Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 25.11.2022., 11:57   #5491
Prleos7
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2020
Lokacija: Osijek
Postovi: 11
Kupio SIP-T31G za 390kn. Kad stigne javim da li sve radi...

Hvala još jednom na pomoći!
Prleos7 je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2022., 12:00   #5492
Guls
Premium
Moj komp
 
Guls's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2004
Lokacija: Sveta Nedelja
Postovi: 2,879
Daj pliz kad setupiraš, javi konfiguraciju... ja imam t33p i rado bi ga spojio na svoj HT router i koristio voip umjesto standardnog telefona.
__________________

Notebook HP Omen 17-an012nm
Intel 7700HQ
8GB DDR4 2133MHz
1TB HDD + 128GB PCIe NVMe M.2 SSD
nVidia GTX 1050Ti 4GB

Periferija
27" BenQ GW2765 1440p
Corsair SP2500 2.1
Coolermaster Masterkeys combo



Intel Compute Stick STK1AW32SC x5-Z8300 1.44GHz + Windows 10 Home
Sony Playstation 4 Slim 500GB
4K Samsung 50" UE50KU6072
Logitech K400 wireless keyboard
Guls je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2022., 16:47   #5493
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 21,506
Varijanta preko SIP Gateway - a ili SIP telefona ne ide preko (HT) routera nego preko smart switch - a pa na ONT.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 25.11.2022., 19:30   #5494
Karlo666
Premium
Moj komp
 
Karlo666's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2010
Lokacija: Kaštel Lukšić
Postovi: 1,158
Citiraj:
Autor Prleos7 Pregled postova
Kupio SIP-T31G za 390kn. Kad stigne javim da li sve radi...



Hvala još jednom na pomoći!
Setup mora ići ovako i nemože preko HT routera.

ONT--->Smart Managed Switch (taggirani VLAN IDovi na željene LAN portove)--->SIP uređaj ili VoIP telefon koji može podići DHCP konekciju sa ispravnim VoIP postavkama.

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk
__________________
Pošten trgovac:
1,2,
Karlo666 je online   Reply With Quote
Staro 27.11.2022., 20:03   #5495
LeskiRM
Premium
Moj komp
 
LeskiRM's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Samobor
Postovi: 390
Ne znam gdje da pitam ali imam problem sa flashscore (rezulzati) aplikacijom dok sam na wifiju ili putem kabla. Učitavanje rezultata traje po 30sekundi ali samo putem fiksnog interneta. Kada se prebacim na mobilni net sve radi super. Tako da na pc-u (kabel) šteka ko ludo, na tabletu i mobitelima isto ako su spojeni na wifi na 1000/500 konekciju
Kako da to popravim? Nekak imam osjećaj da je to do interneta jer velim, na mobilnim podacima radi sasvim ok.

Zadnje izmijenjeno od: LeskiRM. 27.11.2022. u 21:08.
LeskiRM je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2022., 21:32   #5496
Dr. Strange
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2020
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 653
Imam problem s packet loss od prvog dana ovog novog call of dutya, neke partije su ok, no neke neigrive. Pingao sam više stranica u CMD-u i pokazuje 0% packet loss, također sam gledao statistiku u routeru i tamo pokazuje 0 errora. Nedavno sam i kontaktirao tehničku podršku jer je cura imala problem s online predavanjem tj štekalo je i prekidalo, iz podrške su mi rekli da oni ne vide nikakve probleme, no optimizirali su mi neke postavke pa bi sad kao trebalo biti još bolje. U čemu bi mogao biti problem? Drugi igrači kažu da nemaju tih problema, a neki koriste i mobilnu mrežu. Brzina mi je 200/100.
Dr. Strange je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2022., 21:33   #5497
Bruno_Rv
Premium
Moj komp
 
Bruno_Rv's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Rovinj
Postovi: 7,665
Igras preko wifi ili kabla?
__________________
Prisilno privikavanje na ČŠŽĐĆ na tipkovnici u tijeku.....
Bruno_Rv je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2022., 22:00   #5498
Dr. Strange
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2020
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 653
Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Igras preko wifi ili kabla?
Isprobao sam oboje jer sam mislio da bi mogao biti problem u lan kablu, i kad sam se prebacio na wifi (radi se o Intelovom ax200 wifi adapteru) prva partija je bila ok, no svaka iduća sve više packet lossa.
Dr. Strange je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2022., 23:33   #5499
Bruno_Rv
Premium
Moj komp
 
