|
![]() |
#2 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Ja sam ga skoro kupio. Umjesto tog sam kupio Dell 2407WFP-HC. Osjećam odbojnost prema HPu zbog prijašnjeg lošeg iskustva. U ovom slučaju sam se izgleda malo zeznuo. Oba imaju isti Samsungov S-PVA panel, ali HP nema tako tupavi software/firmware kao Dell pa se na njemu moze mijenjati B/C uz manji gubitak kvalitete prikaza, tj. uz manju pojavu bandinga. Vidio sam oba jednog kraj drugog. Nisam skuzio neku razliku dok su bili na deafultu, osim sto je Dell imao malo zelenkasti ton, a HP plavkasti. Osobno nisam imao priliku vidjeti HP na custom postavkama, ali ljudi kažu da nema problema kao Dell. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Da za ovaj Dellov HC sam se nacito losih kritika i problema. Ovaj HP sam trazio na netu i naso dosta reviewa koji ga hvale i uvjek stavljaju u kategoriju s Dellovim HC, mada ima neke prednosti (HP). U nas dode 5200kn sa PDV-om. Nije tolko ni skup mada se sad iskreno i ja dvoumim dal da uzmem njega ili da cekam ovaj novi model od Dell-a 2408WFP koji samo sta ne izade. Da se nebi meni ponovila tvoja prica samo u mom slucaju sa novijim Dellom!
![]() |
#4 |
"Samo vodu ne!"
|
Za novi Dell 2408 prvi korisnici javljaju iste probleme. Nece to biti bitno razlicito. Da se razumijemo; ne radi se o nicem znacajnom, barem ne u mojem slucaju. Tu manu moze skuziti samo netko tko se cijeli zivot bavi grafikom i radio je na IPS monitorima. Prosječni korisnik to nece skuziti, a naročito ne ekipa koje se igra ili gleda filmove. Doduse culo se da postoje modeli 2407 koji stvarno imaju krupnih problema sa bandingom ali to su bile one revizije prije HC. Moj ne, i zapravo je dobar monitor. Druga je stvar sto bi mi htjeli da su savršeni, a ne daje nam se 10-15k kn za njega. Ma zapravo ti to nista nije sigurno. Evo ti moj primjer: odes u Austriju da bi mogao vidjeti kako izgleda tocno taj model koji kupujes i onda ga se ne sjetis pogledati u custom postavkama, a u defaultu izgleda savršeno. Ne možeš biti sasvim siguran. Ja sam naknadno cuo da je HP bolji zato sto nema tog problema u managmentu boja unutar firwarea. Samo cuo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
"Samo vodu ne!"
|
NOTE: Isprike, database error na edit, a htio sam jos reci; Inace taj HP sluzbeno nema prednosti. U testovima je redovito drugi izbor zbog nedostatka opreme koju Dell ima. Best buy je obicno Dell, a navodno najkvalitetniji (i najskuplji - 6500kn) je Benq FP 241W, takodjer sa istom S-PVA matricom. Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 05.03.2008. u 19:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
"Samo vodu ne!"
|
Ima Benq u jednoj velikoj, opce omrazenoj trgovini. Da ih ne reklamiram previse. www.nabava.net Kad sam se telefonski raspitivao za taj Benq u spomenutoj trgovini, obecali su mi da ce mi ga pokazati u radu. Nije da sam uvjeren, ali ako je istina, to im je plus. Kad kažem da je Benq najbolji, mislim da je najbolji iz ove klase do 6500kn u kojoj su ta 3 monitora. Inace ima i boljih. Ako imas novaca. Slijedeca klasa bi ti bili Samsung 244T/245T za 9000kn, a iznad toga je nebo granica. Nakon toga idu 26", 27" i 30" sa I-IPS za 15000kn ili vise. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
"Samo vodu ne!"
|
Salis se? NE!? Otkud si ti pao!? ![]() Nadam se da si mlad i zbunjen pa zato postavljas ovako tupava pitanja. www.nabava.net ti je portal koji sakuplja sve cijene iz ducana po Hrvatskoj. Oni nista ne prodaju. Ako zelis kupiti, kontaktiras trgovinu koja je navedena uz rezultat pretrage. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
E pa to mi kazi! ;-) p.s. cito sam za ovaj BenQ da ima ozbiljnih poblema sa skaliranjam slike. Jel moze neko pojasnit ovo http://www.bit-tech.net/hardware/200...41W/comments/2
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|