|
![]() |
#31 | ||
IM
Datum registracije: Nov 2010
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() ugl CSM enabled, i imam opciju boot birati immedju uefi i legacy (nebitno je), ali i dalje nemam opciju sta ce bootati, disk ili windows boot manager, ali koliko sam citao to nema veze mora to sve raditi kako treba, po default bios postavkama Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 19.03.2023. u 02:34. Razlog: spojeni postovi |
||
![]() |
![]() |
#32 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Rekao sam ti već, reinstall windowsa s opcijom da ti sačuva sve aplikacije. Gotovo za 10 minuta i nista nisi izgubio od aplikacija i trenutnih podešenja. Mogao si to već 10x odraditi za ovo vrijeme dok prckas po BIOS-u i šalješ slike ekrana. Pitaš za savjet, ja ti kažem da sam imao identičan slučaj i kako sam ga riješio, a ti nećeš aplicirati moj prijedlog rješenja da vidimo pomaže li. Poslano s mog Samsung S21 Ultra koristeći Tapatalk
![]() |
#33 |
IM
|
budem, mrzi me sad skidati win |
![]() |
![]() |
#35 | |
IM
|
Citiraj:
inace koristim piratski win (s piratesbaya), njega sam koristio i na starom pc, ne volim kad stinem ovu legalnu verziju, bude dosta drugacija, i bude onaj login screen kojeg ne mogu maknuti, probao sam svasta, uvijek trazi da upises sifru, i to iritira ![]() |
|
![]() |
![]() |
#36 |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
The Pirate Bay je odavno propal, tak da ko zna kakvu točno i čiju verziju Windowsa imaš, ali skroz legalna i ničim zagađena je dostupna na službenim Microsoft stranicama, a ako trebaš ključ za aktivaciju i to možeš na legalan način riješiti. Login screen koji te traži nekakvu šifru (koju nisi sam podesil) ne postoji u službenim Windows OS verzijama kakve se mogu bez problema skinuti s Microsoft stranica, a čak i da i ne aktiviraš OS, opet imaš funkcionalni sustav. Trebal si odmah reći kakav OS imaš, jer downgrade BIOS-a i sve ovo kaj je dosad rečeno, na kraju nema efekta, ako ti koristiš neku skroz čudnu Windows verziju. I prilikom instalacije, odaberi Local account, umjesto Microsoft (Live) Account fora koje non-stop forsiraju, da ne ispadne da je to "login screen koji traži šifru". ![]()
AMD Ryzen 7 Pro 4750G + Vega iGPU | be quiet! Pure Rock 2 Black | MSI B450 Tomahawk Max II | 32GB G.Skill DDR4-2666 Value | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Corsair CX450M Zadnje izmijenjeno od: The Exiled. 18.03.2023. u 22:47. |
![]() |
![]() |
#37 |
IM
|
Jbg ne znam, znam da sam doma svojima na laptop skidao tu sluzbenu legalnu verziju i nikako nisam mogao maknuti login... sto se tice windowsa, ne znam koju imam, to sam skinio jos 2018, al sam dao da updejta na full novu verziju, plus bio mi se izbacio onaj watermark da aktiviram, al sam to uklonio vidim da je jucer izasao novi bios za moju plocu pa probam njega |
![]() |
![]() |
#38 |
McG
|
Velim ti, imaš službenu i legalnu verziju Windowsa dostupnu na službenim stranicama.
AMD Ryzen 7 Pro 4750G + Vega iGPU | be quiet! Pure Rock 2 Black | MSI B450 Tomahawk Max II | 32GB G.Skill DDR4-2666 Value | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Corsair CX450M |
![]() |
![]() |
#39 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Ili recimo probaj sve iskopcati osim harda pa vidjeti: https://www.gigabyte.com/lu/Support/FAQ/348 |
|
![]() |
![]() |
#40 |
McG
|
Da i ja sam mu CSM napomenul, ali eto - na kraju ispada da ni to ne radi, a Windows OS je neka kućna radionica iz PiraCkog Zaljeva. ![]()
AMD Ryzen 7 Pro 4750G + Vega iGPU | be quiet! Pure Rock 2 Black | MSI B450 Tomahawk Max II | 32GB G.Skill DDR4-2666 Value | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Corsair CX450M |
![]() |
![]() |
#41 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
A za koji vrag da ide downgradeat bios? I CSM treba pustit na Disabled i instalirati Windowse u UEFI modu, a ne u legacyu. A sto se tice tih Windowsa sa svakakvih stranica i verzije iz 2018. - napravi si uslugu i izbrisi ih. Upises u Google windows 10 download i skines tool sa official ms stranice. Ako ga ne mozes aktivirati imas kljuc za 5 dolara na ebayu... |
![]() |
![]() |
#42 |
IM
|
Kao sto rekoh, ti windowsi mi se ne svidjaju zbog tog sto moras upisati key svaki put kad ulazi. Nisam nikako mogao to maknuti, sve zivo sam probao, uvijek se vracalo ![]() inace bih ih koristio Ali budem skinio pa probao.. nije problem kupiti key, ali da li se moze i nekak za dzabe aktivirat? (jbg skrt sam ![]() ali, da, 99% sam siguran da je nesto do windowsa, da nije nista bios ili hardverski, garantiram da je prije sve bilo ok. Vjerojatno su neki updatei sjebali stvar |
![]() |
![]() |
#43 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nema džabe ni kod stare babe. Em si škrt, em štancaš poruke u nizu umjesto da koristiš edit/multiquote. Kad se odškrtiš i instaliraš jedinu pravu verziju Windowsa, javi se.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
#44 |
IM
|
Spori boot - rjesenje
Posto je druga tema lockana, samo da javim da sam rijesio.. Preinstalirao sam windows (samo update, nisam formatirao). preko Media creation toola, i popravilo se. Boota savrseno, u doslovno 5 sekundi fala |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|