|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2008
|
LCD Philips 20" stuck pixel dilema
Kupio sam nedavno novi Philips 20" LCD i prilikom kupovine provjerio sam monitor i sve je bilo u redu. Kada sam se vratio doma i ukljucio ga sve je isto bilo normalno (jos sam ga par puta provjerio da se uvjerim da radi) i onda nakon nekih pola sata nakon sto sam ga resetirao iznenadjenje... Pojavio mi se stuck pixel ![]() U trgovini su mi rekli da mi garancija vrijedi tek ako se pojavi tri komada. U garanciji za monitor pise da Philips priznaje vise od 3 stuck pixela ili vise od 4 dead pixela. Iz ovoga vidim da nema smisla ici zaliti se - ni u trgovinu ni kod distributera. Pixel se i ne vidi previse, ali je problem sto ja znam da je tu, pa kada ga i uocim, bode u oci. Molim za savjet. Da li da idem u trgovinu i budem vulgaran i neugodan i tako dodjem do zamjenskog (cuo sam da tako mozes dobiti ono sto zelis) ili da probam biti ljubazan (ali sumnjam da cu tako dobiti ono sto zelim) , ili da se pomirim s situacijom i ne obracam paznju na njega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Pomiri se sa tom situacijom nema ti druge, ja sam kupio philips tv32" i nakon 15 dana mi se pojavio jedan stuck pixel, pokusao sam ganjati ali nula bodova tako da sam se navikao i ne primjecujem ga vise.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
member
Datum registracije: Jan 2003
|
U roku 7 dana mozes vratiti proizvod i traziti povrat novca. Samo reci da nisi zadovoljan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Ako nije tajna u kojoj trgovini? Citiraj:
Cuo sam da se to mozda moze ispraviti softverski, ali ne znam nista vise o tome.. Ili se jednistavno pomiris s vremenom..ili cekas jos 2-3 takva i onda na garanciju po novi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Eventualno mozes nesto postici (ja sam nekoliko puta uspio tako) brojnim vrlo sluzbenim ali i ostrim prijetnjama zakonom i propisima proizvodjaca. Onako poslovno. Cesto je slucaj da su trgovci previse bahati/nekulturni da bi ih to diralo, ali ako naletis na nekog inteligentijeg (rijetkost) i dobro ga zagnjavis superiornim znanjem, vjerojatno ce popustiti. Najvjerojatnije neces nista postici, ali ako ti ne smeta navlacenje i vjerojatno vrijedjanje; mozes pokusati. Citiraj:
Ako se i uspije nagovoriti trgovca (recimo prijetnjom prijavom), onda im moras platiti. Birokracija + 3-15% posto vrijednosti proizvoda. Ponekad cak i generalni zastupnici ne priznaju ovako nesto - recimo Megatrend za Dell, sto je 100% kriminal. Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 03.03.2008. u 21:33. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Najveci problem je sto nemam prava na zaljenje. Svi se ogradjuju od toga. Proizvodjac u garancijskom listu ne jamci za ispravnost svih pixela - postoje tolerancije. Trgovine takodjer nece to priznati. Stvar je u dobroj volji ljudi koji rade na reklamacijama ili u trgovini(iako sumnjam da takovi postoje) koji ce to uzeti u obzir. Da se procuje da se moze zamjeniti monitor cjerujem da bi svi trazili. Ne bih zelio biti neugodan i vulgaran, tako da cu se morati naviknuti. Na kraju ispada da prilikom kupovine moras imati srece da dobije proizvod bez greske. A ako ne dobijes moras se pomiriti s tim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
COD2 expert
Datum registracije: Mar 2007
|
...mogu se oni slikat sa svojim nepriznavanjem, ja bi to izganjao s guštom (mada bolje da ne dođem u sl. situaciju..) U biti tom mogućnošću sam se već koristio jednom, došao u trgovinu, mrtvo hladno rekao da nisam zadovoljan kupljenim, da slika i opis ne odgovaraju proizvodu kako sam zamišljao i da želim svoju lovu. Iako sam platio americanom, trgovkinja mi je bez pitanja vratila keš ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Registered User
|
Citiraj:
Reci koja je to trgovina. Mislim da ce svi zeljeti kupovati tu. Mislim da se dosta stvari moze izganjati bukom i galamom ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Po pitanju stuck pixela ti tu nece moci pomoci cak ni "ljubazni" prodavac. To zaboravi. Mozes samo pokusati vratiti monitor unutar tih 7 dana uz vjerojatno doplacivanje. To je najbolje sto mozes, osim pomirenja sa stuck pixelom ili prodajom monitora ukoliko ti je neprihvatljivo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Sutra sam mislio poslati krajnje ujudan mail zabrinutog kupca o stanju u prodaji hardwera. Pokusat cu malo likovat o trgovini i naglasiti kako to nisam od njih ocekivao. Kratko receno, malo cu sr.t. Ako nista, bar cu sebi olaksati dusu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
1764000 pixela se nalazi na tvom monitoru, i tebe smeta baš taj jedan ![]() Znam kako ti je, imam jednog u sredini ekrana. Znaš kaj sam napravio? Ne obraćam pozornost na njega. On me bezobrazno gleda u oči, čak niti ne trepće, al sam sam mu,jednom i nikad više, rekao : "Speak to the hand,cause my FACE... It ain't listening!" ![]() Osim ak se ne baviš ubojito profesionalnom obradom videa ili slike te zarađuješ gro love, naviknut ćeš se već sutra na njega ![]() A ak se baviš, izabrao si krivi monitor. Sretno ![]()
![]() |
#12 | |
Registered User
|
Citiraj:
Kada das skoro dvije tisuce kuna za nesto ocekujes da to radi onako kako bi trebalo - bez greske. Izgleda da je tu i sreca u pitanju. Sve zavisi kakve karte dobijes (sada bih mogao pricati i o smislu zivota i postojanja). Biti ce sve u redu kada zaboravim na njega. A ako ga ne budem gledao, mozda se naljuti i ode (stuck pixel). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Dao 2500 kn za monitor, isto sam očekivao da bude sve bez greške, zdrava logika naslućuje na tako nešto. Al eto, ako proizvođač kaže da ispod 3 bad pixela nije greška, a onda nije greška ![]() Chuck Norris, gdje si sad kada su mali ljudi u nevolji ?
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Jun 2002
|
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
eto ljudi probajte s ovim, nekima pomogne nekima ne... ali nemojte se uopce previse zivcirat oko toga! ![]() http://udpix.free.fr/index.php?p=dl |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Po zakonu imaš 8 dana da vratiš zapakirani proizvod ako nisi zadovoljan iz nekog razloga, no to funkcionira samo u slučaju da je kupljeno "na daljinu", no kako to nije slučaju (u ovom slučaju, jel ![]() Naviknut ćeš se, ne brini.
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|