Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 15.01.2022., 21:15   #1261
the chosen one
Premium
 
the chosen one's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 428
Ekipa jel koristi netko od vas "TV za van"?
Maloprije se ulogirao sa laptopom, htio staviti i na mob i kaže da je iskorišten max. br. licenci.
Pa sam izbrisao laptop iz korisničkog računa, odlogirao se i sad mi javlja grešku da je prijavljeni max broj uređaja pa se ne mogu prijaviti ni laptopom ni mob (dvije su već iskorištene licence

Koliko dugo traje reset toga pa da se mogu ulogirati ponovno?
the chosen one je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2022., 21:24   #1262
BlackDwarf
BIND SOFT d.o.o.
Moj komp
 
BlackDwarf's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Novska
Postovi: 2,085
Kad obrises nakon 1h mozes prijavit novi uredaj.

Sent from my RMX2002 using Tapatalk
BlackDwarf je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2022., 21:25   #1263
the chosen one
Premium
 
the chosen one's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 428
Citiraj:
Autor BlackDwarf Pregled postova
Kad obrises nakon 1h mozes prijavit novi uredaj.

Sent from my RMX2002 using Tapatalk
Znači ništa od tekme večeras
the chosen one je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2022., 08:14   #1264
71m363nd3r
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2
Napokon je stigla A1 Optika u kvartu.
I nakon par dana sam dobio ponudu za privatnog korisnika optika+tel. za 149kn. (200/100)

Primamljivo u jednu ruku ali me muci ovaj fair use, i šrot A1 router.
Imam par problema, prvo htio bi da mi se optika vuce po postojecem telefonskom stupu, a ne sa strujnog stupa jer kada smo gradili kucu platili smo masno da nam struja ide pod zemljom a ne da nam se spaja na krov, tako da bi zahtjevali da nam optika ide na predvideno mjesto kao i do sada jer imamo buržirano sve.

Reci te mi malo o ovom fair usage.u jer to bi mi mogao biti najveci problem jer trenutno imam 35Mbps i natucem mj. 400GB prometa bez bad.a
Jel se taj dio da ispregovarati?
Sto se da ispregovarati uopce?

Hvala

Zadnje izmijenjeno od: 71m363nd3r. 20.01.2022. u 08:30.
71m363nd3r je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2022., 13:37   #1265
kopija
DIY DILETANT
 
kopija's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Čistilište
Postovi: 2,099
Ja natučem 4TB bez beda na istoj brzini.
Mislim da nebude išlo preko telefonskog stupa jer je u vlasništvu Tcoma.
Nejde cijena niže od 149.
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2022., 14:22   #1266
brunci-vg
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: vel.gorica
Postovi: 286
I meni se nudi optika za kucu, koliko ide kod vipa tel+tv+net cca?
Nude otkup penala rekli su da ce javiti

Poslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk
brunci-vg je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2022., 09:17   #1267
targsx
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: zagreb
Postovi: 6
Imas PM

Citiraj:
Autor robimarko-bug Pregled postova
Ja sam koristio Ubiquiti Nano G jedno vrijeme na A1 optici.
A1 koristi samo serial za autentikaciju, password je prazan.
Tako da samo promijeniš serial i prolazi, odustao sam od Nano G-a isključivo jer konjine još uvijek nemaju IGMP da radi pa mi IPTV ne radi.

Ja sam imao setup gdje mi je Nano G samo u bridgeu bio, iza je RB4011 terminirao internet a preko bridgea sam imao VLAN za VoIP na Huaweia pušten i to je radilo bez problema.

Nano G iz nepoznatog razloga ima pokidan Broadcom IGMP proxy config kojeg nikako nisam uspio natjerati da radi jer forcea IGMPv3 a A1 koristi IGMPv2 i još par stvari.
targsx je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2022., 15:28   #1268
Keano16
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 766
Produzio ja danas ugovor. Dosta elegantno proslo, 20 kn skuplje (ali bolja mobilna tarifa i bolja brzina optickog interneta) + mobitel vrijednosti cca. 1500 kn na Njuskalu koju cu naravno odmah prodati.

