ne možeš baš očekivat da će ti tamo radit sam nektar informatičkog svijeta ![]() Vraćaj to!
![]() |
#9 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Lijepo to vrati, uljudno reci kako to nije što si dao ženi na popisu, i da ako nemaju, da su ti odmah trebali reći što fali. I ako ima na stranici proizvod, neka ga izmisle u tvojem kućištu. Kaj se tiče garancija, ako ti oni besplatno sastave kućište 12mj je na komplet. U slučaju da prođe 12mj, ili ti prije nespretno otvoriš to kućište , njihova garancija na KOMPLET nestaje, ali ostaju pojedine garancije. To funkcionira svugdje, i tako to mora biti i kod njih. Ako nemaju zadovoljavajuću ponudu, postoje druge tvrtke, nije Vemil zadnja stanica. Nemoj uzimati ako to nije to što želiš.
![]() |
#10 | |
Beerman
|
Citiraj:
U Sisku gdje je zena uzimala je Vemil i cijenom i ponudom rekao bih najbolji. Ali drzim da je ovo sto su izveli s napajanjem i kucistem cista glupost. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Po meni ne mozes nista napraviti , to sto oni nisu ispostovali tvoj popis je njihova stvar , ja uvijek ako netko ide kupovati bez mene a ja cu mu slagati naglasim da kaze da mu daju tocno napisano i da nista ne slazu , dakle sve u kutijama i gotovo , a ako nema neceg sto je napisano neka me ne nazove ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Beerman
|
Citiraj:
ja sam dao popis komponenata (ukljucujuci i alternativne proizvode ako nema primarnih) a oni su samoinicijativno stavili drugi proizvod koji je po meni nedostatan za kvalitetan rad te konfiguracije. Ukoliko recimo to smece napajanje sje.... matičnu, proc, grafičku (mozda je ovo malo drastican primjer, ali nije nemoguć)... da kažem ženi da ode njima i traži ih to sve novo jer su svojom stručnošću stavili tu komponentu? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Does youer dewg byte?
|
Neka ta žena vrati to računalo i traži ono sa popisa. Jako puno tvrtki podržava besplatno slanje Hrvatskom, ako je cijena iznad 1000 kn, a ta konfa pretpostavljam da je. Btw, ovaj primjer ti je dokaz da Vemil stvarno NEMA sve što treba. Primarna greška je greška osobe koja je primila konfiguraciju jer nije složena prema popisu. Čuj, oni su išli metodom APP i prošlo je ![]()
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
A gledaj oni su vjerojatno zeni rekli za kuciste i negdje medju redovima spomenuli napajanje i sad je tu problem. Ona se ocito slozila s njihovim prijedlogom cim je platila. Sad jedino treba ici do njih i ponovo pokaze popis i trazi napajanje s popisa ukoliko imaju, a ako nemaju nek naruce. Opet treba reci da se bave lopovskim poslom i uvaljuju zeni (ajooj kak zvuci ![]()
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Shvatite da su ljudi u tim prodavaonicama prvenstveno TRGOVCI, a tek onda stručnjaci i cilj im je PRODATI robu. Žena je pogriješila što je uopće uzela tu robu. Trebala je odbiti ono što nije na spisku, a ne se navuć na prodavačevu spiku.
![]() |
#16 | |
Beerman
|
Citiraj:
Pitanje je da li Vemil nema ili su jednostavno isli mudrovati. (trazio sam 400pnf i stavio u rezervu 350pnf- tjedan dana prije su imali oba) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nekidan sam bio u vemulju i tražio neke komponente (mbo, case sa psu ili samo psu, ram i cpu). Tražio sam jeftine komponente! Od svega navedenoga nisu imali NIŠTA, a nisam tražio neku egzotiku (E2140, Kingmax 667, Codegen 400W). Uzeo sam sličan ram i cpu (E2160 i Kingmax 800) tek toliko da ne izlazim praznih ruku. Danas idem u lov na bijeli ili sivi case sa 400W napajanjem. Zovem hgšrot za case, a lik mi kaže da nemaju NIJEDAN case (0 komada) u prodavaonici. Šta reć.
![]() |
#19 | |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Onda 180 KN za sastavljanje i ne izgleda tako skupo jer ćeš i ovako-ionako nekoga morat vuć za rukav da ti složi komp od 0, pod uvjet da ga sam ne znaš sastavit, a morat ćeš tom nekome uvalit neku paru. Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
nije mi jasno na cega bi se on to trebao zaliti? dobio je sto je placeno, a to sto netko nije obracao previse paznje na njegov popis nije uopce bitno jer musterija je bila s njima u trgovini, zaboli ove u vemilu za njezinog "malog iz susjedstva" i njegove skrabotine. slozili su joj, objasnili i ona je pristala na sve. IMO jedino sto on sada moze napraviti je preporuciti zeni da kupi posteno napajanje i ugraditi joj ga, par minuta posla. i to je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Beerman
|
Citiraj:
Citiraj:
bilo je lijepo isprintano i krajnje pregledno. kako nije obracao kad me jos i zeni pohvalio kak je dobro slozena konfiguracija i kako ocito netko zna sto je slagao? Na sto bi se trebao zaliti? Pa na jasnu činjenicu da su ženi uvalili govno od napajanja za koje je upitno kako će napajati tu konfiguraciju, a tražio sam od njih posve drugo i naveo jos i rezervno. Jasno mi je da su to trgovci, ali i kad na plac dodjes traziti bakicu salatu ne donese ti kobasice, a na e8200 i 9600gt staviti kuciste s codegen 400w smecem koje na 12V1 daje 8A i 12V2 14A i jos zeni reci da je to bolje jer ima više ventilatora pa bolje hladi ne znam kako bih nazvao??? Ovdje ne govorimo da sam trazio pioneer przilicu a dobio lg vec da sam trazio bmw a oni joj ga prodali s motorom od fice... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
sta se palis na "skrabotine", mislio sam da je jasno na cega sam mislio...ocito nije ![]() no ok, na stranu to. zaboravljas da nisi ti trazio bmw a oni ti utrpali ficu jer nisi ti uopce bio kupac ![]() upitno je jesu li ju oni uopce pokusali zajebat ili joj ustedjeti neku lovu...pobogu pa u vemilu mi je lik neki dan 3 minute pricao o velicanstvenom BS napajanju - mislis da oni stvarno znaju sto prodaju i za cega isto sluzi osim da zice koje idu iz njega utaknu u ostatak komponenti? ![]() mozda je covjeku bilo samo zao da netko placa napajanje kad ga vec dobija s kucistem a nema uopce ideju da ta dva napajanja nisu ni priblizno ista. cinjenica ostaje da je nisu zajebali jer joj nisu naplatili nista sto joj nisu ugradili i da ovo sto i jesu ugradili je tamo s dozvolom kupca. iskreno, mislim da su joj ucinili i uslugu jer ce zena s obzirom na to kako ti reagiras ocito svejedno kupiti dobro napajanje a to codegenovo kuciste sigurno nije ni priblizan srot kakvo bi bilo ono za 150kn koje si ti stavio. ipak je to pristojna konfa i kanta od pretankog lima koja zvrci i na koju se porezes cim ju nezgodno dodirnes nikako se ne bi uklapala s ostatkom stroja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |||
Beerman
|
Citiraj:
No ok, que sera sera ![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
@Munjara... 1)dali si napisao ili rekao ženi da uzima to i samo to a ako nema -da daju alternativu (koju ti odabereš naravno) ili da te nazove i pita za savjet što uzet ako toga nema? 2)zašto nisi išao s njom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Beerman
|
Citiraj:
tjedan dana prije imali i dva tjedna prije isto 2) nije bilo sigurno kad ce tokom dana moci a i ja sam imao obveza pa bas nisam mogao biti cijeli dan na raspolaganju A znam da bi bilo najbolje da sam ja otisao sam, ali jednostavno nisam ocekivao ovakvu glupost i nestrucnost od njih Nista, ostavit cemo na ovome, pa ak codegen posustane javim a dotad jos jedan palac dolje za vemil ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() a sad kad si spomenio plave ventove....mislim da znam i koje kuciste su joj ubacili, kakav kic.... no eto, barem fancy izgleda ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
Zanimljiva je problematika garancije na slozene konfe u Ve-Milu... Netko je pitao dali oni mogu "ukinut" garanciju na komponentu koja ima 3 godine i dat jednu? Medjutim treba imat na umu da oni nisu prodali kupcu komponente vec kompjuter za kojega garantiraju da ce raditi godinu dana. Jednako kao kada kupimo recimo TV i na njega imamo neku garanciju, a nemamo na svaki pojedini dio koji cini TV
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Premium
|
Citiraj:
Kakve veze ime jel komp sklopljen u nekoj robovlasnickoj firmi na Tajwanu ili Ve-Milu? Jer ako sam dobro upoznat sa problematikom, Ve-Mil, osim sto je prodavac racunala, on je i proizvodjac racunala, tako da kupivsi kod njega racunala sa otraga nakeljenom naljepnicom, kupio si proizvod Ve-Mila , na koji su oni odlucili dat garanciju od jedne godine. Ako ti je garancija pre mala, kupi racunalu u Hg-Spotu ili Taiwanu, ako daju vecu garanciju. ![]()
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|