|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2008
|
Pojačavanje zvuka na računalu
Volume je na maksimalnom i u control panelu i u media playeru. Slušam na slušalice glazbu i glasnoća je normalne razine, no mora biti glasnije inače nema potpunog efekta u slušanju glazbe. Da li tko zna kako bi se mogao isforsirati zvuk na više? ''over''pojačanje? ![]()
![]() |
#2 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Kakvu to muziku slušaš i kak je skodirana (garant 96/128kbps) da se vodiš za tim da mora biti glasno inače nema efekta. Slušaš muziku samo iz razloga da nabija i da ti podere uši? Prodaj slušalice i kupi Logitech zvučnike po svom izboru. Navodno je Logitech hit među ljubiteljima "dobrog" bassa i općenito glasnog slušanja muzike. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Muzika je sa originalnih audio cda. No radi se o tome da mi je ugodnije glasnije poslušati glazbu - naravno ne do granice boli, ali ne niti na pragu cujnosti ![]() 'nije mi cilj tresti kucu vec svoju glavu, zato ne kupujem zvucnike'
![]() |
#4 | |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
![]() To je jedna od mocnijih strana doticnog sustava, al eto nije i jedina dobra ![]() a to sto si ti MCG curica i sto krvaris iz usiju cim osjetis nesto ispod 100hz i iznad 70dB je tvoj problem ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
-------
|
Citiraj:
Citiraj:
Ako ide, pojačaj još u postavkama/softveru zvučne sve kaj se da, kupi pojačalo, novu i bolju zvučnu ili pričekaj da se neko od audiofila javi na temu. Budemo pričekeli emo ekipu i vlasnike Kadetta koji imaju crush na F'n'F, pa da čujemo i njihovo mišljenje o mojoj laži. ![]() Da ne velimo feature. Citiraj:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
nabavi/napravi pretpojacalo/pojacalo za slusalice neces dobi samo na glasnoci nego i kvaliteti zvuka, a sta i ode ima bezveznih komentara, ako coek ima zedne slusalice moguce je da se slabo cuje, a i ne vidin kakve sad veze ima kolko glasno ko zeli slusat WTF?? ![]()
![]() |
#7 |
Avocado
|
nece dobiti na kvaliteti zvuka nista. jer bi se to pretpojacalo spajalo na drugo pretpojacalo sa zvucne kartice, a ako ona proizvodi sum, onda ce ovo pretpojacalo jos samo i sum pojacati.
![]() |
#8 | |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
treba napomenut i zagrijavanje koje je veliki uzrok izoblicenjima a povecava se kad "raspalis" jel znaci zvucna kao pretpojacalo na nekih 50% + pojacalo za slusalice je recept za kvalitetan i dovoljno glasan zvuk
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
probaj sa ovim http://www.izotope.com/products/audio/media/overview/ samo to je koliko se sjecam neki equalizer i mislim da ima opciju da mozes na njemu dodatno povecati glasnocu ... radi ti kao plugin za winamp ili win media player i radi u realnom vremenu imas i http://www.waves.com/Content.aspx?id=255 koji ne radi u relanom vremenu znaci morao bi te neke audio cd-e ripati u komp pa onda sa ovim pluginom pojacavati stvari i slusati sa kompa s tim da za koristenje ovog plugina moras imati sofrware tipa adobe audition, cubase, ili nesto sto podrzava dx pluginove probaj na stranicama winampa pod pluginovima potraziti neke slicne ovom izotop-u koji sam ti gore naveo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
A kakve to slušalice imaš??? Ja recimo imam spojene prastare Sony IR slušalice ( http://ecx.images-amazon.com/images/...WL._AA280_.jpg ) na onboard zvučnu i ne smijem pojačat preko pola da mi se glava ne raspukne. Probaj s kvalitetnijim slušalicama. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
imao sam i ja sličan problem na sadašnjoj matičnoj ploči i integriranim zvukom. problem je u tome što on board zvučna na većini slušalica zvuči "srednje" glasno ako je sve na full. ugradio sam sb audigy zvučnu koja ima valjda 250% glasnije predpojačalo i osjetno kvalitetniji zvuk. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Avocado
|
Citiraj:
Svakako da ako prvo pojacalo bude ispod 50% apsolutne glasnoce pa onda jos dodatno pojacamo KVALITETNIM vanjskim pojacalom da cemo dobit manji sum.
![]() |
![]() |
#13 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
mislim da ste malo zabrijali, tu se govori o integriranoj zvučnoj matične ploče, ne o nekavom hi-fi gramofonu... kakav šum, kakva kvaliteta? kvalitetno pojačavanje nekvalitetnog zvuka? zaboga... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
JDM
|
Zabrijali ste svi na veliko ![]() destryer, nisi u pravu, makar logicno mislis da jesi. Nazalost dosta sluska je ''zedno'', a onborduse su smece. Predpojacalo bi mu rijesilo probleme, al to je drugi svemir. @MCG: dobro znas da ja ne slusam turbo folk i ne vozim se u kađi, a jos bolje znas da nisam ''emo ekipa'' . To sto si si pirso pupak i sad ti se gnoji je tvoj križ ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Izdatak 40-100 kn |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
-------
|
Citiraj:
Ako si se prepoznal u tome, sam si kriv. ![]() Kaj se tiče teme, čovjek nije navel koju zvučnu ima i koje slušalice. Samo to da je sve pojačano do kraja i da mora biti glasnije inače nema efekta u slušanju orginalnih CDa na kompu. Da je nevel konkretno bilo kaj od onoga kaj je bitno za njegov upit/problem, lako bi mu se linkale teme u kojima si i ti Fleks sudjeloval, a spominje se loš zvuk na slušalicama kad su spojene na određene konektore, utjecaju integriranih rješenja, samogradnja pojačala za slušalice, preporuke dobrih i cijenovno pristupačnih zvučnih kartica, itd. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Gledaj sine i mene je nekos muci slican problem i prvo sam probao naravno softwerski nacin i 0 bodova onda sam kupio philipsove sluše za 590 kn koje imaju potenciometar za pojacavanje na kabelu i sto sam dobio je to da imam malo glasniju glazbu ali pazi jako mala razlika i ako pojacam do kraja imam sum ne jak ali mojim usima smeta i to u winampu za pojacavanje pluginovida ne citiram sad ce ti totalno izobliciti zvuk tako da se uopce netrudis...i meni se cini da ti diskovi sa kojih ti slusas glazbu i nisu bas origigi jer bi ti inace trebalo biti dovoljno glasno cak i previse ovisi od cda do cda |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
JDM
|
Citiraj:
![]() inace usput budi receno, nisam se prepoznao, al me ufatila trta da mi ne bacis stigmu medju oci ![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
-------
|
Ma ne, nisam se spirsal. Imam plugove koji mi odlično idu uz Vans patike, to je sad in - poput Penryna. ![]() Pošto sam zgodniji od Jareda Leta i pošto ti imaš poveću kolekciju Paramore izdanja, sve kaj velimo o (već sad ljubomornoj) emo ekipi, rezultiralo bude našim banom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Registered User
|
Zvucna je integrirana, slusalice su sennheiser. o sumu nema niti rijeci. zapravo me samo muci softwerski nacin podizanja ''moci glasnoce'' u integ. kartici. no uostalom je i zgodno pitanje gdje pronaci za kupnju prave hifi zvucne kartice za racunalo? na sto paziti pri specifikacijama? preporuke? - u obzir se uzima cijena do 2000kn, sa time da na karticu bez problema moraju ici slusalice i hifi-zvucnici
![]() |
#21 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Najeftinija solucija je da kupiš neke obične stereo-zvučnike za komp i slušalice ubodeš u desni zvučnik gdje je i predviđen konektor za njih. Pa pojačavaš prek njih. Možeš i nešto ovakvo uzet: http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...=0&Sifra=30138 Ako većinu vremena slušaš mjuzu preko slušalica više od toga ti i ne treba.
![]() |
#22 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
imas na second hadnu od linksa S 200 2.1 http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=800.000.437 ja ih imam..ok su (fleks...nemoj) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|