No, da idemo na temu optike.

Vec su me dignuli na 1Gbit brzinu (vidim po upladu koji je jako skocio). No, download mi i dalje ne prelazi 500Mbit.

Koliko vidim po specifikacijama, HG8245Q2 podrzava 1Gbit.

Sto dalje?
Keano16 je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2022., 15:36   #1269
deda.cro
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2009
Lokacija: Sesvete
Postovi: 88
Citiraj:
Autor Keano16 Pregled postova
Vec su me dignuli na 1Gbit brzinu (vidim po upladu koji je jako skocio). No, download mi i dalje ne prelazi 500Mbit.

Koliko vidim po specifikacijama, HG8245Q2 podrzava 1Gbit.

Sto dalje?

Prijavi smetnju podršci. Dogodilo se i meni, ali je relativno brzo bilo riješeno.
deda.cro je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2022., 15:37   #1270
Keano16
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 766
Hvala

E sad cete se svi smijati (neki mozda i zaplakati). Upalio i ugasio router i proradila full brzina. Tko kaze da fore iz SZK "ne rade". Haha!
Keano16 je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2022., 15:51   #1271
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,632
HeHeHe.., sad mozes radit u njihovoj SZK, jer si polozio prijemni
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2022., 19:45   #1272
kopija
DIY DILETANT
 
kopija's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Čistilište
Postovi: 2,099
Mene je to isto zbunjivalo, pao mi DL na 100mbps, reset rutera riješio.
Pa se počelo ponavljat, reset rutera nije više pomagao.
Skužio da je problem bio u mrežnoj kartici, isključio "automatic link negotioation" ili tak nešto, treba stavit na gigabit umjesto na automatik.
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2022., 19:54   #1273
Keano16
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 766
Ja sam sada na 800/300... Zadovoljan sam, bitno mi je da imam dobar upload
Keano16 je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2022., 09:48   #1274
madox
Premium
Moj komp
 
madox's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 174
Bok ekipa...

Kroz neko vrijeme se moram seliti i na novoj lokaciji imam dostupnu optiku.

Trenutno koristim od a1 kabelski internet docsis 3.1 preko fritza u bridge modu iza kojeg je mikrotik.

Čitao sam po forumima dosta oprečnih informacija o stavljanju huawei rutera u bridge.

Dakle pitanje....ide li optički ruter u bridge (da/ne), ako da kako to izvesti, a ako ne da li mogu otpičku nit puknut u mikrotikov sfp pa dalje konfa direkt na mikrotiku (da li je to netko izveo)?

Za info...radilo bi se samo o internet paketu....bez Tv-a i viop-a

Hvala
madox je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2022., 12:09   #1275
Karlo666
Premium
Moj komp
 
Karlo666's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2010
Lokacija: Kaštel Lukšić
Postovi: 1,018
Citiraj:
Autor madox Pregled postova
Bok ekipa...



Kroz neko vrijeme se moram seliti i na novoj lokaciji imam dostupnu optiku.



Trenutno koristim od a1 kabelski internet docsis 3.1 preko fritza u bridge modu iza kojeg je mikrotik.



Čitao sam po forumima dosta oprečnih informacija o stavljanju huawei rutera u bridge.



Dakle pitanje....ide li optički ruter u bridge (da/ne), ako da kako to izvesti, a ako ne da li mogu otpičku nit puknut u mikrotikov sfp pa dalje konfa direkt na mikrotiku (da li je to netko izveo)?



Za info...radilo bi se samo o internet paketu....bez Tv-a i viop-a



Hvala
Već ih je netko na A1 forumu kritizirao radi nemogućnosti bridge modea.
Huawei EchoLife se nemože prebaciti u bridge mode čak i sam Huawei to veli na svojoj support stranici.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
__________________
Pošten trgovac:
1,2,
Karlo666 je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2022., 13:13   #1276
targsx
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: zagreb
Postovi: 6
Ovo nije u potpunosti tocno.
Ako routeru iskopcas opticki kabel i factory ga resetiras mozes se logirati sa telecomadmin accountom te uredno dobijes full access i opciju za bridge mode.