Bruno_Rv's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Rovinj
Postovi: 7,665
Imao sam sličan problem na VDSLu, nigdje greške a pucalo svako toliko. Zamjena routera riješilo problem.
__________________
Prisilno privikavanje na ČŠŽĐĆ na tipkovnici u tijeku.....
Bruno_Rv je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 15:52   #5500
Prleos7
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2020
Lokacija: Osijek
Postovi: 11
Citiraj:
Autor Karlo666 Pregled postova
Setup mora ići ovako i nemože preko HT routera.

ONT--->Smart Managed Switch (taggirani VLAN IDovi na željene LAN portove)--->SIP uređaj ili VoIP telefon koji može podići DHCP konekciju sa ispravnim VoIP postavkama.

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk
Ne prolazi mi registracija VoIP usluge. Imam username i pass, SIP server: ims.t-com.hr, vlan 101 je podešen iz routera prema switchu pa na uređaj...
Negdje griješim ali ne znam gdje...
Prleos7 je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 17:42   #5501
Karlo666
Premium
Moj komp
 
Karlo666's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2010
Lokacija: Kaštel Lukšić
Postovi: 1,158
Citiraj:
Autor Prleos7 Pregled postova
Ne prolazi mi registracija VoIP usluge. Imam username i pass, SIP server: ims.t-com.hr, vlan 101 je podešen iz routera prema switchu pa na uređaj...

Negdje griješim ali ne znam gdje...
Vrsta veze mora biti DHCP sa točnim DNSom.

A tek onda slažeš SIP parametre.
Ako ti i dalje neprolazi VoIP auth. onda imaš neispravne VoIP username i password.


Citiraj:
Autor Prleos7 Pregled postova
vlan 101 je podešen iz routera prema switchu pa na uređaj...

Negdje griješim ali ne znam gdje...
Ne,ne i NE.
Nemožeš iza ISP routera ili svoga staviti managed switch pa taggat VLANove.
To neide tako.

Moraš na ONT uštekat LAN kabelom Managed Switch pa tek onda na njemu konfiguriraš VLANove.

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk
__________________
Pošten trgovac:
1,2,

Zadnje izmijenjeno od: Karlo666. Jučer u 17:51.
Karlo666 je online   Reply With Quote
Staro Jučer, 18:42   #5502
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 21,506
Točno.
Ne sjećam se da je kolega naveo koji switch ima tj. sa koliko portova.
Ako je veći / sa više portova možeš na istom "ukrast" 3 porta za prosljediti Vlan - ove.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro Jučer, 20:27   #5503
Blagus
Premium
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 406
Kolega je napisao da ima svoj ruter i nije spominjao ISP-ovu opremu:


Citiraj:
Autor Prleos7 Pregled postova
Pozdrav!

Imam optički internet HTa, router Firewalla Purple spojen na switch TL-SG1210MPE. Sve radi savršeno, ali spojio bih sad fiksni telefon. Postoji li opcija kako to napraviti i da li mi netko može dati uputstva.... Možda i neki IP telefon, samo da mi radi fiksni broj preko te opreme...

Hvala

Svejedno, premalo informacija imamo, koja je greška, jel VoIP oprema dobila IP, itd.
Blagus je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 20:28   #5504
Prleos7
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2020
Lokacija: Osijek
Postovi: 11
Citiraj:
Autor Karlo666 Pregled postova
Vrsta veze mora biti DHCP sa točnim DNSom.

A tek onda slažeš SIP parametre.
Ako ti i dalje neprolazi VoIP auth. onda imaš neispravne VoIP username i password.


Vrsta veze je DHCP, ali ne znam koji točno DNS mora biti.

Ne,ne i NE.
Nemožeš iza ISP routera ili svoga staviti managed switch pa taggat VLANove.
To neide tako.

Moraš na ONT uštekat LAN kabelom Managed Switch pa tek onda na njemu konfiguriraš VLANove.

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk
Nemam ISP router. Direktno ONT na switch iskreno ne razumijem. Evo slike u privitku kako sam napravio...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Slika.jpg‎
Views:	44
Size:	109.1 kB
ID:	25830   Click image for larger version

Name:	Slika2.jpg‎
Views:	28
Size:	30.5 kB
ID:	25831  
Prleos7 je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 20:35   #5505
Prleos7
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2020
Lokacija: Osijek
Postovi: 11
Citiraj:
Autor Blagus Pregled postova
Kolega je napisao da ima svoj ruter i nije spominjao ISP-ovu opremu:





Svejedno, premalo informacija imamo, koja je greška, jel VoIP oprema dobila IP, itd.
Evo slike iz VoIP telefona... Ima još brdo postavki ali ovo su neke osnovne..
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Slika3.jpg‎
Views:	35
Size:	89.3 kB
ID:	25832   Click image for larger version

Name:	Slika4.jpg‎
Views:	28
Size:	104.7 kB
ID:	25833  
Prleos7 je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 20:50   #5506
Karlo666
Premium
Moj komp
 
Karlo666's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2010
Lokacija: Kaštel Lukšić
Postovi: 1,158
Citiraj:
Autor Prleos7 Pregled postova
Evo slike iz VoIP telefona... Ima još brdo postavki ali ovo su neke osnovne..
Slika 3 DNS je netočan.
Točni DNSovi su

DNS1 ---> 10.24.13.4

DNS2 ---> 10.23.1.4

Moraš i Display Name popuniti sa svojim brojem telefona

+385xxxxxxxxx

Postavi mu i VLAN ID od VoIPa(nemoj ostavljat 0)

Na Managed Switchu postavi VLAN ID od VoIPa na jedan od LAN portova i na taj uštekaj svoju VoIP opremu.


Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk
__________________
Pošten trgovac:
1,2,

Zadnje izmijenjeno od: Karlo666. Jučer u 21:00.
Karlo666 je online   Reply With Quote
Staro Danas, 14:34   #5507
Prleos7
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2020
Lokacija: Osijek
Postovi: 11
Pokušao sam sve navedeno ali ne ide... Upisao sve postavke i nakon što WAN port telefona stavim u VLAN 101 telefon se resetira. Nakon toga više nije u mom NATu nego dobije IP TCOMa (10.185.xxx.xxx). Oba porta su mi tagged (slike od ranije gdje je jedan bio tagged a jedan untagged) i opet ne radi. Mislim da nije problem u mreži nego u samim pristupnim postavkama. Username sam pokušao na dva načina:
1. username
2. username@ims.t-com.hr

Uvijek mi piše registration failed ko accounta...

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. Danas u 15:59.
Prleos7 je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 15:57   #5508
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 21,506
I dalje nam nisi točno definirao koju custom opremu imaš ?
Za probu možeš voIp telefon spojiti samog direktno na ONT i vidjeti jeli se spojio,
ako nije nešto je krivo postavljeno.
Kada tako proradi onda samo trebaš ispravno proslijediti Vlan - ove kroz managment switch,
već smo rekli da mora ići: ONT > managment switch >
a) Router
b) VoIp tel.


EDIT: Logično i normalno da Tel. nije u "tvom NAT - u" nego je u njihovom ......
Nikky je online   Reply With Quote
Staro Danas, 17:14   #5509
Prleos7
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2020
Lokacija: Osijek
Postovi: 11
Spojio direktno IP telefon na ONT i opet je registration failed. Do username i passworda sigurno nije jer je Karlo666 probao na svojoj opremi sa mojim podacima i sve radi. Nešto je u postavkama samog voip telefona, ali nisam uspio otkriti što točno... Sutra ću vidjeti sa kolegom u TCOMu kojeg poznam da li ima kakvu ideju....

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. Danas u 18:32.
Prleos7 je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 18:36   #5510
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 21,506
A treba pronaći šta ga muči / gdje je greška .... bilo je slučajeva da iz nekog razloga neće da proradi i kad sve parametre ispravno uneseš ...
Nikky je online   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na