|
![]() |
#2821 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() Ne bih opisivao kako zvuče, a o cijeni...huh, ne želim ni sam znati koliko sam utukao samo u alat do sad. Zavrti ti se u glavi samo od nožića za glodalicu, a sa jeftinim nožićima sa osovinom koja vodi i 27000 rpm se nije za zafrkavat. E'o srale, po tvom zahtjevu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2822 |
Guest
Datum registracije: May 2008
|
Juan, svaka ti dala. Za ovo treba puuuuno vremena i truda. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2823 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Odlično, sviđa mi se kako si kvalitetno upustio drivere, ja sam kod svojih malih kutija bio previše nestrpljiv da to odradim ![]() Meni je osobno samogradnja zvučnika jako zanimljiva, ali sada na to gledam malo drugačije. Ne bih izvodio konvencionalne zvučnike, nego nešto malo neobičnije i teže dobavljivo, tipa kompresione linkwitz transform subwoofere ili stražnje dipole sa nekim većim wooferom u sredini, itd. Imaš li ti kakvih sličnih projekata u planu? Još jednom pohvale za zvučnike, finiš je fantastičan! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2824 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Posto sam i sam nekada napravio dosta zvucnika mogu reci da je ovo fantasticno odradjeno, nemas se sta stiditi da ih stavis u bilo koji izlobeni salon vrhunski dizajni izrada. Svaka cast...
![]() |
#2825 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Definitivno pohvala za znanje i trud potrbno da se ovako nesto sprovede do kraja. Stvarno super izgleda, a vjerujem da zvučno ne zaostaje puno za vizualnim ![]() P.S. Ali ajde predji sa tog imageshacka na imagesforme: BIt ce lakse i tebi i nama ![]() BTW, jel netko slsuao nove diamonde 10.1? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2826 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Fantastično izgledaju, svaka čast. Vještina na kvadrat! ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2828 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2829 | ||
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
'Kozmetiku' kutija preskačem komentirat da se nebi umislio ![]() edit: eto potrudio se nači manu ![]() i mislim da vidim kako imaš spoj na 'stražnjima' ? a i nije mi baš jasno kako drajveri stoje u kutijama bez vijaka ili me oči varaju jer si možda koristio imbus vijke pa zbog glave čini da je rupa ? Citiraj:
Ako prostor nije problem možeš probat IB sub ,ili LLT, horn ,ili TL ... ako živci nisu problem onda bandpass 6 reda? ili OB sub ? ili P-P ? btw, umjesto LTC, servo sub mi se čini egzotičnija stvar.
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 02.12.2009. u 23:36. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2830 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
Stalci i zvučnici
Alo, jel netko imao iskustva sa sličnim zidnim stalcima za zvučnike jer nije mi jasno kako se montiraju zvučnici gore na njih zvučnici: http://www.dali.dk/display_content.p...s.html/150/838 stalci: http://www.ronis.hr/?zidni-nosaci-za-zvucnike/337/ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#2833 |
Guest
Datum registracije: May 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2835 |
Premium
|
to ti je shema, ako mislimo na iste, jedan dio ti se zasarafi u zid, drugi dio u zvučnik.. Ovako nesto http://www.ronis.hr/?zidni-nosaci-za...vlb-500/VLB500 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2837 |
In Rainbows
|
Pozdrav, evo mene opet nakon duzeg vremena. U buducnosti imam namjeru kupiti plazmu, pa u skladu stim i AV receiver. S obzirom da mi je i dalje prioritet muzika, a ne zvuk iz filma postam ovdje. Kao prvo, zanima me koja je u biti najveca prednost AV receivera naspram obicnog, znaci volio bih spojit plazmu+dvd+komp+hifi. Sad imam Sansui 9090 receiver, dali grand diva zvucnike i azur 540c v2 cd player. Cambridge-ov AV receiver 640R mi se cini kao solidna kupnja, jer je sad i na akciji: http://www.audiocinema-art.hr/proizvod/2947/640r/ I onda bih to spojio sa gore doticnim stvarima i naravno, da vidim kako bi se ovi zvucnici ponasali na ovom cambridgeu za razliku od sansuija...Uzeo bi cambridge mozda i zato jer vec imam 540C pa da to zajedno ukomponiram. Eto,hvala
![]() |
#2838 |
Premium
|
Razlika izmedju AV receiver i recimo ovog tvog je u tome, samo ime govori (AV) audio/video znaci da moze procesuirati video i audio signal. Bar koliko ja znam. A druga velika razlika je u zvuku. Ovaj tvoj predopostavljam da zvuči dosta bolje od kojekakvih AVreceivera. Stoga meni bas nema smisla davati 5 kkn za AV receiver da bi spojio plazmu+dvd+komp+hifi. Budu ti se tu javili HT experti pa ce ti bolje objasnit |
![]() |
![]() |
![]() |
#2839 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#2840 | |
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2841 |
In Rainbows
|
Vjerujem da Sansui bolje zvuci,no eto pitam, kada i ti AV receiveri dolaze i predstavljaju ipak neki ozbiljniji segment na trzistu...znaci AV receiver je dobar utoliko da na njega mogu sve spojiti pa iz njega birati sto reproducirati? Uglavnom nekako znam njegovu funkciju, ali mi nije bas sve kristalno jasno...
![]() |
#2842 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ima... cijenom i vrlo jednostavnom (grubom) računicom. stereo za 5k kn: 1. kućište + gumbi i terminali 2. preamp 3. izlaz lijevog kanala 4. izlaz desnog kanala 5. napajalačka sekcija za dva kanala i preamp 6. daljinac risiver za 5k kn: 1. kućište + gumbi i terminali 2. vfd/dot ekran 3. preamp sa brdom elektronike, razno-raznim skretnicama, filterima itd. 4. izlaz front lijevog kanala 5. izlaz front desnog kanala 6. izlaz rear lijevog kanala 7. izlaz rear desnog kanala 8. izlaz centar front kanala 9. izlaz centar rear kanala 10. napajalačka sekcija za sedam kanala, tuner, preamp i ostalu elektroniku 11. d/a i a/d konverteri te dolby/dts procesori 13. tuner i njegova ekipa 14. video sekcija i njegova ekipa 15. daljinski nećemo sada u razliku u zvuku ulaziti, ali je pogrešno reći da nema logike ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2843 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
pojačalo" često nije kvalitetnija od kombinacije "zvučna kartica ---toslink---> receiver (DAC)". -->
U prvom slučaju, analogni signal putuje iz zvučne kartice preko konektora i kabela upitne kvalitete što ga dodatno kvari. Minimalno, ali ipak... a DAC od zvučne kartice je najlošija karika plus što se često mogu čuti šumovi elektroničkih komponenti iz samog kompa. Sve te probleme nemamo u drugom slučaju s optikom i receiverom, te je ukupna kvaliteta zvuka često (puno) bolja. Radi se o tome da u drugom slučaju signal ostane digitalni sve to receivera, odnosno analogno putuje najkraći put, pa se time najmanje degradira. Osim toga, optički kabel ne prenosi ground noise. Možda nekome nema logike da AV receiver zvuči lošije od pojačala, ali činjenica je da u praksi AV receiveri imaju sklopove za pojačanje audio signala lošije kvalitete. Syss je vrlo jasno dočarao zašto je tome tako s ekonomske strane, a s političke strane firme ne žele napraviti receivere jednako dobre kao i pojačala, jer žele prodavati pojačala (koliko god se danas slabo prodaju).
Ipak, kombinacija "zvučna kartica (DAC) ---cinch---> pojačalo" često nije kvalitetnija od kombinacije "zvučna kartica ---toslink---> receiver (DAC)". U prvom slučaju, analogni signal putuje iz zvučne kartice preko konektora i kabela upitne kvalitete što ga dodatno kvari. Minimalno, ali ipak... a DAC od zvučne kartice je najlošija karika plus što se često mogu čuti šumovi elektroničkih komponenti iz samog kompa. Sve te probleme nemamo u drugom slučaju s optikom i receiverom, te je ukupna kvaliteta zvuka često (puno) bolja. Radi se o tome da u drugom slučaju signal ostane digitalni sve to receivera, odnosno analogno putuje najkraći put, pa se time najmanje degradira. Osim toga, optički kabel ne prenosi ground noise. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2844 |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Od sutra koristim vivaksov DVD ka transport. Je da zvuči ka da če se disk unutra razletit al bože moj spojim ga digitalno. Čak ču preskočit i DAC u ime dobrog zvuka jer glupo govno nema tonu dsp modova ka obični resiver. viva la digitale ![]() ![]()
![]() |
#2845 |
In Rainbows
|
pojačalo" često nije kvalitetnija od kombinacije "zvučna kartica ---toslink---> receiver (DAC)".
U prvom slučaju, analogni signal putuje iz zvučne kartice preko konektora i kabela upitne kvalitete što ga dodatno kvari. Minimalno, ali ipak... a DAC od zvučne kartice je najlošija karika plus što se često mogu čuti šumovi elektroničkih komponenti iz samog kompa. Sve te probleme nemamo u drugom slučaju s optikom i receiverom, te je ukupna kvaliteta zvuka često (puno) bolja. Radi se o tome da u drugom slučaju signal ostane digitalni sve to receivera, odnosno analogno putuje najkraći put, pa se time najmanje degradira. Osim toga, optički kabel ne prenosi ground noise. |
Možda nekome nema logike da AV receiver zvuči lošije od pojačala, ali činjenica je da u praksi AV receiveri imaju sklopove za pojačanje audio signala lošije kvalitete. Syss je vrlo jasno dočarao zašto je tome tako s ekonomske strane, a s političke strane firme ne žele napraviti receivere jednako dobre kao i pojačala, jer žele prodavati pojačala (koliko god se danas slabo prodaju).
Ipak, kombinacija "zvučna kartica (DAC) ---cinch---> pojačalo" često nije kvalitetnija od kombinacije "zvučna kartica ---toslink---> receiver (DAC)". U prvom slučaju, analogni signal putuje iz zvučne kartice preko konektora i kabela upitne kvalitete što ga dodatno kvari. Minimalno, ali ipak... a DAC od zvučne kartice je najlošija karika plus što se često mogu čuti šumovi elektroničkih komponenti iz samog kompa. Sve te probleme nemamo u drugom slučaju s optikom i receiverom, te je ukupna kvaliteta zvuka često (puno) bolja. Radi se o tome da u drugom slučaju signal ostane digitalni sve to receivera, odnosno analogno putuje najkraći put, pa se time najmanje degradira. Osim toga, optički kabel ne prenosi ground noise. |
![]() |
#2846 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Definitivno. Preko HDMIa možeš reproducirati apsolutno sve. It's a way to go. Provjeri samo da li je 640R HDCP kompatibilan (najvjerojatnije je), jer u protivnom nečeš moći reproducirati lossless formate (AC3 TrueHD i DTS-Master). Probleme bi ti mogle zadavati igre koje igraš s više od 2 zvučnika, ali za te stvari ima lijeka ovako ili onako (DTS interactive npr. na mom Realteku), pa si i to provjeri ako ti je to bitno. Interkonekcijski kabeli će ti puuuno manje pokvariti zvuk nego DAC na zvučnoj kartici. Kvalitetni interkonekti koštaju oko 100-tinjak kuna. Sve preko toga je vrlo upitna čujna razlika. Uzmi kvalitetni HDMI kabel za oko 150kn i miran si. ATI ima elegantno riješen HDMI audio out. Tu nemaš nikakvog problema. Možda negdje nečeš odmah dobiti zvuk, pa češ morati objasniti nekom softwareu da zvuk šalje na ATI HDMI output, ali to je sitnica ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2847 |
Premium
|
pojačalo" često nije kvalitetnija od kombinacije "zvučna kartica ---toslink---> receiver (DAC)".
U prvom slučaju, analogni signal putuje iz zvučne kartice preko konektora i kabela upitne kvalitete što ga dodatno kvari. Minimalno, ali ipak... a DAC od zvučne kartice je najlošija karika plus što se često mogu čuti šumovi elektroničkih komponenti iz samog kompa. Sve te probleme nemamo u drugom slučaju s optikom i receiverom, te je ukupna kvaliteta zvuka često (puno) bolja. Radi se o tome da u drugom slučaju signal ostane digitalni sve to receivera, odnosno analogno putuje najkraći put, pa se time najmanje degradira. Osim toga, optički kabel ne prenosi ground noise. |
Ipak, kombinacija "zvučna kartica (DAC) ---cinch---> pojačalo" često nije kvalitetnija od kombinacije "zvučna kartica ---toslink---> receiver (DAC)". |
Možda nekome nema logike da AV receiver zvuči lošije od pojačala, ali činjenica je da u praksi AV receiveri imaju sklopove za pojačanje audio signala lošije kvalitete. Syss je vrlo jasno dočarao zašto je tome tako s ekonomske strane, a s političke strane firme ne žele napraviti receivere jednako dobre kao i pojačala, jer žele prodavati pojačala (koliko god se danas slabo prodaju).
Ipak, kombinacija "zvučna kartica (DAC) ---cinch---> pojačalo" često nije kvalitetnija od kombinacije "zvučna kartica ---toslink---> receiver (DAC)". |
![]() |
#2848 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#2849 |
In Rainbows
|
@srale Opcija je i da Sansui ostane te se koristi kao pojacalo za audio, no moguce je i da ga zamijeni 640R, ako se pokaze da je dobar za stereo audio.A ovo sto si rekao je isto moguce, da se kupi neki solidan receiver, pa da se koristi za multimediju. btw. Hvala svima,pomogli ste mi.
![]() |
#2850 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
@Rokoko, iskreno ako je Sansui u dobrom stanju ili je napravljen refresh, ne znam kako bi taj receiver mogao bolje od njega svirati, ali sve se tu ionako zasnima na osobnim afinitetima. |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|