No cijela prica pada u vodu cim vratis optiku u router, auto provisioning od strane A1 vraca pricu na pocetak i postavlja inicijalne postavke.

Dakle ovo je iskljucivo odluka i postavka koju iz nekog razloga forsira A1.


Citiraj:
Autor Karlo666 Pregled postova
Već ih je netko na A1 forumu kritizirao radi nemogućnosti bridge modea.
Huawei EchoLife se nemože prebaciti u bridge mode čak i sam Huawei to veli na svojoj support stranici.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
targsx je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2022., 13:22   #1277
madox
Premium
Moj komp
 
madox's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 174
Nije mi jasna baš ta odluka da ne žele dati bridge mode, kada svi ostali modemi koje sam od njih imao rade u bridge-u...uključujući i zadnji fritz na kabelu.

Ok...pod pretpostavkom da ne ide u bridge...meni mikrotik drži cijelu mrežu, VPN itd itd...kako se domoći vanjske ip adrese?

Da li je netko uspio upogonit mikrotik direktno s optičkim kabelom izbacivši huawei....govorim o samo internet usluzi....
madox je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2022., 13:35   #1278
Thermaltake
1
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,121
Da li ako ih trazim da mi prebace huaweia u bridge mode mogu i dalje telefon i tv imat konfiguriran preko huaweia, a da mi preko asusa mog samo net bude ?
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2022., 13:37   #1279
targsx
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: zagreb
Postovi: 6
Ovo su neke opcije:
Mozes na Huaweiu postaviti DMZ pa iza staviti Mikrotik (kod mene je trenutno tako).

Mozes uzeti Ubiquiti nano ili loco ufiber koji navodno rade na A1 optici i onda prebaciti u bridge pa na mikrotik.

Sto se tice SFPa za Mikrotik, to je i meni najzanimljivija opcija i postoje rjesenja kao sto su MA5671A no zahtjeva puno prtljanja oko prilagodbe. Imas puno informacija na openwrt forumu, progooglaj.

Citiraj:
Autor madox Pregled postova
Nije mi jasna baš ta odluka da ne žele dati bridge mode, kada svi ostali modemi koje sam od njih imao rade u bridge-u...uključujući i zadnji fritz na kabelu.

Ok...pod pretpostavkom da ne ide u bridge...meni mikrotik drži cijelu mrežu, VPN itd itd...kako se domoći vanjske ip adrese?

Da li je netko uspio upogonit mikrotik direktno s optičkim kabelom izbacivši huawei....govorim o samo internet usluzi....
targsx je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2022., 13:39   #1280
targsx
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: zagreb
Postovi: 6
Sve je to tehnicki izvedivo, no oni to trenutno ne zele/ne znaju omoguciti.


Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
Da li ako ih trazim da mi prebace huaweia u bridge mode mogu i dalje telefon i tv imat konfiguriran preko huaweia, a da mi preko asusa mog samo net bude ?
targsx je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2022., 14:17   #1281
madox
Premium
Moj komp
 
madox's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 174
Citiraj:
Autor targsx Pregled postova
Ovo su neke opcije:
Mozes na Huaweiu postaviti DMZ pa iza staviti Mikrotik (kod mene je trenutno tako).
Da li to znači da na mikrotiku imaš javnu ip adresu?
madox je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2022., 14:20   #1282
targsx
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: zagreb
Postovi: 6
Citiraj:
Autor madox Pregled postova
Da li to znači da na mikrotiku imaš javnu ip adresu?

Ne, imas lokalnu od Huaweia ali svi portovi su forwardani na Mikrotik.
targsx je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2022., 14:31   #1283
deda.cro
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2009
Lokacija: Sesvete
Postovi: 88
Citiraj:
Autor targsx Pregled postova
Ne, imas lokalnu od Huaweia ali svi portovi su forwardani na Mikrotik.

