Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 01.07.2013., 12:15   #2911
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
iskreno, meni ni netreba više featuresa na ajfonu (ovo je subjektivno). uvođenje control centra je super, ostalo sve ko na ajfonu 2G, meni to paše jer više ni netrebam..

kako misliš nema promjene u načinu korištenja, pa način korištenja ajfona je jednostavan i tako će valjda zauvijek ostati
Staro 01.07.2013., 14:06   #2912
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
vlasnici petice, jel vam draina bateriju preko noći? meni ode 3-4%, pitam jer sa četvorkom nije ništa drainalo
(cellular data off, location services off)
Kako misliš jel draina? To što ti ode 3/4% ili se nekome prazni puno?
Meni baterija traje duže nego na četvorci. Četvorku sam morao svaki dan puniti, a petica izdrži duže. Kod mene je stalno upaljen 3G/WiFi zbog posla.
Naravno, ovo sve je sa 6.1sw.

Mob je restoran i ponovno jb-an, jer je prvi put "curila" baterija. Nešto, očito, nije štimalo sa jb-om prvi put.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.07.2013., 14:09   #2913
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

na četvorci sam otišo spavat recimo sa 60% i probudim se sa 60%, na petici padne par posto
Staro 01.07.2013., 14:22   #2914
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
na četvorci sam otišo spavat recimo sa 60% i probudim se sa 60%, na petici padne par posto
Jel nije logično da malo potroši preko noći?
Ipak se sanja i troši energija .
Staro 01.07.2013., 15:14   #2915
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

ma znam da je, na androidu mi je još više..samo pitam jer na četvorci nije trošilo niš
Staro 02.07.2013., 00:35   #2916
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

vi koji ste na beti, jel moguće manualno updejtavat aplikacije ili je automatski sve?
Staro 02.07.2013., 01:48   #2917
rak21
COD2 expert
Moj komp

rak21's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
vi koji ste na beti, jel moguće manualno updejtavat aplikacije ili je automatski sve?
moze se iskljuciti auto update..
rak21 je offline  
Staro 08.07.2013., 23:22   #2918
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

mamutarka je offline  
Staro 09.07.2013., 12:35   #2919
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Desilo se nezamislivo… Nakon 4 i pol? godine prešo sam na Android.

A bio sam najveći Appleovac…

Moj doživljaj iOS7 - iOS6 skin sa control centerom. I to na mjestima ne baš najbolji skin. Previše pastela… A ove prozirne stvari su mi jednostavno odvratne (one koje su potamnili su ok). ANIMACIJE - odvratno spore.
IcyTexx je offline  
Staro 09.07.2013., 12:43   #2920
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

ja sam od 2008. na ajfonu i ove godine prešao na android, nakon 3mj se vratio nazad

Oglas
Staro 09.07.2013., 13:12   #2921
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
ja sam od 2008. na ajfonu i ove godine prešao na android, nakon 3mj se vratio nazad
A razlog je?

Čak i ja razmišljam s androida otić na ajfon..
Nisam imal priliku vidjet kak radi IOS..
zvonac je offline  
Staro 09.07.2013., 13:57   #2922
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

android je odlican, uzeo sam nexusa 4 znaci cisti najnoviji android kojem nemam zamjerke..ali nekako je toliko opcija i mogućnosti da se utopiš u svemu tome i skužio sam da ubiti želim jednostavnost. apple ecosystem mi je ipak draži, a razlog više je da sve google aplikacije rade savršeno, ako ne i bolje na iOSu (g+, gmail itd.), te build quality ajfona koji je ipak iznad svih (ovo je subjektivno)
Staro 09.07.2013., 20:27   #2923
rak21
COD2 expert
Moj komp

rak21's Avatar

Citiraj:
android je odlican, uzeo sam nexusa 4 znaci cisti najnoviji android kojem nemam zamjerke..ali nekako je toliko opcija i mogućnosti da se utopiš u svemu tome i skužio sam da ubiti želim jednostavnost. apple ecosystem mi je ipak draži, a razlog više je da sve google aplikacije rade savršeno, ako ne i bolje na iOSu (g+, gmail itd.), te build quality ajfona koji je ipak iznad svih (ovo je subjektivno)
I meni donekle odgovara ta ogranicenost iOS-a no zivcira me najvise pri stavljanju i reprodukcije multimedije, bez smeca od itunesa se mozes slikati.. Preko toga bi jos i presao ali preko sinhroniziranja sa samo 1 accountom i brisanjem svega ukoliko se ne drzi toga - puno teze..

Kvaliteta iphone.a je dugo vremena bila nedostizna, no HTC One je dokaz da se stvari pocinju mijenjati najbolje i za ljubitelje androida..

Citiraj:
Ja sam slican izlet pokusao prije par godina, sa 3gs presao na Google Nekus 1 (HTC) ali tada je android jos uvijek bio u povojima i nisam mogao preci preko laga i loseg rada browsera. Na android uredajima srednje pa navise klase toga vise nema..

Uglavnom, i sam razmisljam sto mi je ciniti, iphone 5 mi se ne svida, pogotovo to sto je na ogrebotine osjetljiv kao da je od maslaca. Čuvam uredaje i ne padaju mi no ip5 bi i se i meni ofucao..

Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Desilo se nezamislivo… Nakon 4 i pol? godine prešo sam na Android.

A bio sam najveći Appleovac…

Moj doživljaj iOS7 - iOS6 skin sa control centerom. I to na mjestima ne baš najbolji skin. Previše pastela… A ove prozirne stvari su mi jednostavno odvratne (one koje su potamnili su ok). ANIMACIJE - odvratno spore.
Dozivljaj iOS7 identican tvom, kao da sam na sestici ubacio neku temu preko winterboarda.. Prozirnost mi je OK ali animacije jesu prespore (moguce da to ubrzaju do finalne verzije..). Ne svida mi se plosnost i jednostavnost ikona, kad da su crtane bojicama, izgubio mi se hi-tech izgled u korist djecjih crtanki..

Sa kojeg si iphonea i na koji android presao?
rak21 je offline  
Staro 09.07.2013., 22:13   #2924
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Presao sam sa iPhonea 5 na HTC One.

Kvaliteta izrade iPhone 5 vs HTC One... One je još uvijek stepenicu-dvije ispod petice. Zašto? Sam materijal ne znači nužno visoku kvalitetu proizvodnje. Burazov crni One se je u dva tjedna izgulio deset puta jače nego moj iPhone 5 nakon 6 mjeseci. Nevjerojatno. Petica mi ima valjda 5 sicusnih ogrebotinica na onom rubu i to je to. Ako gledas izbliza vidi se srebrno, ali jako tesko je za skuzit - skoro ko nov je. Burazov One je tako izgreban da je iritantno! Moj crni One se zasad drži bez ogrebotine. Znači kvaliteta farbe/anodiziranja nije ista u dva ista modela uređaja. HTC-u aluminijske letvice iznad i ispod ekrana ne pašu kak se spada, jedna je pomaknuta toliko da se nužno jako ne vidi ali se jako osjeti pod prstom. Kad ga gledaš odozgora postoji "gap" između metala i plastike. Svaki iPhone 5 kojeg sam primio u ruku ne pati od tih bolesti, svi su mi bili savršeno isti i sklepani da ne mogu biti bolje.

Prije nisam htio ni pomirisat Android jer nije bio ni do koljena iOS-u. Najbitnije mi je koliko je "smooth" interface, koliko brzo odgovara inputu. Isto tako nisam našao mobitel koji zadovoljava prvi uvjet, a da je kvalitetan i da nije plastičan (khm, khm, Samy). Teško mi je bilo napravit prvi korak za prijelazak na Android jer sam sav u Apple ekosistemu. MacBook Pro, iPhone 5, iPad (prodao prije par mjeseci), Apple TV... A dao sam im i hrpe para za appove. MacBook će ostat još dugo uz mene, pa čak će mi i sljedeći tablet biti iPad. Ali mobitel zasad definitivno Android. Nakon valjda 5 godina korištenja iOS-a stvarno sam se zasitio. Imam osjećaj da je zadnji velik update bio iOS5. Malo geekam sad nad Androidom, uživam u svim mogućim opcijama. Uskoro ću i ROM mijenjat, CyanogenMod izgleda sick. Savršeno je smooth, nešto čime se je iOS jedini mogao ponositi godinama. Jako se veselim malim stvarima koje mogu sredit na Androidu, a na iOS-u su me izluđivale. Iznenadio sam se i sa appovima za Android. Istina je da iOS ima više appova i da ih je dosta kvalitetnije, ali Android polako dahće za vratom iOS-u. Konačno sam se odlučio prijeći na Android jer sam skužio da imam određene appove koje konstantno koristim i da hrpu ovih koje sam kupio zapravo ne koristim, a od istih njih na Androidu dobivam jednako ili više nego na iOS-u.

Bio sam dugo protiv velikih mobitela ali polako se navikavam na glomaznost Onea, na kraju mi lijepo paše!

Nisam još istražio dal mogu kalibrirat boje na Oneu, al vjerojatno se može. iPhone 5 me je izluđivao jer je njemu bijela boja meni bila žućkasta. Više volim hladniji ekran. Sve te sitnice kad se zbroje... Više uživam iako gubim iCloud kojeg ću, vjerujem, nadoknadit hakerajem i uživat još više u Oneu.

Zelim hrpu opcija, zelim malo prtljat po mobitelu. iOS je trenutno vise eye candy nego posten OS. Android na HTC Oneu mozes narihtat bez animacija, bez nepotrebnih gluposti koje me zivciraju, da radi savresno brzo i k tome fluidno... Trebalo im je samo 5 godina da me preobrate.

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 09.07.2013. u 22:30.
IcyTexx je offline  
Staro 09.07.2013., 22:38   #2925
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Kak ios na ip5 stoji po pitanju battery draina? Dal je kaj slabije neg na androidu?
zvonac je offline  
Staro 09.07.2013., 22:47   #2926
kvaju
Registered User

kvaju's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Koliko dugo koristiš One?

Ja sam prelazio na Android također, GalaxyS, NexusS, GNexus, i svaka čast Androidu, zaista se vidi napredak, ali vratio sam se na iOS opet.

Bitno je da napreduje konkurencija, onda će i izbor kvalitetne alternative biti veći.
kvaju je offline  
Staro 09.07.2013., 23:02   #2927
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
Kak ios na ip5 stoji po pitanju battery draina? Dal je kaj slabije neg na androidu?
na ajfonu mi je baterija oko 10h usage..nekad 8 ako je 3g maximalno i slicno..no naspram androida je bolje

s tim da iphone 5 ima 1440 mAh bateriju..dok androidi novi imaju preko 2000...tako da iOS puno bolje raspolaže baterijom

a što se ogrebotina na petici tiče..evo nakon mjesec dana nema nijednu..ne koristim nikakav case jer ne želim na tako lijep mob stavljat neku plastiku ili gumu
Staro 09.07.2013., 23:03   #2928
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Citiraj:
na ajfonu mi je baterija oko 10h usage..nekad 8 ako je 3g maximalno i slicno..no naspram androida je bolje

s tim da iphone 5 ima 1440 mAh bateriju..dok androidi novi imaju preko 2000...tako da iOS puno bolje raspolaže baterijom

a što se ogrebotina na petici tiče..evo nakon mjesec dana nema nijednu..ne koristim nikakav case jer ne želim na tako lijep mob stavljat neku plastiku ili gumu
Cek malo, kolko imas screen on time?
zvonac je offline  
Staro 09.07.2013., 23:05   #2929
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
kak da to provjeri na ajfonu?
syss je offline  
Staro 09.07.2013., 23:08   #2930
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
kak da to provjeri na ajfonu?
Ne znam, zato pitam
A to me baš zanima jel postoji tak nekaj
Ovo usage mi nije interesantno
zvonac je offline  
Staro 09.07.2013., 23:09   #2931
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ne znam ni ja, samo bacam pecaljke
syss je offline  
Staro 09.07.2013., 23:11   #2932
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

nema sot, ima samo taj ''usage'', ali ja znam zbog toga što identično koristim ajfon košto sam koristio nexus4, tako da vidim na kraju dana kolko baterije je ostalo i slično..sigurno 2-3h više korištenja imam na ajfonu
Staro 09.07.2013., 23:20   #2933
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Citiraj:
Autor kvaju Pregled postova
Koliko dugo koristiš One?
Dva dana.

Uzeo sam ga sa idejom da cu razmisljat o tome dal se vratit na iOS nakon sto izadje novi iPhone.
Ali trenutno me iOS jako odbija.
IcyTexx je offline  
Staro 09.07.2013., 23:22   #2934
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

A kak je po noći, tj dok je u deep sleepu, jel pojede kaj baterije, il ujutro ostane postotak koji je bil i navečer?
Interesantan mi je taj ios, samo kaj čitam šarena su iskustva, neki vele da je baterija na ip5 odlična, neki pak vele da je koma.. Nekima je vidljiv battery drain nekima nije..
Al opet, čini mi se da je po pitanju nekih stvari tj u nekim stvarima bolji od androida..
zvonac je offline  
Staro 09.07.2013., 23:26   #2935
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

pojede 3-4% u nekih 8-10h u mom slucaju, syncano dosta toga
Staro 10.07.2013., 11:53   #2936
rak21
COD2 expert
Moj komp

rak21's Avatar

Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
A kak je po noći, tj dok je u deep sleepu, jel pojede kaj baterije, il ujutro ostane postotak koji je bil i navečer?
Interesantan mi je taj ios, samo kaj čitam šarena su iskustva, neki vele da je baterija na ip5 odlična, neki pak vele da je koma.. Nekima je vidljiv battery drain nekima nije..
Al opet, čini mi se da je po pitanju nekih stvari tj u nekim stvarima bolji od androida..
Zadnji iphone na kojemu je baterija trajala dovoljno dugo je bio iphone 4. Od kad su presli na visejezgrene procesore, istovremeno ostavši na (gotovo) istom kapacitetu baterije - nije dobro..
rak21 je offline  
Staro 12.07.2013., 15:59   #2937
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Momcovi, kolko bi po vama vrijedil ip5 uvezen iz vana kodiran na stranu mrezu, naravno bez nase garancije 64gb?
zvonac je offline  
Staro 12.07.2013., 16:20   #2938
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

oko 4000 je novi s garancijom (ne govorim o kapacitetu, to je sitna razlika), znaci mozda 3000, 3500 mozes probat, ali bez garancije i strana mreza, tesko
Staro 12.07.2013., 16:30   #2939
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Citiraj:
oko 4000 je novi s garancijom (ne govorim o kapacitetu, to je sitna razlika), znaci mozda 3000, 3500 mozes probat, ali bez garancije i strana mreza, tesko
Znaci rizik je kupovat ga?
Navodno radi sa onom karticom gevey, tak nekak se zove, nisam u tim vodama
zvonac je offline  
Staro 12.07.2013., 16:40   #2940
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Rizik je kupovat bilo sta bez garancije, a taj gevey neznam kako radi, al i to je tlaka pretpostavljam. Radije na njuskalu nesto normalno nac kod nas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na