|
![]() |
#272 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Evo moje iskistvo sa RUNE. Dakle početkom godine sam spojen. Izabrao nažalost Fibernet, problemi od prvog dana, mijenjanje 3 modema ali stalno puca EON, Netflix i tako barem jednom dnevno. Ljudi su korektni ali očito ima nekih problema barem u mom slučaju. Uzimam T-com i onda počinje obračun Rune-a i T-com koji je eto kulminirao jučer kad sam naravno odspojen sa fiberneta ali t-com nije spojen. prebacivanje eto 2 dana bez jasnog termina kada će usluga biti uključena. Stvarno mi nevjerojatno zvuči da vlastitog korisnika možeš odspojit i ne prebaciti na drugu mrežu nego ga ostaviš bez usluge nedefinirano razdoblje. Ovo je samo blaga verzija što zaista mislim o njima jer sam više umoran od poziva, FB poruka emailova u kojima ništa se ne rješava. Očito moraš znati nekog da bi to radilo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Da koliko sam skuzio njima T-com daje nalog za prebacivanje. a oni taj nalog odrađuju. prekinuo Fibernet 02.02. dakle sutra je to 10 dana. RUNE dobro zna da ne odjavljujem uslugu nego se samo prebacujem kod novog pružatelja znači usluga ide dalje. ne oni me isključuju??!!! Još sma im i ja javio preko FB da se ne dogodi ovo. Verzija T-com-a: nema problema kod nas, mozemo vam odmah donijeti opremu ali to neće raditi dok signal ne bude pušten. ne znaju kada će to biti niti zašto ga RUNE ne pušta. Da Rune nam ponekad radi probleme?! Verzija RUNE: ma baš, kod nas problem ?? nikako , pa to vas t-com laže naravo na telefon ne odgovaraju tu se danima nitko ne javlja. isključivo na FB ažurni su jedino aklo im nešto zaljepiš na zid. E sad tko tu laže ne znam, kontakirao samo HAKOM probat ću njih uključiti u ovaj cirkus modža oni mogu prisliti RUNE da odrade posao. Zamislite da tako funkcioniranje prebacivanje kad mijenjaš mrežu na mobitelu. ne znaš da li ćeš biti prebacen niti kada. a dotada čekaj... |
![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
HT-u pošalji zahtjev za nadoknadnom naknade za kašnjenje ako prenosiš i fiksni broj (nisam siguran ima li opcija ako ti je samo internet u pitanju). Napiši kada je trebao biti prijenos, da nemaš uslugu i traži naknadnu po satu kašnjenja. Kada dobiju takav zahtjev, odmah s hitnoćom to rješavaju. Naknada za kašnjenje Svaki korisnik ima pravo na naknadu u slučaju nepravovremenog prijenosa broja, u iznosu od 10 kn za svaki započeti sat nepravovremenog prijenosa broja. Iznos naknade se obračunava za najviše 15 dana nepravovremenog prijenosa broja. Zahtjev za isplatom naknade podnosi se u pisanom ili elektroničkim putem novoizabranom operatoru, najkasnije u roku od 30 dana od dana realizacije prijenosa broja. "U slučaju odbijanja zahtjeva za isplatom naknade, možete podnijeti prijavu inspektoru elektroničkih komunikacija u HAKOM-u.", napominju u ovoj agenciji. Naknada za fiksne telefone Broj fiksne mreže mi je prenesen, ali nemam usluge, jedno je od često postavljenih pitanja na HAKOM-ovim stranicama. U tom slučaju, potrošač ima pravo na naknadu u iznosu od 240 kuna po danu za svaki započeti dan kašnjenja do dana realizacije usluge ili dana raskida ugovora, odnosno u slučaju prekida rada usluge uslijed prelaska na novog operatora dužeg od jednog dana za svaki započeti dan prekida. "Iznos naknade se obračunava za najviše petnaest 15 dana kašnjenja odnosno prekida usluge. Pravo na naknadu zbog nepravovremenog prijenosa broja isključuje pravo na ostvarivanje ove naknade. Međutim, ukoliko je nepravovremena realizacija usluge uzrokovana Vašom nedostupnošću ili neodazivom na pozive za instalaciju usluge ili dostavljanje opreme, za navedeno razdoblje nema pravo na navedenu. Zahtjev za isplatom naknade podnosi se pisanim ili elektroničkim putem novom operatoru, najkasnije u roku 30 dana od realizacije usluge ili podnošenja zahtjeva za raskid", objašnjavaju.
![]() |
#278 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2010
|
Imam i ja problem ali ne mogu razlučiti je li to do Fiberneta ili Rune-a. Prije sam imao 200/100 a od 12/2022. 600/300 Mbps. U 12/2022. je prilikom gledanja stream-ova često trzalo, kod browsanja se čekalo, a speedtest je znao biti i ispod 100, tipično oko 300. Problemi su bili najčešći navečer, mada ih je znalo biti i ujutro. Na moj komentar da imaju premali zakupljeni kapacitet serviser Fiberneta mi je rekao da imaju i previše i da Rune treba resetirati opremu i tako par puta. Uglavnom, to se sada popravilo ali meni tih 600 više izgleda kao 100 Mbps. Reklamirao sam račun za 12/2022. ali su me odbili sa obrazloženjem da su sve provjere pokazale da je sve u redu i objasnili mi da moja oprema nije u stanju iskoristiti te goleme brzine. Već duže vremena pokušavam saznati kako uputiti prigovor njihovom 'Povjerenstvu za potrošače', jer je to preduvjet za prigovor Hakomu, ali za sada bezuspješno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Napravi 3 mjerenja Hakometrom i pošalji drugostupanjski prigovor Povjerenstvu. Na isti email kojim šalješ i prvostupanjski. Mjerenja moraš izvesti spojen LAN kabelom na router
![]() |
#280 |
Registered User
|
Imam puno mjerenja iz 12. mj. ali su sa napravljena speedtestom koja sam im poslao u prigovoru. Izbjegavaju da mi kažu kako uputiti prigovor povjerenstvu i sve mi se čini da ga nemaju jer su mlada firma. Zvati ću ih ponovo danas i ako mi ne kažu kako poslati ću email sa predmetom 'za Povjerenstvo za potrošače' i pričekati mjesec dana pa onda HAKOM-u. Mislio sam prijeći preko svega obzirom da je cijena za 600/300 od 189,00 kn ok, ali kad sam vidio da i Dado1977 ima problema idem do kraja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Registered User
|
Spojeno kabelom, mjerim speedtestom (tako je i serviser mjerio kad je spojio ruter). |
![]() |
![]() |
![]() |
#285 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Pročitah na drugom forumu da se čeka priključak i po 12mj. Evo meni od uplate idu 2 i pol, a u zoni sam za 60 dana po njihovoj stranici.
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|