|
![]() |
#2911 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
iskreno, meni ni netreba više featuresa na ajfonu (ovo je subjektivno). uvođenje control centra je super, ostalo sve ko na ajfonu 2G, meni to paše jer više ni netrebam.. kako misliš nema promjene u načinu korištenja, pa način korištenja ajfona je jednostavan i tako će valjda zauvijek ostati
#2912 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Meni baterija traje duže nego na četvorci. Četvorku sam morao svaki dan puniti, a petica izdrži duže. Kod mene je stalno upaljen 3G/WiFi zbog posla. Naravno, ovo sve je sa 6.1sw. Mob je restoran i ponovno jb-an, jer je prvi put "curila" baterija. Nešto, očito, nije štimalo sa jb-om prvi put. |
|
![]() |
![]() |
#2914 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
|
![]() |
![]() |
#2918 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
|
![]() |
![]() |
#2919 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Desilo se nezamislivo… Nakon 4 i pol? godine prešo sam na Android. ![]() A bio sam najveći Appleovac… Moj doživljaj iOS7 - iOS6 skin sa control centerom. I to na mjestima ne baš najbolji skin. Previše pastela… A ove prozirne stvari su mi jednostavno odvratne (one koje su potamnili su ok). ANIMACIJE - odvratno spore. |
![]() |
![]() |
#2921 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
|
![]() |
![]() |
#2922 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
android je odlican, uzeo sam nexusa 4 znaci cisti najnoviji android kojem nemam zamjerke..ali nekako je toliko opcija i mogućnosti da se utopiš u svemu tome i skužio sam da ubiti želim jednostavnost. apple ecosystem mi je ipak draži, a razlog više je da sve google aplikacije rade savršeno, ako ne i bolje na iOSu (g+, gmail itd.), te build quality ajfona koji je ipak iznad svih (ovo je subjektivno)
#2923 | |||
COD2 expert
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Kvaliteta iphone.a je dugo vremena bila nedostizna, no HTC One je dokaz da se stvari pocinju mijenjati najbolje i za ljubitelje androida.. Citiraj:
Uglavnom, i sam razmisljam sto mi je ciniti, iphone 5 mi se ne svida, pogotovo to sto je na ogrebotine osjetljiv kao da je od maslaca. Čuvam uredaje i ne padaju mi no ip5 bi i se i meni ofucao.. Citiraj:
Sa kojeg si iphonea i na koji android presao? |
|||
![]() |
![]() |
#2924 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Presao sam sa iPhonea 5 na HTC One. Kvaliteta izrade iPhone 5 vs HTC One... One je još uvijek stepenicu-dvije ispod petice. Zašto? Sam materijal ne znači nužno visoku kvalitetu proizvodnje. Burazov crni One se je u dva tjedna izgulio deset puta jače nego moj iPhone 5 nakon 6 mjeseci. Nevjerojatno. Petica mi ima valjda 5 sicusnih ogrebotinica na onom rubu i to je to. Ako gledas izbliza vidi se srebrno, ali jako tesko je za skuzit - skoro ko nov je. Burazov One je tako izgreban da je iritantno! Moj crni One se zasad drži bez ogrebotine. Znači kvaliteta farbe/anodiziranja nije ista u dva ista modela uređaja. HTC-u aluminijske letvice iznad i ispod ekrana ne pašu kak se spada, jedna je pomaknuta toliko da se nužno jako ne vidi ali se jako osjeti pod prstom. Kad ga gledaš odozgora postoji "gap" između metala i plastike. Svaki iPhone 5 kojeg sam primio u ruku ne pati od tih bolesti, svi su mi bili savršeno isti i sklepani da ne mogu biti bolje. Prije nisam htio ni pomirisat Android jer nije bio ni do koljena iOS-u. Najbitnije mi je koliko je "smooth" interface, koliko brzo odgovara inputu. Isto tako nisam našao mobitel koji zadovoljava prvi uvjet, a da je kvalitetan i da nije plastičan (khm, khm, Samy). Teško mi je bilo napravit prvi korak za prijelazak na Android jer sam sav u Apple ekosistemu. MacBook Pro, iPhone 5, iPad (prodao prije par mjeseci), Apple TV... A dao sam im i hrpe para za appove. MacBook će ostat još dugo uz mene, pa čak će mi i sljedeći tablet biti iPad. Ali mobitel zasad definitivno Android. Nakon valjda 5 godina korištenja iOS-a stvarno sam se zasitio. Imam osjećaj da je zadnji velik update bio iOS5. Malo geekam sad nad Androidom, uživam u svim mogućim opcijama. Uskoro ću i ROM mijenjat, CyanogenMod izgleda sick. Savršeno je smooth, nešto čime se je iOS jedini mogao ponositi godinama. Jako se veselim malim stvarima koje mogu sredit na Androidu, a na iOS-u su me izluđivale. Iznenadio sam se i sa appovima za Android. Istina je da iOS ima više appova i da ih je dosta kvalitetnije, ali Android polako dahće za vratom iOS-u. Konačno sam se odlučio prijeći na Android jer sam skužio da imam određene appove koje konstantno koristim i da hrpu ovih koje sam kupio zapravo ne koristim, a od istih njih na Androidu dobivam jednako ili više nego na iOS-u. Bio sam dugo protiv velikih mobitela ali polako se navikavam na glomaznost Onea, na kraju mi lijepo paše! Nisam još istražio dal mogu kalibrirat boje na Oneu, al vjerojatno se može. iPhone 5 me je izluđivao jer je njemu bijela boja meni bila žućkasta. Više volim hladniji ekran. Sve te sitnice kad se zbroje... Više uživam iako gubim iCloud kojeg ću, vjerujem, nadoknadit hakerajem i uživat još više u Oneu. Zelim hrpu opcija, zelim malo prtljat po mobitelu. iOS je trenutno vise eye candy nego posten OS. Android na HTC Oneu mozes narihtat bez animacija, bez nepotrebnih gluposti koje me zivciraju, da radi savresno brzo i k tome fluidno... Trebalo im je samo 5 godina da me preobrate. Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 09.07.2013. u 22:30. |
![]() |
![]() |
#2926 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
Koliko dugo koristiš One? Ja sam prelazio na Android također, GalaxyS, NexusS, GNexus, i svaka čast Androidu, zaista se vidi napredak, ali vratio sam se na iOS opet. Bitno je da napreduje konkurencija, onda će i izbor kvalitetne alternative biti veći. |
![]() |
![]() |
#2927 | |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
Citiraj:
s tim da iphone 5 ima 1440 mAh bateriju..dok androidi novi imaju preko 2000...tako da iOS puno bolje raspolaže baterijom a što se ogrebotina na petici tiče..evo nakon mjesec dana nema nijednu..ne koristim nikakav case jer ne želim na tako lijep mob stavljat neku plastiku ili gumu ![]()
![]() |
#2928 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#2932 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
nema sot, ima samo taj ''usage'', ali ja znam zbog toga što identično koristim ajfon košto sam koristio nexus4, tako da vidim na kraju dana kolko baterije je ostalo i slično..sigurno 2-3h više korištenja imam na ajfonu
#2934 |
Premium
|
A kak je po noći, tj dok je u deep sleepu, jel pojede kaj baterije, il ujutro ostane postotak koji je bil i navečer? Interesantan mi je taj ios, samo kaj čitam šarena su iskustva, neki vele da je baterija na ip5 odlična, neki pak vele da je koma.. Nekima je vidljiv battery drain nekima nije.. Al opet, čini mi se da je po pitanju nekih stvari tj u nekim stvarima bolji od androida.. |
![]() |
![]() |
#2936 | |
COD2 expert
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#2939 |