|
![]() |
#1141 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Ostavi prazno. Jedino ako ti crkne veza prema piholeu onda ne buš mogao na internet pa znam ostaviti na dns2 barem neki drugi dns tipa google ili kao što je kolega naveo gore. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1142 |
Registered User
Datum registracije: May 2014
|
onda da stavim nesto tipa 8888? Hoce li i dalje blokirati reklame ako stavim dns 2 google? Zasto bih ostavio prazno? Dalje, sta isto da radim za kamere. Imam 3 kamere preko rtmp koda i zelim da svaki put kad mi se upali pi da pi hole radi u pozadini a 3 kamere da se pokazu na ekranu split screen, kako to namestiti? Zadnje izmijenjeno od: fostes. 25.01.2023. u 08:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1144 |
Registered User
Datum registracije: May 2014
|
Takodjer imam problem jednostavno mi zasteka pi, ili mis ne reaguje pa moram da izbacim i ubacim usb opet. Mada mis je na wifi pa mozda zbog toga, logitech, ali na pc radi ok. Mozda je to do power adaptera? Moze li se koristiti neki sa telefona? Tipa ovako nesto: https://www.multicom.me/mobilni-tele...0--104952.html https://www.multicom.me/mobilni-tele...90-103789.html https://www.multicom.me/mobilni-tele...rni-99903.html Moze li neki jaci tipa 30w i slicno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1151 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Trojka se nadje teze od cetvorke (ja ga nisam vidio duuugo u ponudi). Jos je lakse naci zero 2w (isti soc) ako ti ne smeta samo pola gige ram-a i manjak portova. Meni je 2w sa eth adapterom zamijenio 3b u par slucajeva. Neki dan sam prodao rpi3, a za rpi4 me nitko nije ni pitao (prodavao sam ili jedan ili drugi pa koji prije ode).
![]() |
![]() |
#1152 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Sibni mi sto nudis. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1153 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Kuzim. Cisto informativno ako koga bude zanimalo, 2W + TP-Link UE300 + ovaj usb adapter rade bez greske: https://botland.store/usb-20-cables/...422312190.html
![]() |
![]() |
#1155 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Ima li netko ideju zašto ne mogu u cronu pokrenuti ovu skriptu? https://confluence.jaytaala.com/disp...ux+Openconnect Skripta mi se normalno odrađuje kad ju okinem ručno: sudo ./vpn.sh & Ali na bilo koji način da ju pokrenem automatski kod boota, nema šanse. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1157 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Kod mene je VPN složen kroz network dispatcher... Code:
cat /etc/NetworkManager/dispatcher.d/vpn-up #!/bin/bash REQUIRED_CONNECTION_NAME="netplan-eth0" VPN_CONNECTION_NAME="Windscribe" activ_con=$(nmcli c s --active | grep "${REQUIRED_CONNECTION_NAME}") activ_vpn=$(nmcli c s --active | grep "${VPN_CONNECTION_NAME}") if [ "${activ_con}" -a ! "${activ_vpn}" ]; then nmcli con up id "${VPN_CONNECTION_NAME}" fi
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1158 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1159 | |||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Code:
@reboot sudo bash ./vpn.sh & Normalno okidam kroz terminal sa: Code:
sudo ./vpn.sh & Citiraj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#1160 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Aha, to je skripta koja nešto odradi i gotovo. Nisam ju zapravo ni pogledao. Vidim da pokušavaš sudo u crontabu. Nisam expert ali mislim da to nije baš ok. sudo crontab -e tamo kreiraš job (bez sudo): /bin/bash -c '/home/user/vpn.sh' makneš sudo iz skripte Za svaki slučaj pitaj u Linux grupi, ima tamo znalaca |
![]() |
![]() |
![]() |
#1162 |
Premium
|
U principu sam sad tek skužio, kad zatvorim ssh/terminal pukne i VPN konekcija. Tako da ovo neće baš ići. U principu sam složio da na bilo koju mrežu dođem, spojim RPI kabelom. RPI wifi je AP na koji se spojim i imam VPN konekciju prema serveru. I to sve skupa radi, dok god je ssh aktivan, zatvorim ssh. Ne nalazim na netu nekog riješenja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1163 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Ako koristis Windscribe, on ima svoju naredbu. Kad se jednom starta, starta se sam nakon reboota. A za pokrenuti program u pozadini i da ostane nakon sto je ssh disconnected, dodaj & na kraj.
![]() |
#1164 |
Premium
|
Kačim se na Cisco Firepower firewall. I taj dio openconnect odrađuje dobro. EDIT: Da ostane skripta aktivna kad ugasim SSH konekciju je riješeno sa screen-om. (thx Dule u linux podforumu). Ali kao što sam i tamo napisao, sad riješiti da se screen sam pokrene, pa u tom screenu skripta, hm ![]() Zadnje izmijenjeno od: Kruno M. 28.02.2023. u 20:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1165 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |