|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Kućište bez ventilatora
Ventilator na kućištu mi je počeo grebati i zujati (valjda su kuglageri otišli), pa sam ga izvadio misleći kupiti novi. No, svidjelo mi se kako sada bez njega ima puno manje buke, pa me zanima da li je dobro koristiti komp bez ventilatora na kućištu (Pentium D 915, 2 gige rama, radeon x300, hdd 80 giga, matična AsRock 4 core dual vsta). CPU cooler mi je Zalman (ne znam sada model, ali je neki AlCu 120 mm), PSU mi je Fortron 400 W PNF sa 120 mm ventilatorom. Case fan kojeg sam maknuo bio je na stražnjoj strani kućišta. Koliko u BIOS-u vidim, temperature nisu puno promijenjene (46 celzija CPU, 32 celzija matična), možda su 1-2 stupnja više, no još moram testirati kako stvari stoje pod opterećenjem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
U principu je bolje kad imas vent, ali ako ti se temperature ne dizu znacajnije, mozes ostaviti bez vent. Jedini malo jaci potrosac je cpu (95W), ali ako je vent od napajanja u blizini, moze i bez onog otraga.
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
A čuj, imaš tu na forumu puno tema o ventilatorima i hlađenju (to svi uvijek napišu, lol) pa si pogledaj... kao što rib@ kaže, ako ti se temp ne dižu jako možeš i bez venta, ali mislim da ti je najbolje kupit jedan od 120mm i stavit na 5 ili 7V jer ga tako sigurno neces čuti a napravit ce ti lagano strujanje zraka koje puno pomaže... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|