|
![]() |
#2461 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Zasto bi oni tebi odobrili kredit sa kamatom od cca 2.5%, a ti ces za visak kupiti auto? Jasno ti je da u rekapitulaciji za pojedine radove mozes napisati sto god zelis, bez kolicina i jedinicne cijene stavki, nema sanse da provijeris (osim ako nemaju 4 vrste inzenjera koji ce pregledat tvoj glavni projekt). Sent from my SM-S926B using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2463 | |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Bas sam u fazi trazenja kredita za izgradnju, svi nude po kamati 2.8-2.89%. Jedino glupa rba uopce nema u ponudi takav kredit. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2464 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Da se nastavim na svoju trakavicu sa HPB-om. Znači od 8.3. kad sam predao svu dokumentaciju za stambeni kredit još mi nisu odobrili. Njihovim rječnikom: šokirali smo se kad smo otkrili da ste suvlasnik u obrtu (inače imam plaću u drugoj firmi koja mi zadovoljava kreditnu sposobnost bez obrta, koji usput rečeno dobro radi). Onda je krenulo istraživanje obrta uz češljanje podataka po OIB-u moje partnerice u obrtu starih 15-20 godina. Imala je davno firmu koja je otišla u stečaj i milion pitanja i objašnjavanja zbog toga, mi se nismo ni znali onda, naravno. Znači nema riječi i psovki koje bi mogle opisat kaj su sve sjebali jer to traje već 3 mjeseca od mojeg prvog odlaska u banku. Oni su prvi snizili kamatu, tu smo pričali o tome ako se sjećate. Mislio sam mjesec dana max za sve riješit, planirao neke daljnje investicije na nekretnini, ali ne. Ja ne znam da li je to zato jer je državna banka pa su djelatnici za ku*ac ili je neki drugi razlog. Uglavnom, vrlo loše iskustvo. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2465 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Sranje je, ali možda se to tebi tako ne čini ali imat obrt na sebi (pa i polovicu) je ogromna stvar za banku. Nije u pitanju kreditna sposobnost nego odgovaranje osobnom imovinom za dugove obrta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2466 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Shvaćam to, ali niko nije postavio pitanje da li sam povezan s kakvim pravnim osobama, pretpostavio sam da im je nebitno. Očito nije, a ta ženska koja je radila određivanje kreditne sposobnosti je taj dan duhom bila odsutna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2467 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Meni sasvim logično da bi ih takvo nešto moralo zanimati, ali nelogično da nisu postavili pravovremeno pitanje. Kad ideš na HZZ pitaju te jedno bar 3x za obrte, apartmane i ostalo ![]()
![]() |
#2468 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
ne bi ju dobro naguzio, nego ju je sigurno kad je otisao kredit u obradu / odobravanje, pa je netko pitao "a obrt?" |
![]() |
![]() |
![]() |
#2469 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Ovo gore su mi komentirali članovi obitelji zaposleni u dvije različite banke Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2471 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |