|
![]() |
#242 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#243 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Taj drugi... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kad dođe DVB-C, doći će i posebni receiveri za to, a možda ga i obične DVB-T kartice budu mogle primati...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2006
|
kako do HRT HD
Za sve koje zanima kako uhvatiti HRT HD i gledati ga na HD TV uređaju evo malog vodiča. Kupio sam HD ready Samsung od 32'' (80 i kusur cm) i to je kao što znate osnova cijele priče. Ako nemate HD TV onda nemojte ni čitati ovaj post. Na našem tržištu postoji nekolicina DVB-T recivera koji podržavaju MPEG-4 ali su im cijene astronomske. Drugo rješenja koje i ja osobno koristim je HTPC računalo. Pristojni HTPC se može složiti za 1500kn ili ako imate slobodnih starih komponenti za računalo možda i manje. Pri slaganju sistema postoje komponente koje su obavezne za ovakav stroj. Naravno uz dodatak Bluray optičkog uređaja mogu se gledati i HD filmovi. Matroske (.mkv) datoteke se mogu gledati bez ikakvih problema. Moja konfiguracija sadrži slijedeće komponente: 1. CPU - AMD Athlon X2 4850e - 589,00kn - Links proc radi na 2.5GHz ima 1MB cache i troši samo 45W ne zagrijava se previše pa je i prilično tih. Postoje modeli 4450e(2.3GHz) i 4050e(2.1GHz) koji su malo jeftiniji. 2. MB - Gigabyte MA78GM-S2H - 578,34kn - VeMil matična obavezno mora imati novi AMD 780G Chipset koji ima integriranu grafiku Radeon 3200 koji je u stanju bez ikakvih problem prikazati HD saržaj bez prevelikog opterećenja procesora. Matična ima i HDMI izlaz koji šalje sliku i zvuk. 3. TV kartica - AVERMEDIA DVB-T, Super 007 - 349kn - HGspot Ova kartica podržava MPEG-4 HD kakav prikazuje HRT. Postoje i druga rješenja kao TerraTec Cinergy 2400i(600kn) ali su dosta skuplje. Ove tri komponente su obavezne ako želite gledati HRT HD bez trzanja, trokanja na vašem novom HD televizoru. Ostale komponente su nebitne (po vlastitom izboru/sredstvima), mogu poslužiti i stare ako ih imate. 4. RAM - A-Data DDR2 1GB *2 + A-Data 512MB(za VGA) - 260kn - VeMil RAM nije toliko bitan ali je preporučljivo da imate najmanje 2GB radne memorije + koliko želite dodjeliti integriranoj grafici na matičnoj ploči. 5. HD - Seagate 250GB - 310kn - VeMil HD nije toliko bitan pa ako imate neki stari IDE(PATA) hard može i on poslužiti. Vodite računa o prostoru jer snimanje HD kanala zauzima jako puno prostora. Ostale navedene komponente su stvar vlastitog izbora i olakšavaju korištenje ovog računala kao standardnog recivera. Daljinski upravljač MICROSOFT za WinMCE - 179kn - Links Bežični miš i/ili tipkovnica - stvarni ih ima dosta na tržištu Kućište - poslužit će bili koje desktop kućište ali ima i par specijaliziranih za HTPC računala kao Thermaltake DH101 ali cijena ima je preko 1500kn Nadam se da sam Vam barem malo pomogao da možete uživati u pobjedama naše izabrane vrste na Euru u visokoj rezoluciji.
_ knock' yourself out Zadnje izmijenjeno od: markal. 06.06.2008. u 15:39. Razlog: AVERMEDIA DVB-T, Super 007 |
![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Just don't give a fuck
Datum registracije: Dec 2006
|
Ček, ček - kakva Avermedia 007 za 149kn? Što ne treba biti digitalni tuner za prijem HRT-HDa? Mislim da 149kn košta obična analogna... Digitalnu je u Zagrebu gotovo nemoguće uopće nać, a kamoli za 149kn...
![]() |
#248 |
Whatever :)
Datum registracije: Nov 2002
|
Koliko zauzima cca 1sat hd materijala na disku? Meni je probna snimka od 8 minuta ispala oko 912mb,sto ispada oko 115mb minuta po nekoj gruboj racunici. Ispravite me ako grijesim.
