Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro Jučer, 14:00   #361
Odinarius
All-rounder
Moj komp

Datum registracije: Sep 2013
Ljudi se pitaju koja je svrha 1080p testiranja, pa ne bih baš rekao da šira publika spada u velike znalce...

Oba ste u pravu, 4k testiranje ne otkriva koji je proc jači i to je HUB odlično elaborirao u drugom dijelu zadnjeg videa, kad ima 3 igre iz 2022. i 2024., i dobiva različite rezultate. S druge strane, 1080p ili niže stvara nerealna očekivanja ako ih se ne protumači u kontekstu.

Rješenje je testirati s više rezolucija, iako je 1080p graf najrelevantniji. To što su svi isti na 4k ne znači da su zaista isti kad se okolnosti promijene, i to testiranje u 1080p otkriva.
Odinarius je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 14:55   #362
Taproot7
univ.bacc.educ.math.
Moj komp

Taproot7's Avatar

Datum registracije: Dec 2021
Citiraj:
Autor piydek Pregled postova
U pogledu prvog bolda - naravno, međutim ja polazim od pretpostavke da ako kupujem procesor s idejom nadogradnje PCa, gdje je vrlo izgledno da ću na isti PC u budućnosti željeti zakačiti novu grafičku, možda čak i dvije u vremenu koje ću koristiti taj jedan PC (što je čest, čak uobičajen scenarij), tada trebam razmišljati što će i u budućnosti držati vodu. Za onoga koji uvijek mijenja cijeli sistem priča nema smisla, naravno.

U pogledu drugog bolda - pretpostavljam da ljudi koji uopće gledaju ovakve kanale i testiranja komponenata nisu analfabeti i da znaju kako pojedina komponenta utječe na performanse softvera koji koriste te u kakvoj su interakciji komponente pri tome. Druga pretpostavka je da imaju minimum sposobnosti razmišljanja. Ako te dvije pretpostavke stoje, onda mi je nezamislivo da se izvuče zaključak koji spominješ. Ali da, izgleda da je to slučaj - da se takvi "zaključci" ponekad donose.
Kolega, vrlo nedavno sam slično pričao o X3D procesorima pa su se neki kolege ustali na stražnje noge i pobunili da se prilikom objašnjavanja postavljam prema ljudima tako kao da oni kojima sam se obratio ne znaju puno ili išta o toj tematici. Kako rasprave u ovoj i srodnim temama napreduju tojest one u kojima se spominju tehničke i/ili tehnološke karatkeristike neke komponente tojest u ovom slučaju procesora, sve više svhaćam kako je to bolna istina i da neki kolege ovdje objavljuju svoje tekstove tek toliko da objavljuju a što je još veća žalost, ti tekstovi otkrivaju silno nepoznavanje materije.
Taproot7 je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 15:09   #363
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Moj neki zaključak je da se generalno može popraviti 1% low i to je više manje to.
Staro Jučer, 23:09   #364
viper84
Premium
Moj komp

viper84's Avatar

Datum registracije: Dec 2012
Malo Overclocka 9800x3d

Staro Danas, 10:43   #365
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Da nema ovog naslova, sa ovakvom dvojicom likova bi čovjek mislio da je video o lumberjack log roll competition-u
Exy je offline   Reply With Quote
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno