|
![]() |
#2671 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Aha, mislio sam da si na prvom kompu forwardao, ali ako na jednom radi bez forwardanja, a na drugom ne radi, onda je sigurno kao što si i zaključio, problem u softveru na kompu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2672 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Riješio brzinu novom usb karticom... TP link W822N ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2673 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Frend iz susjedne zgrade prešao na VDSL (HT-ov) Turbo 20 jer više ne može. Danas bio kod njega i sve mu dobro radi, max 31/3.3Mbps, pušteno na speedtestu 21.6Mbps. No mene iritira Iskon, zašto su im profili i radius namjerno podešeni da daju manje. Odnosno HT daje 21-22Mbps a Iskon 19.2Mbps na "20Mbps" zar Iskon baš mora potkradati korisnike. Slično vrijedi i za sve ostale pakete. ![]() Je li tko pokušao na višoj razini otkriti zašto su to napravili i mogu li ispraviti?
![]() |
#2674 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Citiraj:
Sve u svemu, Iskon mi je za sada pokazao zavidnu razinu amaterizma i sve više i više žalim za Optimom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2675 |
N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
![]() |
#2676 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
@franzd to je nevjerojatno, još ti nisu otklonili kvar? Nego jesi pokušao maknuti bridge pa da se zyxel sam spaja, znam da ti to ne odgovara ali samo probaj pa vidi što se događa.
![]() |
#2677 | |
Premium
|
Citiraj:
Nisam tražio da maknu bridge jer ako tada proradi, onda ću opet morati prolaziti cijelu usranu proceduru slanja zahtjeva, pa iščekivanje cijeli dan kad će se smilovati i prebaciti, a prije podne mi net treba za posao. Ne, moraju ovo srediti s bridgeom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2678 | |
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
na speedtestu daje skoro ka i komp koji je spojen sa zicom,al neradi wot i torrent aj kad odem do cure probat cu stavit na 5ghz pa javim ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2679 |
Premium
|
I eto, konačno jesu, nakon 18 dana. Nazvali me, kažu riješili su problem s vendorom i bug je ispravljen pa se to više neće događati. Trenutno mjerim punih 20.25 Mbps kada je IPTV isključen, odnosno oko 19.2 Mbps kada radi risiver, očito da je profil od 23.500 prenizak za oboje. Iskreno, bojim se i predložiti da probaju dići profil za još jedan megabit jer to može završiti loše. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2680 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
Profil ti je dobro postavljen nego je to lopovluk Iskona. Kao najškrtiji boduli su stavili 19.15Mbps za profil od "20mbps", svi profili za sve pakete su 4-5% manji. Trebao bi imati 21Mbps s iptv-om i 24mbps s isključenim no to je Iskon. Vidim da su ti i target marginu spustili na 6.5db. Bravo franzd, koji fw imaš na routeru, su njega upgreadali? Btw i ja imam kao i ti; ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2681 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2682 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
Ma mislio sam fw version koji imaš. Jer su možda za ispravak stavili neki beta fw ako je "od vendora". Imaš li i ti oscilacije kao i ja? Možda ti za par dana opet dođe UL na nešto više nego što je trenutno. Meni npr navečer; ![]() (veće margine i veći max) Upravo; ![]() Dosta se srozava s obzirom koje je doba dana.
![]() |
#2683 | |
Premium
|
Citiraj:
Da, imam standardni trend oscilacija brzine, ali je profil bio fiksan pa mi se zadnjih par tjedana često događalo da je line rate veći od attainable, ali bez obzira na to radilo je stabilno. Meni brzina uploada obično ide samo na niže. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2684 |
Premium
|
I da konačno zaključim svoju priču, promijenili su mi profil linije i sada je upload čak i u granicama minimuma paketa, oko 2.5 mbita. Statsi linije: ![]() Izmjerena brzina s isključenim IPTV receiverom: ![]() Izmjerena brzina s uključenim IPTV receiverom: ![]() Tehnički gledano ispunjavaju ugovorne uvjete, ali slabije nego drugi provideri. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2685 |
The Zappa
Datum registracije: Jan 2006
|
Puca veza danas poput kokica. Pet puta u sat vremena. Da se nisu žice užarile na ovim temperaturama? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2686 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
I meni su se "užarile", margina s 8 pada na 7.1db pri istom profilu. Aj okači xdsl statse da vidimo... EDIT: Btw frendu koji ima kafić na Kantridi i drži router ispod šanka se router malo rastopio. Baš ono, gledam, njemu je polegnut, na njemu drži neke punjače mobitela i Zyxel mu se malo udubio. Rekao je da mu još radi pa da neće prijavljivati no i meni doma na klimi i 27C se također abnormalno grije.
. Zadnje izmijenjeno od: Ag008. 18.07.2015. u 20:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2687 |
Premium
|
Mene je po povratku kući danas dočekao resetiran modem i ovo: ![]() Ili su oni nešto čačkali ili je modem poludio od vrućine. Resetirao i stanje nikad bolje, ali noć je pa su smetnje manje. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2690 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
E ovo je usluga, HVALA.E sad meni još nisu uključili veću brzinu(to će kroz koji dan) jel onda stavljam VDSL ili ADSL????I de mi reci odakle si kopirao taj tutorial???? Zadnje izmijenjeno od: Prki. 20.07.2015. u 17:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2692 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
E imam još jedno pitanje.Znači komp mi je xxx.xxx.x.6 i otvorio sam port 54800 za uTorrent i port checker mi javlja da je otvoren, a imam i satelitski reciver koji je xxx.xxx.x.5 i trebam otvoriti portove 12000,13000,14000,15000 u routeru sam postavio server ip adress xxx.xxx.x.5 i postavio te portove ali mi njih port checker javlja zatvorene.reciver mi se spaja na server preko URL-a ne preko IP-a, jel to imam kakve veze???Na reciveru imam u postavkama i internal port, jer i njega treba otvoriti???? Zadnje izmijenjeno od: Prki. 20.07.2015. u 18:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2694 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
@Manwex, pošalji ovaj ss na podrska@iskon.hr i napiši "Poštovani, kako imam DL malo manji od ugovorenog paketa možete li mi postaviti target marginu na 7db kako bi iskoristio sve mogućnosti mojeg paketa (30mbps). U prilogu se nalazi moje trenutno stanje gdje mi je s target marginom od 8db max 28.6Mbps. S poštovanjem, Manwex broj 051/****" Jer vidim da kada bi ti malo prilagodili profil da bi mogao dobiti više od tih 28mbps. Inače tko zna ima li tvoja centrala dslam bateriju koja funkcionira. Frend na Potoku ima ups doma i spojen je na onu kontejner centralu, izgubio je net kada je otišla struja a još je trebalo i nekih 5-6 min nakon što je struja došla da dođe internet. Valjda je otišla baterija u toj kontejner centrali. Ja samo znam da Kozala ima svoj agregat koji valjda na trećem katu gdje su dslami napaja i Iskonove dslame a ne samo HT-ove ![]() Mislim da se agregati nalaze u prizemlju ispod skele a spremnici nafte su možda i kraj ulaza. ![]()
![]() |
#2695 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2014
|
Hvala na savjetu, ali neću još ništa slati jer sam od 8.8 na probnom roku kod VIP-a. Pošto majka ima pretplatu kod njih, ima kao neki trajni popust pa za ~220 kn mjesečno bi trebali imati brzinu do 50/7.5 mbps. Naravno zvuči predobro ali neće to biti tako.. Rekli su da u samom startu ovu trenutnu brzinu koju sada imam (30/5) da će to biti ujedno i najmanja brzina koju ću imati kod njih, pa eto odlučili smo isprobati. Normalno ako budem imao nešto veću brzinu ostati ću na VIP-u a ako bude sve po starom opet se vračam na Iskon. Već su me bili zvali neki dan zašto prekidam uslugu, nude mi opet povratak po još nižoj cijeni (-10%). |
![]() |
![]() |
![]() |
#2696 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Jel ima ko 17a na iskonu? Jel to mos nazicat ili je to samo za ekipu do ne znam 500m od centrale? Mislim ih ici gnjaviti da prebace na 17a u nadi da digne UL ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2698 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2699 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Udaljen sam kojih pola kilometra, ako se ne varam. Paket je 50/10, radi bez problema a status je ovakav: http://i.imgur.com/Nz0WYLb.jpg Od prije nemam, možda ima negdje na temi pa pretraži moje postove, ali ako me sjećanje dobro služi max upload mi je bio kojih 15Mbps |
![]() |
![]() |
![]() |
#2700 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |