Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.03.2008., 22:40   #1
Shumer
Registered User
Moj komp

Shumer's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Pojačavanje zvuka na računalu

Volume je na maksimalnom i u control panelu i u media playeru. Slušam na slušalice glazbu i glasnoća je normalne razine, no mora biti glasnije inače nema potpunog efekta u slušanju glazbe. Da li tko zna kako bi se mogao isforsirati zvuk na više? ''over''pojačanje?
Staro 06.03.2008., 23:53   #2
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Shumer Pregled postova
no mora biti glasnije inače nema potpunog efekta u slušanju glazbe.
Kakvu to muziku slušaš i kak je skodirana (garant 96/128kbps) da se vodiš za tim da mora biti glasno inače nema efekta.
Slušaš muziku samo iz razloga da nabija i da ti podere uši?
Citiraj:
Da li tko zna kako bi se mogao isforsirati zvuk na više? ''over''pojačanje?
Prodaj slušalice i kupi Logitech zvučnike po svom izboru. Navodno je Logitech hit među ljubiteljima "dobrog" bassa i općenito glasnog slušanja muzike.
McG je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.03.2008., 00:20   #3
Shumer
Registered User
Moj komp

Shumer's Avatar

Muzika je sa originalnih audio cda. No radi se o tome da mi je ugodnije glasnije poslušati glazbu - naravno ne do granice boli, ali ne niti na pragu cujnosti ). No ne znam niti sta bi ikoga trebalo smetati koliko glasnu glazbu zelim slusati, vec pitam za savjet da li postoji softwerski nacin kako pojacati iznad zadanog limita glasnocu?

'nije mi cilj tresti kucu vec svoju glavu, zato ne kupujem zvucnike'
Staro 07.03.2008., 00:22   #4
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Prodaj slušalice i kupi Logitech zvučnike po svom izboru. Navodno je Logitech hit među ljubiteljima "dobrog" bassa i općenito glasnog slušanja muzike.
Totalna laz

To je jedna od mocnijih strana doticnog sustava, al eto nije i jedina dobra

a to sto si ti MCG curica i sto krvaris iz usiju cim osjetis nesto ispod 100hz i iznad 70dB je tvoj problem
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2008., 00:41   #5
McG
-------

Citiraj:
No radi se o tome da mi je ugodnije glasnije poslušati glazbu - naravno ne do granice boli, ali ne niti na pragu cujnosti ).
Dobro, ali ako si već sve pojačal do kraja i nije ti dosta glasno, moraš priznati da se iz tvojeg prvog posta čist fino da zaključiti da kod tebe vrijedi čim glasnije - tim bolje.
Citiraj:
No ne znam niti sta bi ikoga trebalo smetati koliko glasnu glazbu zelim slusati, vec pitam za savjet da li postoji softwerski nacin kako pojacati iznad zadanog limita glasnocu?
Nikoga ne smeta, mene najmanje. Ja samo pitam, pošto je kak veliš sve pojačano do kraja i još uvijek ti nije dosta glasno.
Ako ide, pojačaj još u postavkama/softveru zvučne sve kaj se da, kupi pojačalo, novu i bolju zvučnu ili pričekaj da se neko od audiofila javi na temu.
Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
Totalna laz
Budemo pričekeli emo ekipu i vlasnike Kadetta koji imaju crush na F'n'F, pa da čujemo i njihovo mišljenje o mojoj laži.
Citiraj:
To je jedna od mocnijih strana doticnog sustava, al eto nije i jedina dobra
Da ne velimo feature.
Citiraj:
a to sto si ti MCG curica i sto krvaris iz usiju cim osjetis nesto ispod 100hz i iznad 70dB je tvoj problem
Znaš me, znam te. Ali moglo je biti gore, mogel sam imati puste GB turbofolka, Severine i sličnog materijala za bad sectore.
Staro 07.03.2008., 17:08   #6
bobe
teta Mraz

Datum registracije: Apr 2006
nabavi/napravi pretpojacalo/pojacalo za slusalice neces dobi samo na glasnoci nego i kvaliteti zvuka, a sta i ode ima bezveznih komentara, ako coek ima zedne slusalice moguce je da se slabo cuje, a i ne vidin kakve sad veze ima kolko glasno ko zeli slusat WTF??

bobe je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2008., 17:14   #7
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
Autor bobe Pregled postova
nabavi/napravi pretpojacalo/pojacalo za slusalice neces dobi samo na glasnoci nego i kvaliteti zvuka, a sta i ode ima bezveznih komentara, ako coek ima zedne slusalice moguce je da se slabo cuje, a i ne vidin kakve sad veze ima kolko glasno ko zeli slusat WTF??
nece dobiti na kvaliteti zvuka nista. jer bi se to pretpojacalo spajalo na drugo pretpojacalo sa zvucne kartice, a ako ona proizvodi sum, onda ce ovo pretpojacalo jos samo i sum pojacati.
Staro 07.03.2008., 17:24   #8
bobe
teta Mraz

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
nece dobiti na kvaliteti zvuka nista. jer bi se to pretpojacalo spajalo na drugo pretpojacalo sa zvucne kartice, a ako ona proizvodi sum, onda ce ovo pretpojacalo jos samo i sum pojacati.
grijesis, znaci slucaj da ima kvalitetno vanjsko pojacalo za sluse, ako je signal iz zvucne kartice pojacan na nekih 40-50%, i takav dolazi na pojacalo di se jos pojaca po potrebi, znaci pojacalo radi na nekih 20-30%, sum ce bit manji nego kad istu glasnocu dobijes samo iz zvucne pojacane na 90-100%, zasto? zato sto sum ne raste linearno vec nesto blize eksponencijalnom rastu, te se naglo povecava kad uredjaj radi na 80+% mogucnosti, i ne radi se samo o sumu vec i o izoblicenjima u svim frekvencijskim pojasima, koji se osjete pogotovo kod jeftinjih pojacala/pretpojacala/zvucnih kartica kad raspalis do kraja pa se gubi bas, kreste visoki i srednji su tonovi nerazumljivi

treba napomenut i zagrijavanje koje je veliki uzrok izoblicenjima a povecava se kad "raspalis" jel

znaci zvucna kao pretpojacalo na nekih 50% + pojacalo za slusalice je recept za kvalitetan i dovoljno glasan zvuk

bobe je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2008., 17:37   #9
Thommy
Premium
Moj komp

Thommy's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Muzika je sa originalnih audio cda. No radi se o tome da mi je ugodnije glasnije poslušati glazbu - naravno ne do granice boli, ali ne niti na pragu cujnosti ). No ne znam niti sta bi ikoga trebalo smetati koliko glasnu glazbu zelim slusati, vec pitam za savjet da li postoji softwerski nacin kako pojacati iznad zadanog limita glasnocu?

'nije mi cilj tresti kucu vec svoju glavu, zato ne kupujem zvucnike'

probaj sa ovim

http://www.izotope.com/products/audio/media/overview/

samo to je koliko se sjecam neki equalizer i mislim da ima opciju da mozes na njemu dodatno povecati glasnocu ... radi ti kao plugin za winamp ili win media player i radi u realnom vremenu

imas i

http://www.waves.com/Content.aspx?id=255

koji ne radi u relanom vremenu znaci morao bi te neke audio cd-e ripati u komp pa onda sa ovim pluginom pojacavati stvari i slusati sa kompa s tim da za koristenje ovog plugina moras imati sofrware tipa adobe audition, cubase, ili nesto sto podrzava dx pluginove

probaj na stranicama winampa pod pluginovima potraziti neke slicne ovom izotop-u koji sam ti gore naveo
Thommy je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2008., 18:22   #10
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
A kakve to slušalice imaš??? Ja recimo imam spojene prastare Sony IR slušalice ( http://ecx.images-amazon.com/images/...WL._AA280_.jpg ) na onboard zvučnu i ne smijem pojačat preko pola da mi se glava ne raspukne. Probaj s kvalitetnijim slušalicama.
1v@n je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.03.2008., 18:40   #11
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
imao sam i ja sličan problem na sadašnjoj matičnoj ploči i integriranim zvukom.
problem je u tome što on board zvučna na većini slušalica zvuči "srednje" glasno ako je sve na full.

ugradio sam sb audigy zvučnu koja ima valjda 250% glasnije predpojačalo i osjetno kvalitetniji zvuk.
mymoon je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2008., 18:45   #12
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
Autor bobe Pregled postova
grijesis, znaci slucaj da ima kvalitetno vanjsko pojacalo za sluse, ako je signal iz zvucne kartice pojacan na nekih 40-50%, i takav dolazi na pojacalo di se jos pojaca po potrebi, znaci pojacalo radi na nekih 20-30%, sum ce bit manji nego kad istu glasnocu dobijes samo iz zvucne pojacane na 90-100%, zasto? zato sto sum ne raste linearno vec nesto blize eksponencijalnom rastu, te se naglo povecava kad uredjaj radi na 80+% mogucnosti, i ne radi se samo o sumu vec i o izoblicenjima u svim frekvencijskim pojasima, koji se osjete pogotovo kod jeftinjih pojacala/pretpojacala/zvucnih kartica kad raspalis do kraja pa se gubi bas, kreste visoki i srednji su tonovi nerazumljivi

treba napomenut i zagrijavanje koje je veliki uzrok izoblicenjima a povecava se kad "raspalis" jel

znaci zvucna kao pretpojacalo na nekih 50% + pojacalo za slusalice je recept za kvalitetan i dovoljno glasan zvuk
da ali ja sam uzeo u obzir da je pojacano do kraja na njegovoj zvucnoj. dakle onako kako je naveo u problemu da mu je pretiho cak i ako je na najvise pojacano i da unatoc tome zeli pojacati.
Svakako da ako prvo pojacalo bude ispod 50% apsolutne glasnoce pa onda jos dodatno pojacamo KVALITETNIM vanjskim pojacalom da cemo dobit manji sum.
Staro 07.03.2008., 19:08   #13
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
mislim da ste malo zabrijali, tu se govori o integriranoj zvučnoj matične ploče, ne o nekavom hi-fi gramofonu...
kakav šum, kakva kvaliteta? kvalitetno pojačavanje nekvalitetnog zvuka? zaboga...
mymoon je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2008., 21:39   #14
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Zabrijali ste svi na veliko

destryer, nisi u pravu, makar logicno mislis da jesi. Nazalost dosta sluska je ''zedno'', a onborduse su smece. Predpojacalo bi mu rijesilo probleme, al to je drugi svemir.

@MCG: dobro znas da ja ne slusam turbo folk i ne vozim se u kađi, a jos bolje znas da nisam ''emo ekipa'' . To sto si si pirso pupak i sad ti se gnoji je tvoj križ
Staro 08.03.2008., 21:58   #15
maxxp
Premium

maxxp's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Volume je na maksimalnom i u control panelu i u media playeru. Slušam na slušalice glazbu i glasnoća je normalne razine, no mora biti glasnije inače nema potpunog efekta u slušanju glazbe. Da li tko zna kako bi se mogao isforsirati zvuk na više? ''over''pojačanje?
Ubodi kakvu polovnu zvučnu, Adigy SL, Herkulesicu Fortissimo II ili koju treču jeftinjaru pa javi kako rade sluške.
Izdatak 40-100 kn
maxxp je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2008., 23:07   #16
McG
-------

Citiraj:
@MCG: dobro znas da ja ne slusam turbo folk i ne vozim se u kađi, a jos bolje znas da nisam ''emo ekipa'' . To sto si si pirso pupak i sad ti se gnoji je tvoj križ
Ti odma kao bivši (ponosni) vlasnik Logitech zvučnika i audiofil u nastanku krećeš s tim da je taj post, tj. tih par rečenica išlo tebe.
Ako si se prepoznal u tome, sam si kriv.

Kaj se tiče teme, čovjek nije navel koju zvučnu ima i koje slušalice. Samo to da je sve pojačano do kraja i da mora biti glasnije inače nema efekta u slušanju orginalnih CDa na kompu. Da je nevel konkretno bilo kaj od onoga kaj je bitno za njegov upit/problem, lako bi mu se linkale teme u kojima si i ti Fleks sudjeloval, a spominje se loš zvuk na slušalicama kad su spojene na određene konektore, utjecaju integriranih rješenja, samogradnja pojačala za slušalice, preporuke dobrih i cijenovno pristupačnih zvučnih kartica, itd.
Staro 08.03.2008., 23:21   #17
pera
Premium
Moj komp

pera's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Gledaj sine i mene je nekos muci slican problem i prvo sam probao naravno softwerski nacin i 0 bodova onda sam kupio philipsove sluše za 590 kn koje imaju potenciometar za pojacavanje na kabelu i sto sam dobio je to da imam malo glasniju glazbu ali pazi jako mala razlika i ako pojacam do kraja imam sum ne jak ali mojim usima smeta i to u winampu za pojacavanje pluginovida ne citiram sad ce ti totalno izobliciti zvuk tako da se uopce netrudis...i meni se cini da ti diskovi sa kojih ti slusas glazbu i nisu bas origigi jer bi ti inace trebalo biti dovoljno glasno cak i previse ovisi od cda do cda
pera je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2008., 00:34   #18
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Ti odma kao bivši (ponosni) vlasnik Logitech zvučnika i audiofil u nastanku krećeš s tim da je taj post, tj. tih par rečenica išlo tebe.
Ako si se prepoznal u tome, sam si kriv.
Znaci zagnojio ti se pupak ?

inace usput budi receno, nisam se prepoznao, al me ufatila trta da mi ne bacis stigmu medju oci

Citiraj:
Kaj se tiče teme, čovjek nije navel koju zvučnu ima i koje slušalice. Samo to da je sve pojačano do kraja i da mora biti glasnije inače nema efekta u slušanju orginalnih CDa na kompu. Da je nevel konkretno bilo kaj od onoga kaj je bitno za njegov upit/problem, lako bi mu se linkale teme u kojima si i ti Fleks sudjeloval, a spominje se loš zvuk na slušalicama kad su spojene na određene konektore, utjecaju integriranih rješenja, samogradnja pojačala za slušalice, preporuke dobrih i cijenovno pristupačnih zvučnih kartica, itd.
yap. nemozemo mu fakat nis pametnog rec dok to ne napise. Mozemo mi sad tu razglabat o predpojacalima, pojacalima, wooferima, kabelima i slicno, al dok nam covjek neda nesto konkretno za raditi predlazem da nastavimo o emo ekipi. McG imas mikrofon
Staro 09.03.2008., 00:58   #19
McG
-------

Citiraj:
Znaci zagnojio ti se pupak ?
Ma ne, nisam se spirsal. Imam plugove koji mi odlično idu uz Vans patike, to je sad in - poput Penryna.
Citiraj:
predlazem da nastavimo o emo ekipi. McG imas mikrofon
Pošto sam zgodniji od Jareda Leta i pošto ti imaš poveću kolekciju Paramore izdanja, sve kaj velimo o (već sad ljubomornoj) emo ekipi, rezultiralo bude našim banom.
Staro 23.03.2008., 16:29   #20
Shumer
Registered User
Moj komp

Shumer's Avatar

Zvucna je integrirana, slusalice su sennheiser. o sumu nema niti rijeci. zapravo me samo muci softwerski nacin podizanja ''moci glasnoce'' u integ. kartici.

no uostalom je i zgodno pitanje gdje pronaci za kupnju prave hifi zvucne kartice za racunalo?
na sto paziti pri specifikacijama?
preporuke? - u obzir se uzima cijena do 2000kn, sa time da na karticu bez problema moraju ici slusalice i hifi-zvucnici
Staro 23.03.2008., 21:12   #21
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Najeftinija solucija je da kupiš neke obične stereo-zvučnike za komp i slušalice ubodeš u desni zvučnik gdje je i predviđen konektor za njih.

Pa pojačavaš prek njih.

Možeš i nešto ovakvo uzet:
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...=0&Sifra=30138

Ako većinu vremena slušaš mjuzu preko slušalica više od toga ti i ne treba.

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2008., 21:17   #22
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
imas na second hadnu od linksa S 200 2.1

http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=800.000.437

ja ih imam..ok su (fleks...nemoj)
Hamm je offline   Reply With Quote