![]() |
#249 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Da malo se očito sjebo,očito je po BUG-u mislio,samo je trebao gledat pod DVB-T
![]() |
#250 |
Registered User
|
HRT HD Windowboxing
Još jednu stvar sam htio napomenuti vezano za HRT HD. Koliko ja znam 98% HD i HD ready tv uređaja imaju omjer slike 16:9. Meni nije jasno da li su na HRT-u svi tolike budale da nemogu shvatiti da se na HD kanalu mora puštati slika u omjeru 16:9 ako je materijal koji se emitira u tom omjeru. Međutim oni očito nisu toliko pametni da puste taj materijal u snimanom omjeru nego ga stave ga u omjer 4:3 i naprave Windowboxing. Kada to naprave onda dobijem lijepi crni okvir oko slike. Pogledajte priložene slike. Crni dio o kojem pričam sam promijenio u crvenu boju da ga HRT-ovce mogu primjetiti. Kako nemožete ništa pošteno napraviti. Pustite originalni 16:9 izvor u tom omjeru. Windowboxing se događa kada se slika u omjeru 16:9 pretvara u 4:3 i pet u 16:9. Znači o ovom slučaju su francuzi s Roland Garros-a su snimali tenis u 16:9 omjeru, pa ste ga vi pretvorili u 4:3 za klasični HRT2 i onda ste to sve upscaleom opet pretvorili u 16:9 za HRT HD. Slika HDTV-Promo3.jpg Vi stvarno niste normalni. Ako na ovaj način mislite prenostiti nogometne utakmice sa Eura onda niste trebali pokretati HD kanal i uštedili bi ljudima velike novce.
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#251 | |
Registered User
|
Citiraj:
da imaš pravo krivo sam napisao. Kartica košta 349kn AVERMEDIA DVB-T, Super 007 http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=028100 moja greška. ispričavam se Ako je nema u dučanima postoji i drugo rješenje ali nije baš funkcionalno kao ovo. U drugom kompu mije Leadtek DTV200H ali kod nje nešto nevalja s kodecima (valjda ono MPEG2 i MPEG4) Ali kada je pokrenem s DVBViewer i pod opcijama za codec izaberem Cyberlink onda HRT HD radi bez problema. Pa ako nema Avermedia kartice onda se može i sa Leadtek karticama. Ali šra ti to vrijedi kad debili neznaju napraviti HD kanal kao treba.
![]() |
![]() |
#252 |
Premium
|
ma kako cu znat jel moj dvb-t ima mpeg4 kompresiju??? ugradjen mi je u samsung tv. jel se vec poceo emitirat taj hd hrt2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Registered User
|
![]() |
#254 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
![]() |
#255 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Da li vam je razina signala na HD-u konstantna ili varira? Ja uglavnom imam izmedju 17.1 i 18.4 Mbiz-a, Ponekad padne na 12Mbita, no to je jako kratko, tipa krene sa 17.4 pa pada 18.8, 15.2, 14.5... pa nazad gore i sve to kroz nekih 10ak sekundi. Uglavnom radi dobro, no zna se desiti (nije vec pola sata, a ne znam kako je bilo kroz dan) da padne skorz do tip 2.5 tada narvno slike nema. Da li oni jos nesto isporbavaju, i sto uzrokuje te oscilacije? Koliko je potrebna brzina da bi slika bila stabilna i kvalitetna? Koliko se zapravo prenese sekundi slike ako imam 18Mbit/s. Tipa salju li oni u tih 18Mbit-a nekoliko sekundi slike, pa kada signal padne, ja ne primjetim jer se u medjuvremenu ponovo vrati signal? |
![]() |
![]() |
![]() |
#256 | |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
za Split i užu okolicu- Kaštela - sjeverni dio Brača, Čiovo - Šolta baci na 36. kanal (594MHz) ili za južno područje grada Splita i okolice, grad Omiš i okolica, Makarska Rivijera, dio Brača, Šolte i otoka Hvara (otočna strana okrenuta prema odašiljaču) na 53. kanal (730MHz) i eto... Ako je slike... ![]() ![]()
The Secret ... Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 06.06.2008. u 18:10. Razlog: tek sad skuzio da je Split u pitanju :D... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Dobra stara ATI AIW uredno vrti HRT2 HD ![]() Baš gledam...
![]() |
#259 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
evo uspio i ja uhvatiti hrt hd. Uzeo sam sobnu dvb antenu. Lijepo hvata ali mu auti malo smetaju koji prolaze pored prozora. Prozor mi je na istoku dok mi je HRT dom na zapadu. Izgleda cu ipak morati na krov
![]() |
#260 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
i u Osijeku je proradio HRT HD na 682MHz.. ja ga hvatam sa Gigabyte Theater Hybrid DVB-T card al je uzasno sto ima onaj crni okvir pa moram zumirati da nestane..
![]() |
#261 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Što mi je činiti? btw. hoće se na tom programu emitirati euro? EDIT: uhvatio signal, kada sam grad postavio na "others", ali onda hvatam samo HD promo, a ostale programe ne. Inače i slika mi je crna, a samo čujem zvuk, vidim da je u softveru MPEG2 codec ,pa ću probati sa nekim drugim softverom... Ako netko zna kako u Winfast PVR2 najestiti postavke da radi HD promo neka javi ![]() Zadnje izmijenjeno od: Buger. 07.06.2008. u 09:44. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Da, zato kaj se mi damo tak hebat od strane HRT-a i sl... A oni znaju da vecina a) nema HD TV b) ovi koji i jesu i kupili novi telkach ga vrte prek analognog tunera i potajno se pitaju zakaj je slika u k (pogotovo vlasnici LCD-a). ali kak su totalno nepismeni u datom podrucju ne znaju sta i kako c) namjerno nisu htjeli tocno reci kak ce stvar ici, vec to naprave u petak (!), jedan dan prije prvenstva. pa sad ti stigni nekaj se bunit.... Drugim rijecima onih koji bi se mogli bunit ima 17 u drzavi... A inace smo pasivni do bola tak da bi se najvjerovatnije skupilo dvoje ljudi i onda vidjeli da je sve za nis i otisli na kavu.
![]() |
#263 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Premium
|
ja imam common interface utor u samsung tv-u koji ima ugradjen dvb-t. moze li mi taj common interface pomoc da uhvatim hd signal u mpeg4 formatu? tj. postoji li ista za taj utor da mogu kupit i da mogu gledat euro u hd rezi. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Euro ce biti u punom HD-u 1080p na HRT HD 2. program. Valjda ce nogomet biti u pravom 16:9 A ne neke konverzije i statigajaznam zumiranje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
You'll never walk alone
Datum registracije: Sep 2006
|
Previše se bunite protiv MPEG4, znam da je sad to bolno za one koji imaju samo MPEG2 tuner, ali bar će ljudi ubuduće probati nabavljati TV-e i kartice za komp koje podržavaju MPEG4. Ovako je izvisilo više tisuća ljudi, ali da su krenuli s emitiranjem u MPEG2 i nastavili tako još koju godinu pa se tek onda prebacili na MPEG4 mislim da bi onda pola Hrvatske izvisilo jer bi svi imali TV- koji podržavaju dvojku i uopće ne bi na to obraćali pozornost pri kupovini. Vidim da se i sad neki žale da im bitrate varira i pada, a kako bi tek bilo da se koristi MPEG2 koji ima puno lošiji omjer kompresije!? MPEG4 je puno napredniji i prilagođen HD-u, za razliku od starih formata koji najbolji omjer kvalitete slike i kompresije daju za niže rezolucije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Premium
|
ej molim te jel mi mos rec kako si uspio to sa dvb viewer-om? jel to samo slika na comp ili na tv? jel mi potreban samo softwear ili? ja imam comp adsl i hd ready tv sa dvb-t tunerom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
64VT klon
Datum registracije: Dec 2007
|
Pitanjce ako se nekom da odgovorit, jel bi lovio ja to sa zapadne strane sljemena ako imam neprekinuti pogled na toranj sljemenski i koji je najjeftiniji način da vidim taj HD? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|