Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.03.2008., 21:56   #1
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Datum registracije: May 2006
The war of the cheap fan controllers

Gledam u rangu cijena cca 100 kn , dakle, ubercheap.

1. COOLTEK LSK435B
2. THERMALTAKE X Tunner
3. Aerocool Easywatch
4. REVOLTEC 3.5" controller (cijenovno debelo prelazi razum jeftinog uma)

Svi podržavaju 4 ventilatora. E sad, raznim pretraživanjem, prvo sam primijetio
da postoje neke razlike u snazi samih kontrolera, te da baš i nisu svi pogodni za 4*12 cm ventilatora (a to ja namjeravam nabiti na njih ) ? Nadalje, Aerocool mi je stvarno kul, ali "negativna" strana mu je što automatski kontrolira ventove prema temperaturi. U principu, to mi baš i ne paše, ali ako ja nabijem senzore tamo di je hladno, ventovi bi se trebali vrtiti na minimumu ?
Thermaltake mi je isto guba, ali prema review-ovima, minimalna razina vrtnje ventova je prilično visoka - razuvjerite me. Ova ostala dva nisam našao nikakve testove posebne, pa eto skupljam prijedloge. Naravno, osobna iskustva su poželjna. I pliz držite se ranga cijena.

Moji zahtjevi :
1. Cheap
2. 4 * 12 cm venta (neki s ledicama, da ih ne hitim u smeće)
3. 600 rpm - 1200rpm max
4. Da se može nabaviti u Zg .

Zahvaljujem svima, shoot away
Staro 26.03.2008., 16:38   #2
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Datum registracije: May 2006
Hmm, nitko nema jeftine fan kontrolere kod sebe? Zanimljivo , ali vam ipak ne vjerujem
Oglas

Oglas
Staro 13.07.2008., 09:52   #3
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor m4dm4n Pregled postova
Gledam u rangu cijena cca 100 kn , dakle, ubercheap.
1. COOLTEK LSK435B
4. REVOLTEC 3.5" controller (cijenovno debelo prelazi razum jeftinog uma)
Uf, neznam odakle da pocnem? Upisao sam ovu prvu nesrecu u PCE trazilicu samo da vidim jel netko vec prokleo Cooltek ime...

Jucer sam kupovao za frenda dvije stavke i uzeo sebi upravo ovaj Cooltek. Cim sam otvorio kutiju postalo mi je mucno. Potichi doslovno grebu po masci, odnosno barem po jedan na svakom. Kazem svakom jer sam nekoliko kutija zamolio da uzmem, samo da se uvjerim da nisu svi takvi. Ajme boze, svaki, ama bas svaki ista prica. Trebam li reci da nisam ni instalirao i da vec jedan "cirkulira" za 360! Ovakvo smetche nisam u zivotu imao u rukama. 120 colerisanje je posebna prica > ledice trepere sirotinjski da nije za gledati. Jedna nije ni to u stanju. Samo na 80 i 92 (reda radi stavio) naizgled sve radi kako treba. S tim da vise od pola mora biti pot, da ledice ne trepere. Nisam ni gledao specifikacije jer mi nije palo napamet da uope ovako nesto moze biti dopusteno za prodaju.

Ako nisi kao ja naporan da gledas na zauzimanje 5.25" radi fan kontrole kao bogohuljenje sa prostorom... izbacio sam TT i Spire 5.25" fan pottere jer taman da imam 15 mjesta, nemogu to gledati u kucistu

Zato nemoj skrtariti i uzmi ZM-MFC1 i nemas dalje o cemu misliti. Pa zar bi uopce razmatro cijenom onaj drugi Revoltec pored Zalmana? Jedino sto je bilo pristojno kvalitetom od manjih modela (madem jednog) je bio ovaj Vantec i jedan egozota od Enermax (ali sa 4x) koju megalomancine iz Melcompa nisu šteli narucivati.

No glavni razlog postanja je da upozorim na Cooltek LSK435B. Jedno je biti konkurentan ponudom, ali nijedno ime koje drzi do sebe nikad, ali bas nikad ne bi smjelo dopustiti srozavati ugled sa ovakim proizvodima. Pa nije ni cudo da nisu nigdje nastancali ime na masku. Pa nisu ludi da to rade. U ovom slucaju, Cooltek se cini kao preprodavac ovog uzasa koje je samo preuzeo od nekog Mao Tao PreJeftinjao nesretnika. Ovo je toliko lose, da uopce necu odnjeti nazad u ducan i traziti zamjenu. Jednostavno nije vrijedno agonije. Ovo ni najgorem neprijatelju nemojte spominjati da kupi. Mislim da ce ovo u kutiju i postom Coolteku, nek se dive svom uratku. Hm, mogao bih baciti oglas ako netko mozda ima Nexusa? Dobra ideja.

8
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 13.07.2008., 15:21   #4
SetH
Premium
Moj komp

SetH's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
ja imam baš tog coolteka i sve mi oke radi....12cm ventovi spojeni na njega
SetH je offline   Reply With Quote
Staro 13.07.2008., 15:33   #5
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Autor seth Pregled postova
ja imam baš tog coolteka i sve mi oke radi....12cm ventovi spojeni na njega
Hm? Koliko ima da si ga kupio? Jer par komada koje sam stavio na pult, svaki je bio jednake kvalitete. Barem jedan grebe po masci na svakom. Xileneri su radili, doduse, uz LED fever, dok Artic i jedan stariji Papst bauljaju samo "po mraku" nocnu šihtu. Mozda je bolja serija od ove. Ova sto sam vidio je za plakati. Nema sanse da bi ovo okretao vise od par tjedana da se ne raspadnu gumbachi. Da ne spominjem miris koji se osjeca kao da si kupio neki bofl set kineskih zaruljica za bor.
Staro 13.07.2008., 15:40   #6
SetH
Premium
Moj komp

SetH's Avatar

uzeo sam ga čim je ljinks došao jer mi se nije dalo davati puno para za njega a i uvjet je bilo da je crn sa crvenim ledicama ili sa nikakvim...4xXilence venta su spojena na njega i kad su skroz smanjeni normalno da su ledice slabije ali kad pojačam one bolje svijetli...i ja uopće na dodir ne osjetim da bi se moglo raspasti a i gumbići su mi sasvim oke(nisu neki sjebani il šta već)
Staro 13.07.2008., 15:43   #7
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Autor seth Pregled postova
uzeo sam ga čim je ljinks došao jer mi se nije dalo davati puno para
Kad je dosao Links? Kad je to datumski bilo tocno
Kod mene trepere kao blesave, ali lako za to.
Staro 13.07.2008., 15:51   #8
SetH
Premium
Moj komp

SetH's Avatar

jaooo,nisam sad u zgu da pogledam na račun,ali mislim da je možda bio 3mj. ove godine, a ledice mi jako malo trepere tj. jako brzo da se skoro ni ne kužim ali to mi stvarno nesmeta
Staro 14.07.2008., 17:56   #9
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

8

Da ne ispadne kako sam pricao lovacke price ili
pretjerivao. Poslah isti dan fax i mail Coolteku sa
jasnim opisom ove blago receno mizerne price.
Docekao me je odgovor koji vise nego jasno
ocrtava koliko sam bio u pravu. Kad sami priznaju
da su i kod njih na skladistu takvi i to ovako iskreno...
onda zbilja nemamo sto dalje pricati o slucajnom
propustu, ili izoliranih par komada!

Linksovci bi komotno mogli sa pravom vratiti sve
te pot-ijade nazad i pricekati da im posalju nove.
Sudeci po ovom i sam Cooltek ce morati pricekati.

No dobro, barem je pristojno da priznaju i da uvidjaju propust :

8
Staro 14.07.2008., 18:22   #10
Juggernaut
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
Visage... ne znam na koje LEDice* mislis ( one na ventilatoru? )

Takodjer imam taj pot, koristim ga vec ~ 2mj, 2 x 92mm, 1x 120mm i 1 x 140mm ventilatori su spojeni na njega ( nikakvih problema nisam imao s njime ).

Meni je jedan kotacic u pocetku grebao po masci, ali sam ga za cak 1mm izvuko prema van, i gle cuda, vise ne struze, ko bi rekao...

* - LEDice na potu svjetle s obzirom na broj okretaja ventilatora, dok je na kanal spojen ventilator bez tacho izvoda, LEDica za taj kanal ne svjetli; no dok neki vent radi na niim okretajima ( 700RPM ) ona treperi, jer takav signal prima od ventilatora...

S obzirom za tu lovu... nije da se zalim, no mogli su se ipak potruditi vise...

P.S. - Pot nije proizveden od strane Coolteka , vec neke kineske firme
Juggernaut je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.07.2008., 18:56   #11
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Autor Juggernaut Pregled postova
Visage... ne znam na koje EDice* mislis ( one na ventilatoru? )
Jok, na Cooltek kontroli.

Citiraj:
Takodjer imam taj pot, koristim ga vec ~ 2mj, 2 x 92mm, 1x 120mm i 1 x 140mm ventilatori su spojeni na njega ( nikakvih problema nisam imao s njime ).
Poanta je u tome da ste ti i Seth dobili neku normalniju seriju. Jesi citao mail gore? Za jedan komad sigurno ne bi priznali gresku u ovoj mjeri. Vidis da je sam Cooltektonicar kod njih izotvarao vise i uvjerio se da nije samo jedan primjerak u pitanju

Citiraj:
Meni je jedan kotacic u pocetku grebao po masci, ali sam ga za cak 1mm izvuko prema van, i gle cuda, vise ne struze, ko bi rekao...

Ovaj kod mene, ako sam malo dinamicnije protresao prema dole, barem dva su pikirala na pod.

Citiraj:
- LEDice na potu svjetle s obzirom na broj okretaja...
Sve je to u redu, ali ponavljam, kod mene je puno vise izrazenije i nepravilnije manifestiranje.

Citiraj:
S obzirom za tu lovu... nije da se zalim, no mogli su se ipak potruditi vise...
Pa sad ce se zasigurno potruditi ili naci neki bolji izvor. Nisam siguran tko je Vantecu bio izvor, ali njegova kvaliteta kucista, butonaca i maske je poput Saville Row manufakture naspram Coolteka. No kako je kod tebe ocigledno bolja situacije tad se nemas ni zasto brinuti. Srecom za mene, vec sam nasao vlasnika koji ce ljubazno ustupiti svog Nexusa.

Citiraj:
P.S. - Pot nije proizveden od strane Coolteka , vec neke kineske firme
To sam vec pojasnio u prvom postu

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 15.07.2008. u 06:37. Razlog: po'ispadalo par slova
Staro 14.07.2008., 22:40   #12
Juggernaut
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
Juggernaut je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja