Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 25.11.2021., 23:01   #12661
Lika091
Premium
Moj komp
 
Lika091's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Zagreb - Brinje
Postovi: 389
Baš to su mi nudili za 139kn i 6 mj za 1kn. Prodajni predstavnik po zgradi

Poslano sa mog SM-A528B koristeći Tapatalk
Lika091 je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2021., 21:27   #12662
p3r02d3r0
Premium
Moj komp
 
p3r02d3r0's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: Zagreb, Volitno
Postovi: 183
Evo bio tehničar. Loše je instaliran kabel u router/splitter. Odmah je skužio kaj je. Riješio za 10 min. Zakon lik. Iz onog konektora su virile "žičice". Sad znam kak kabel treba izgledat 😄
p3r02d3r0 je online   Reply With Quote
Staro 29.11.2021., 15:20   #12663
C128
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 169
Kod mene je tehničar sve lijepo i vrlo uredno postavio (kanalice, rupe kroz zid, iznad spuštenog stropa...) stvarno za pohvalu.

Prigovaram jedino na Fritzbox 6490, jer sam tražio 6660. Treba mi 5 lan portova.
Ne sviđa mi se što se modem iz 2013. godine dosta grije.

Sad idem u prijenos brojeva, pa ću vidjet hoće li to riješiti i dati mi bolji router?
Ako ne uspijem, može li se kako pamentnije iskoristiti ISDN port na 6490 za telefoniju u odnosu na analogni/DECT?
C128 je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2021., 15:49   #12664
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,409
6660 je i njima skup i ne dijele ga tek tako, ide samo za Turbo (1000/100).

Ako ti fali portova investiraj i kupi switch, uzmi TL-SG105E ili TL-SG108E pa si miran za ubuduće ako budeš trebao Vlan - ove.

Za ISDN port vjerojatno samo ako imaš ISDN telefon a i to nisam siguran (vjerojatno ovisi o konfigu).
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 29.11.2021., 17:44   #12665
p3r02d3r0
Premium
Moj komp
 
p3r02d3r0's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: Zagreb, Volitno
Postovi: 183
E da, i pitao sam lika kaj je s tim gigabitnim brzinama preko koalsijalca. Kaže da je ovo bilo u testnoj fazi, ali da bi nakon nove godine trebalo bit u standardnoj ponudi.

Ugovor mi istječe u veljači tak da će do tad valjda bit raspoloživo. Jedva se čekam riješit telefona kojeg ne koristim a bez veze plaćam.
p3r02d3r0 je online   Reply With Quote
Staro 29.11.2021., 18:28   #12666
junkieee
Premium
Moj komp
 
junkieee's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 963
Citiraj:
Autor p3r02d3r0 Pregled postova
E da, i pitao sam lika kaj je s tim gigabitnim brzinama preko koalsijalca. Kaže da je ovo bilo u testnoj fazi, ali da bi nakon nove godine trebalo bit u standardnoj ponudi.

Ugovor mi istječe u veljači tak da će do tad valjda bit raspoloživo. Jedva se čekam riješit telefona kojeg ne koristim a bez veze plaćam.
ovo je meni dosta dobra informacija. Meni kroz mjesec dana istječe ugovor, a imam trenutno preko kableske mreže telefon, 150mb intenret i tv za 239 kn.
KAd bi mi ponudili istu brzinu i nešto veći izbor tv programa za istu cijenu ostao bih.
Druga opcija je telemach optika ili HT optika koja je od nedavno dostupna u kvartu.
junkieee je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2021., 18:39   #12667
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,479
Citiraj:
Autor p3r02d3r0 Pregled postova
E da, i pitao sam lika kaj je s tim gigabitnim brzinama preko koalsijalca. Kaže da je ovo bilo u testnoj fazi, ali da bi nakon nove godine trebalo bit u standardnoj ponudi.

Ugovor mi istječe u veljači tak da će do tad valjda bit raspoloživo. Jedva se čekam riješit telefona kojeg ne koristim a bez veze plaćam.
Ako se kod ponovnog ugovaranja zelis rijesiti telefona to im bas nije drago i onda ti ne zele ponuditi nizu cijenu za tu novu uslugu, a telefon ti je 10 kn u cijeni paketa...
Cilim je online   Reply With Quote
Staro 29.11.2021., 18:48   #12668
spitfire83
spava mi se
Moj komp
 
spitfire83's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 329
Moze li se staviti ubee u bridge mode?
Znam da je bilo nekih problema prije s tim.

Idealno bi ga se htio riješiti al sumnjam da je to moguće.


Sent from my iPad using Tapatalk
spitfire83 je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2021., 20:13   #12669
p3r02d3r0
Premium
Moj komp
 
p3r02d3r0's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: Zagreb, Volitno
Postovi: 183
Citiraj:
Autor Cilim Pregled postova
Ako se kod ponovnog ugovaranja zelis rijesiti telefona to im bas nije drago i onda ti ne zele ponuditi nizu cijenu za tu novu uslugu, a telefon ti je 10 kn u cijeni paketa...
Nda, ok, neću propast zbog tih 10 kn. Al svejedno, dajem pare za nešto što ne koristim...

To znaš iz prve ruke?

Citiraj:
Autor junkieee Pregled postova
ovo je meni dosta dobra informacija. Meni kroz mjesec dana istječe ugovor, a imam trenutno preko kableske mreže telefon, 150mb intenret i tv za 239 kn.

KAd bi mi ponudili istu brzinu i nešto veći izbor tv programa za istu cijenu ostao bih.

Druga opcija je telemach optika ili HT optika koja je od nedavno dostupna u kvartu.
E da, ti imaš izbor. Meni je u kvartu jedino A1 za nešto bolje brzine. Optika nula bodova.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 29.11.2021. u 22:09.
p3r02d3r0 je online   Reply With Quote
Staro 30.11.2021., 13:36   #12670
catroot
Premium
Moj komp
 
catroot's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: I live in 43 05'04.11"N 17 57'36.71"E
Postovi: 851
Citiraj:
Autor Lika091 Pregled postova
Baš to su mi nudili za 139kn i 6 mj za 1kn. Prodajni predstavnik po zgradi

Poslano sa mog SM-A528B koristeći Tapatalk
Kako doći do tih prodajnih predstavnika, mene zanima internet po toj cijeni, ali mi u a1 ne nude tu opciju tj. cijenu za produženje ugovora.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

Zadnje izmijenjeno od: catroot. 30.11.2021. u 13:45.
catroot je online   Reply With Quote
Staro 30.11.2021., 13:54   #12671
C128
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 169
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
6660 je i njima skup i ne dijele ga tek tako, ide samo za Turbo (1000/100).

Ako ti fali portova investiraj i kupi switch, uzmi TL-SG105E ili TL-SG108E pa si miran za ubuduće ako budeš trebao Vlan - ove.

Za ISDN port vjerojatno samo ako imaš ISDN telefon a i to nisam siguran (vjerojatno ovisi o konfigu).
Hvala za info.
Znam da je 6660 oko 50€ skuplji i ponudio sam da to platim. Navodno je problem da ih je ponestalo pa nema niti za 1000/100?
Jeftinije je zakačiti neki switch ili router (imam negdje u furdi), ali mrzim imati nepotrebne žice, dodatno napajanja...

Držim se one stare, čega nema, ne može se niti pokvariti.
;-)
C128 je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2021., 10:32   #12672
Ziiky
Premium
Moj komp
 
Ziiky's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 2,678
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
@Ziiky
Prvi mora biti STB (Kaon), CAM modul može za drugi, treći.

Ako STB gasi i pali tv to je već ok.

E da, sa reciver - ima / HT sistemima se stvari kompliciraju,
po meni tada je bolje da HT sistem ni ne sluša HDMI-CEC nego da ga upravljaš njegovim daljinskim.

@p3r02d3r0
Strpljen / spašen, valjda budu donijeli drugi ispravni router i provjerili instalaciju.
Pokušavajući podesiti CEC i pimplajući između postavki kaona, tv-a i risivera ... Nakon paljenja i gašenja tv-a desila mi se ljubičasta slika sama od sebe iako je sekundu prije toga slika bila OK.
Kliker mi je sugerirao, loša konekcija hdmi-ja. Provjerim sve konekcije, iskopčam/ukopcam hdmi, isti klinac.
Ugasim/upalim kaon stb, opet isto, promjenim hdmi port, opet isto.
Pomislim, riknuo tv, spojim drugu uređaj na isti hdmi port ... radi normalno. Svi ostali uređaji na drugim hdmi portovina rade normalno.

Ponovo spojim kaona na hdmi, al ovaj put nema slike. Crnilo iako ledice na boxu rade. Palim ga i gasim na on/off; box se boot-a, crvena i zelena ledica rade, al slike nema. Spojim box na drugi hdmi port ... I dalje slike nema.
Zovem szk i prijavim kvar boxa. Dobijem termin za 2 dana. U međuvremenu sam odspojio box i nisam ga dirao. Dođe tehničar. Spojimo box, box radi 😁 wtf
Objasnim čovjeku šta se desavalo, al nije previše ulazio u analizu, nego je stavio novi kaon i otišao.
Dan jasnije palim tv, ooet ljubičasta slika. ... Reko koji kurac.

Nedavno sam radio upgrade hdmi kabela, sve sam promjenio u bandridge 2.0 + Ethernet.
Sine mi da je možda u tome problem?!
Odspojim ponovo kaona i ostavim ga da se hladi 20-ak minuta. Vratim stari HDMI 1.4 spojim box i upalim. Slika se vratila i za sada je ok. Vidjeti cemo dal je to to 😁🙄
Misliš si ... noviji standard pa možda cec proradi kako treba, malo morgen ...

Ovaj Kaon je žešće smeće
__________________
●● Garmin ●● STRAVA ●● YouTube ●● Flickrrrr ●●



CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT





TV: Sony KDL40s4000
REC: DENON 1610
ZVUČNICI: 5.1 HECO Victa 300,200,center
SUB: JAMOsub250
MEDIAPLAYER: LibreELEC @ Nexbox a95x

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic






Trenutno ništa ...






Trenutno ništa ...



Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom

Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 02.12.2021. u 10:55.
Ziiky je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2021., 11:53   #12673
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,409
To je onaj stariji Kaon VN1200 ?

Bome te izmasirao

On ima HDMI 1.x, sigurno nije 2.x standarda.

"ljubičasta slika" ili da slike nema ukazuje na HDMI, tko još ima analogne ulaze na TV (SCART, CHINCH) može privremeno spojiti preko njih i tako dobiti sliku.

Bude situacija da izabereš da box daje 1080P, u specs od TV piše da ga podržava, a ono prvo "ljubičasta slika" a potom slike nema. To uglavnom bude kod starijih i polu ispravnih TV - a. Baš samo HDMI ulazi znaju crkavati na TV - ima.

Dok radi ostavi kako je
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 02.12.2021., 12:11   #12674
Ziiky
Premium
Moj komp
 
Ziiky's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 2,678
Jel ima neki drugi box ponudi?

Znači, i stari, a i ovaj novi stb su potpuno identični. Kaon vm1200, s naglaskom na v"M" ne v"N".
Ne znam dal je tipfeler?!

Koliko sam upoznat, hdmi 1.4 i 2.0 su kompatibilni vice versa?!
__________________
●● Garmin ●● STRAVA ●● YouTube ●● Flickrrrr ●●



CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT





TV: Sony KDL40s4000
REC: DENON 1610
ZVUČNICI: 5.1 HECO Victa 300,200,center
SUB: JAMOsub250
MEDIAPLAYER: LibreELEC @ Nexbox a95x

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic






Trenutno ništa ...






Trenutno ništa ...



Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom
Ziiky je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2021., 13:25   #12675
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,409
Ima sav info u temi ...

Imaju noviji "HD" Kaon 4020.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 03.12.2021., 00:16   #12676
Ziiky
Premium
Moj komp
 
Ziiky's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 2,678
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Ima sav info u temi ...

Imaju noviji "HD" Kaon 4020.
Zvao SZK i pokušao užicati zamjenu za Kaon 4020. Tvrd su orah.
Nula bodova dok sam pod ugovorom koji ističe za 3 mjeseca, a onda ću u vjerovatno preći drugom operateru na optiku 😁
__________________
●● Garmin ●● STRAVA ●● YouTube ●● Flickrrrr ●●



CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT





TV: Sony KDL40s4000
REC: DENON 1610
ZVUČNICI: 5.1 HECO Victa 300,200,center
SUB: JAMOsub250
MEDIAPLAYER: LibreELEC @ Nexbox a95x

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic






Trenutno ništa ...






Trenutno ništa ...



Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom
Ziiky je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 14:40   #12677
catroot
Premium
Moj komp
 
catroot's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: I live in 43 05'04.11"N 17 57'36.71"E
Postovi: 851
Koje postavke za 5ghz wifi na ubee ruteru preporučujete. Jučer sam resetirao ruter na tvorničke postavke, jel jednostavno wifi je ajmo "reči" u zadnje ohoho vrijeme dosta nestabilan. Pokušao sam mijenjati ono control channel al ne pomaže puno.
Isto tako wifi 5ghz nakon reseta rutera na tvorničke postavke, nije ga bilo desetak minuta, ono nisam vidio da je dostupan. Pod chanel specification sam držo 36/80 i bandwidth 80Mhz, al i tako je zadnjih dana tako reč prekida često, te morao radit reset rutera.
Vjerojatno bi access point riješio probleme sa wifi-em, pretpostavljam. Htio sam ga kupiti, al odusto, mislio sam da je problem sa uređajima, al nije, očito je do signala WiFi sa rutera.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk
catroot je online   Reply With Quote
Staro Danas, 15:58   #12678
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,409
Po opisu izgleda da nešto ipak nije u redu sa tim primjerkom,
nije normalno da mu treba 10 min. da "digne" 5Ghz WiFi,
mada ako si radio puni reset možda je toliko trajalo dok je odradio sve šta treba (fw, postavke sa acs - a).

Možeš kontaktirati SZK, opiši šta se dešava pa vidi sa njima hoće li ga zamijeniti,
nekad odrade zamjenu bez problema a nekad se prave grbavi i ne šljive 2%.

Šta se postavki tiče vrijede stara pravila, slobodan kanal (na oba banda), za 5Ghz niži kanal da ga ne pali/gasi,
da ti uređaj stoji uspravno i na zraku a ne negdje zbuksan (grijanje), ...
Nikky je online   Reply With Quote
Staro Danas, 16:33   #12679
WindEmperor
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2011
Lokacija: CRO
Postovi: 92
Citiraj:
Autor catroot Pregled postova
Koje postavke za 5ghz wifi na ubee ruteru preporučujete. Jučer sam resetirao ruter na tvorničke postavke, jel jednostavno wifi je ajmo "reči" u zadnje ohoho vrijeme dosta nestabilan. Pokušao sam mijenjati ono control channel al ne pomaže puno.
Isto tako wifi 5ghz nakon reseta rutera na tvorničke postavke, nije ga bilo desetak minuta, ono nisam vidio da je dostupan. Pod chanel specification sam držo 36/80 i bandwidth 80Mhz, al i tako je zadnjih dana tako reč prekida često, te morao radit reset rutera.
Vjerojatno bi access point riješio probleme sa wifi-em, pretpostavljam. Htio sam ga kupiti, al odusto, mislio sam da je problem sa uređajima, al nije, očito je do signala WiFi sa rutera.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk
I ja sam imao dosta problema sa Ubeeom na 5Ghz, svako malo nestane wifi. Skuzio sam da je problem kad bi stavio bandwith na 80Mhz. Evo na slici su moje postavke i radi savrseno vec mjesecima, dobivam solidinih 150Mbps na mobitelu. Preporucujem da restartas router kad postavis sve.

WindEmperor je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 17:26   #12680
catroot
Premium
Moj komp
 
catroot's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: I live in 43 05'04.11"N 17 57'36.71"E
Postovi: 851
Hvala na savjetima. Pa da, resetirao sam ruter na factory settings, ima opcija unutar sučelja u ruteru. Također ima i opcija samo za obični restart rutera.
Nakon factory reset wifi 2.4ghz dođe ono ok, kako se i sam ruter podigne i uspostavi konekcija sa centralom, te je odmah i vidljiv svim uređajima, ali wifi 5ghz iako je po defaultu uključen uvjek, pa jedno 10-15 min sam čekao da bude dostupan na uređajima, tipq smartphone konkretno.
Pokušati ću s tim postavkama.
Nije ruter stoji uspravno i nema nikakvih većih prepreka, nema zagušenja nekih itd. Jedino što imam dosta viška koaksijalnog kabela iza njega. Ne znam, možda sam trebao skratiti kabel samo za onoliko koliko treba tamo gdje mi ruter stoji.

Jel netko možda ima access point na tom ruteru i šta mislite je li bi bio "bolji" wifi signal s time. Oko mene ima puno rutera kolko vidim preko onog programčića na androidu wifi analyzer.

Razmišljam je li bi ovo riješilo problem općenito gledano sa "slabim i nestabilnim" wifi-om s tim ruterom. Malo malo na mobitelu poruka tamo gdje su wifi postavke, internet may not be available, a ruter 5-6m udaljen od uređaja.

https://www.chipoteka.hr/racunala-i-...cni-6129272033

Kaže do 450 mbps i plus tri antene, to bi trebalo biti super.. Nije mi tolko ni bitno da iskoristi punu brzinu od 150mbit/s koju imam, samo da nema tolko oscilacija s tim signalom.

Može preporuka i za neki jeftiniji ako ima.

Edit: trenutno su sve postavke na defaultu.

Control ChannelAuto40*48*56*64*104*112*120*128*136****Current*:* 48 ***Interference Level: Acceptable
Bandwidth 40mhz
Sideband for Control Channel (40 MHz only)LowerUpper**Current : Upper

@WindEmperor, ove tvoje postavke kad unesem, u postavkama wifi na mobitelu uopće ne vidim 5ghz wifi mrežu

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

Zadnje izmijenjeno od: catroot. Danas u 18:39.
catroot je online   Reply With Quote
Staro Danas, 18:58   #12681
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,409
Probaj dobiti zamjenu ako ne uspiješ onda idi na AP / Router u AP+Switch mode rada.

Šta se tiče alternativa zavisi gdje kupuješ, želiš li dual band (očito želiš kad te 5Ghz na postoječem muči), ...
možda D-Link DIR-809, TP-Link Archer C6, ...
Nikky je online   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na