Također koristim DMZ i onda noip servis za pristup na svoj router. Sve šljaka.
deda.cro je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2022., 15:40   #1284
Marko :)
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2016
Lokacija: Unknown
Postovi: 264
Citiraj:
Autor targsx Pregled postova
Ovo su neke opcije:
Mozes na Huaweiu postaviti DMZ pa iza staviti Mikrotik (kod mene je trenutno tako).

Mozes uzeti Ubiquiti nano ili loco ufiber koji navodno rade na A1 optici i onda prebaciti u bridge pa na mikrotik.

Sto se tice SFPa za Mikrotik, to je i meni najzanimljivija opcija i postoje rjesenja kao sto su MA5671A no zahtjeva puno prtljanja oko prilagodbe. Imas puno informacija na openwrt forumu, progooglaj.
Citiraj:
Autor deda.cro Pregled postova
Također koristim DMZ i onda noip servis za pristup na svoj router. Sve šljaka.
Treba li još nešto namjestiti na Huaweiju ako koristimo vlastiti router ili samo taj DMZ? Wi-Fi je već, naravno, isključen.
Marko :) je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2022., 17:46   #1285
deda.cro
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2009
Lokacija: Sesvete
Postovi: 88
Citiraj:
Autor Marko :) Pregled postova
Treba li još nešto namjestiti na Huaweiju ako koristimo vlastiti router ili samo taj DMZ? Wi-Fi je već, naravno, isključen.

Ja sam samo to dvoje, čak ni DHCP nisam gasio, nego sam svom routeru stavio fiksnu lokalnu IP i pustio DMZ.
deda.cro je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2022., 10:36   #1286
marin123
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2022
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 16
Može li mi netko objasniti koje su to prednosti stalnog pristupa internetu da opravda toliku cijenu. Naime vidio sam ponudu gdje A1 nudi stalni pristup internetu brzine 50/50 po cijeni od cca 2000 kn s PDV-om mjesečno i to ugovorna obveza minimalno 24 mjeseca.

Koja je to logika ako u isto vrijeme nude kućnim korisnicima 1Gbps/500Mbps za 10 puta manju cijenu.
Na 50Mbps niti možeš server staviti niti bilo što da bi po meni opravdalo tako veliku cijenu, 50 000 kn za 2 godine.
marin123 je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2022., 10:38   #1287
Libertus
Premium
 
Libertus's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 1,858
Isto ti je kod HT-a. Kućanstvo 1Gbit/500Mbit cca 200kn s PDVom.
Za poslovne korisnike 500/500 cca 5000kn bez PDV-a.
Libertus je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2022., 10:52   #1288
marin123
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2022
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 16
Citiraj:
Autor Libertus Pregled postova
Isto ti je kod HT-a. Kućanstvo 1Gbit/500Mbit cca 200kn s PDVom.
Za poslovne korisnike 500/500 cca 5000kn bez PDV-a.
Al što je to da vrijedi toliku razliku, pa nisu to mali novci?
Znači to mora biti baš nekakak ogroman benefit da vrijedi 10 puta razlike u cijeni, a to mi je teško zamisliti na brzini 50/50
marin123 je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2022., 11:15   #1289
Odinarius
All-rounder
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 847
Možda statična IP adresa, plus podrška za poslovne korisnike koja je svjetlosnim godinama ispred one za kućanstva?
Odinarius je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2022., 11:40   #1290
marin123
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2022
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 16
Citiraj:
Autor Odinarius Pregled postova
Možda statična IP adresa, plus podrška za poslovne korisnike koja je svjetlosnim godinama ispred one za kućanstva?
Statički IP dobiješ za 50 kn/mj (Telemach npr.)

Ako govorimo o brzinima od 500/500 onda je ta razlika i 30 puta veća u cijeni. Znači nenormalno mi je da za tu razliku dobiješ samo "bolju korisničku podršku"
Kako je riječ o optici, a ne o bakru realno da s podrškom nećeš i tako imati posla ako je u startu sve dobro postavljeno.
marin123 je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na