|
![]() |
#2641 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
@Hylem, obvezno makni splitter. Kod Iskona telefon ide preko routera/voipa. Koji su ti prije bili parametri parice na optimi? @franzD, si probao nazvati da ti maknu bridge mod?
![]() |
#2642 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2014
|
Maloprije me iznenadio restart routera, nikada mi se to prije nije dogodilo pa sam odmah skočio na 192.168.5.1 i sada je stanje sljedeće: ![]() Ovih dana situacija je inače bila ovakva, osim što je danas nekim čudom upload pao na 4.2 mbps ali nisam radio screenshot. ![]() Sada nakon ovog restarta routera primijetio sam da pod Attainable rate upload stoji gotovo pa i fiksno na 5.8xx dok download svakim refreskom luduje od 29.036 mbps do 29.6xx što mi se prije baš i nije dešavalo i gotovo je nemoguće sinkronizirati da stoji na nekoj većoj vrijednosti kao što sam do sada radio. Ali šta je - tu je. Očito su nešto radili ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2643 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Telefon mi je spojen preko routera, sve radi kako treba, samo kaj mi je brzina takva. Na optimi, na adsl-u, nemam to nigdje, ali jako dobri. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2644 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
Bogati, makni splitter hylem. On filtrira dio frekvencije i samim time dobivaš puno lošije stanje. Kupi ovo ako nemaš utičnice http://www.chipoteka.hr/artikl/5993/...6-4-pol-zenski pa na to stavi Rj11-Rj45 kabel. I koliki su to "dobri parametri"? Ako nemaš Rj11-Rj45 zovi Iskon da ti ga pošalju. Ja sam se jedva izborio za jedan takav kabel, bilo je kao jedna napeta epizoda Zalagaonice ![]() ![]() Tako ako nemaš, traži i 5m kabela, pošalju ti dosta kvalitetan srebrni kabel.
![]() |
#2645 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Nisam, moraju ovo riješiti jer mi bridge mod treba. To je uvijek zadnja solucija. Još uvijek ništa od njih, BTW, nisu se javljali, zvao sam, napravili su požurnicu i tek sada su počeli nešto raditi. Na parametrima linije ![]() Upravo mi se resinkronizirala linija, popravili su upload i digli ga na 2.5 (s vremenom je malo-pomalo opao na 1,6), tako da je sada upload barem dobar. Speedtest zakucan na 11,53 ![]() A parametri linije: Sve mi se čini da prvi biser na SZK nije dobro opisao prijavu. Bilo kako bilo, nek pošalju tehničara pa nek se on spoji s PPPoE ako mi ne vjeruju. A počeo sam mjeriti Hakometrom, jedan laptop spojen na njihov ruter preko PPPoE, pa ako ja lažem, aplikacija valjda ne laže. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2646 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Imam rj11-rj-45 kabel i sve je spojeno kako treba. Umjesto utičnice u jbn zidu imam spliter i to je jedina razlika. Stavit ću ovaj ženski adapter, to mi treba. Na optimi mi je maksimalno u ruteru stajalo da mogu povući negdje 21/1,5 na adsl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2647 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2014
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2648 |
Premium
|
Da nadopunim svoju storiju, možda će kome trebati - došao danas tehničar s nalogom da promjeni Zyxela. Treći mjesec, treći ruter. Spojili laptop na modem, digli PPPoE konekciju, izmjerili 11,53. Zvao tehniku, ponovno ispričao ono što ja već tupim tri dana, probali promijeniti profil, nikakve promjene. Navodno, znaju za taj "bug" jer im se već javljao, da u nekim slučajevima bez obzira na paket i modem sustav limitira na 11 mbita. Kod nekih korisnika se to događalo i na 30/50 paketima, što je sigurno jako zabavno. Čekam i brojim. Danas ću napraviti treće mjerenje Hakometrom, pa će i to dobiti. Jel tko radio prigovore na visinu račun i tražio (i dobio) umanjenje računa na temelju isporučene brzine koja je ispod ugovorene? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2649 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
Jesi probao promijeniti router s kojim se spajaš na Zyxela? Ste probali da zyxel diže konekciju, je li tada 30/5mbps? No ovo se čini kao još jedan u nizu bugova Zyxela. Ne znam tko bi i gdje drugdje postavio limit. Mislim, koliko je pak teško otkloniti grešku da se log prikazuje ispravno formatiran.... Neka već jednom nabave novi router u ponudi ili neka slože dobar fw za ovaj. Log prikazuje samo ono što mu odgovara i pola stvari nedostaje. Ja sam tjedan dana bio samo na jednoj žici (duplo niža brzina) zbog greške prvog agenta/studenta koji je zapisao opis kvara čekao sam na izlazak tehničara 8 dana. S time da osmi dan nije radilo ništa jer je spoj na dslamu bio toliko loš da nije bilo dovoljno UL za rad voipa. Za sve to umanjen mi je jednokratno račun za nekih 70kn. Ako ti to potraje tjedan dana možda ćeš i ti tu negdje dobiti s time da sam ja bio u još lošijoj situaciji. @manwex kako to da ti je opet palo?
![]() |
#2651 | |
Premium
|
Citiraj:
Nismo isprobali povratak na routing mode u Zyxelu jer ne želim tako riješiti problem, hoću da ispoštuju ono što im plaćam. Čisto sumnjam da je problem u Zyxelu jer - kao što kažem - dobio sam novoga s tvorničkim firmwareom. Za limit je sigurno krivo isto ono što mi brzinu neta limitira na 19 mbita, neovisno o sinkronizaciji modema ili uključenom/isključenom IPTV risiveru. Na paketu 30/5 mi je brzina varirala ovisno o IPTV-u, na paketu 20/5 više ne varira i čvrsto stoji na 19, odnosno sada na 11. Dakle sigurno imaju nešto u sustavu što ograničava brzine i sada to radi krivo. HAKOMetar je zbrljao stvar, prva dva mjerenja su bila 11, zadnje je nekako izmjerio 13 i uredno mi napisao da se nemam pravo žaliti jer nisu sva tri mjerenja ispod deklarirane brzine, iako se mogu kladiti da sam deklariranu upisao 14, koliko uostalom i piše u opisu paketa 20/5. Plus svi ostali speedestovi i dalje mjere 11,50. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2652 | |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
Citiraj:
Izgleda da je problem na odašiljaču "Prvomajska" koji ne pruža više od 15/3.5 Mbps, kvaliteta signala je dobra, isprobano na više uređaja, čak i direktan pogled imam na repetitor (oko 200m od njega) no nemam 4g tarifu da isprobam a ovo je max, tvoj je puno bolji ![]() ![]() Jesi riješio problem sa 11mbps na bridgeu? Po meni nema smisla, možda je limit na brasu/radiusu krivo postavljen no ni to nema smisla.
![]() |
![]() |
#2653 | |
Premium
|
Citiraj:
Još nije ništa riješeno već peti dan, stoji otvorena prijava i čekam da pronađu gdje su usrali motku. Offtopic o 4G backupu: <offtopic> |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2654 |
Premium
Datum registracije: Jan 2011
|
Help! Od prije dva dana mi je počeo lag u online igrama. I danas se sjetim isprobati ping, i to prema www.iskon.hr I imam što za vidjeti. Izgubljeno 20% paketa. Prema googlu je još i gore! http://i.imgur.com/PXZJKj2.png http://i.imgur.com/5wPNbCi.png Što mi je činiti? Zadnje izmijenjeno od: CyberDemonVZ. 05.07.2015. u 01:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2655 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
Čudno. Eventualno imaš greške na parici, pogledaj u statsima koliko (i kojih) grešaka imaš u zadnjih 15min kada se to događa. Možda imaš error sekunde koje uzrokuju to. Probaj u tom trenutku isključiti router iz struje da dobije novi sink. Meni sve normalno radi. ![]()
![]() |
#2657 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2011
|
Citiraj:
Packet lossevi cak i kad pingam 192.168.5.1 Svejedno zicno ili bezicno. Kontaktirao teh. sluzbu. Cekam odgovor. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2658 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
Prema pouzdanim informacijama na Krku danas kreće narančasta zona i vdsl dostupnost u više centrala. Postoji i obavijest na službenim stranicama. Dana 07. srpnja 2015 od 12:00 do 14:00 će se vršiti radovi na centrali na području Krka. Za vrijeme radova očekuje se kratkotrajni prekid svih Iskonovih usluga.
![]() |
#2660 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
Ne mjeri se to tako (+wifi). Pogledaj si line stats na 192.168.5.1 (Administrator/Administrator) pa postaj ovdje. No sudeći po uploadu imaš jako lijepu paricu, zavidim ti ![]()
![]() |
#2663 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
![]() |
#2664 |
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
imam problem sa iskon vdsolom ili mojom nesposobnoscu xD znaci router je VMG5313-B30A profil 20/5 ,radi uredno spojen je komp preko wifi sticka na ruter sve radi uredno osim WoT i torrenta probao sam otvarati portove od wot ,otvorim sve,i dalje nece da se spoji na igru upalia san UPnP na ruteru,ni to ne pomaze ugasia firewall od winsa i od rutera, ni to ne pomaze a onaj connection test od utorrenta prolazi normalno,i kaze da je sve ok i needz helpzzz! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2666 | |
Sandy!!!
|
Citiraj:
Komp koji je spojen zicom na ruter,radi torrent i wot Onda san pogasia av i firewall na kompu di neradi ,i opet nista Ocito je nest do kompa,wins 7 64bit, al nezz sta ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2668 |
Sandy!!!
|
|
![]() |
![]() |
![]() |